Quantcast
Channel: نخستین پایگاه خبری شمال ایران BBN.IR
Viewing all 5371 articles
Browse latest View live

مردم از نماینده مجلس چه انتظاری دارند؟

$
0
0

این روزها که تب و تاب تبلیغاتی بسیار داغ شده و کاندیداهای مختلف به نوعی سعی دارند در کنار مشارکت مردمی حداکثر رای مثبت را از آن خود کنند، دیده می شود در شعارهای تبلیغاتی، سخنرانیها، سمینارها، همایش ها و دورهم نشینی ها نیز از چیزهایی سخن به میان می آید که وظایف ذاتی یک نماینده نیست و در نگاهی خوش بینانه تنها برای جلب رای مردم از آنها استفاده شده است.

نوشهر نیوز / لاله انگورج تقوی؛ این روزها با نزدیک شدن به فضای برگزاری انتخابات مجلس، شاید کمتر کسی به وظیفه اصلی و قانونی یک نماینده دقت داشته باشد و گاهی خود کاندیداها نیز برای اینکه نظر بیشتری را به سمت خود جذب کنند ترفندهای تبلیغاتی ای را به کار برند که با وظیفه های ذاتی نمایندگان فاصله زیادی دارد.

پای صحبت مردم که می نشینی گاهی چیزهایی را بیان می کنند که شاید اصلا ارتباطی به مجلس و حوزه نمایندگی نداشته باشد.

این مسئله به نوعی در بین بسیاری از اقشار جامعه دیده و شنیده می شود و فرقی ندارد فرد مخاطبت بازاری باشد یا کارگر، فرهنگی باشد یا راننده تاکسی. درخواستهایی که بسیاری از مردم از نمایندگان مجلس دارند با آنچه در قانون برای آن دیده شده بسیار متفاوت است.

این روزها که تب و تاب تبلیغاتی البته خارج از زمان قانونی بسیار داغ شده و کاندیداهای مختلف به نوعی سعی دارند در کنار مشارکت مردمی حداکثر رای مثبت را از آن خود کنند، دیده می شود در شعارهای تبلیغاتی، سخنرانیها، سمینارها، همایش ها و دورهم نشینی ها نیز از چیزهایی سخن به میان می آید که وظایف ذاتی یک نماینده نیست و در نگاهی خوش بینانه تنها برای جلب رای مردم از آنها استفاده شده است.

بسیاری از مردم از وظایف نمایندگان مجلس آگاهی ندارند و انتظار دارند که آنها وظایف مدیران دستگاه های اجرایی را انجام دهند.

هنگامی که نمایندگان مجلس در محافل عمومی حضور می یابند مردم تقاضای وام ، تامین جهیزیه و پرداخت هزینه درمان را طلب دارند.

مردم تمام نارسایی‌های شهرستان را از عملکرد نماینده می‌بینند، در حالیکه پرداختن به این مسایل از حیطه وظایف نمایندگان مجلس خارج است.

از این رو لازم است در آستانه انتخابات و در پیش بودن تبلیغات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مردم در خصوص وظایف نمایندگان و اهمیت اختیارات آنها اطلاعات لازم را كسب كنند.

مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه و والایی برخوردار بوده و محور بسیاری از تصمیم گیری ها، قانونگذاری ها، برنامه ریزی ها است و چراغ هدایت دولت و ملت را به دست دارد. مجلس پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیم گیری ها و مظهر اراده ملی است.

38اصل از 177 اصل قانون اساسی به صورت مستقیم و مشروح به مجلس شورای اسلامی اختصاص دارد.
در اصل 71 مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل در حدود مقرر قانون اساسی می تواند قانون وضع كند.
در اصل 74 نیز آمده است لوایح قانونی پس ازتصویب هیات وزیران به مجلس ارایه می شود و طرح های قانونی به پیشنهاد حداقل پانزده نفر از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی قابل طرح است.

بر اساس اصل 76 ،‌مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور كشور را دارد.
با توجه به اصل 84 هر نماینده حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی كشور اظهار نظر كند.

در اصل 87 نیز آمده است ، رییس جمهور برای هیئت وزیران پس از تشكیل و پیش از هر اقدام دیگر باید از مجلس رای اعتماد بگیرد و دوران تصدی نیز در مورد مسائل مهم و مورد اختلاف می تواند از مجلس برای هیات وزیران تقاضای رای اعتماد كند.

در اصل 88 نیز آمده است ، در هر موردی كه حداقل یك چهارم نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رییس و یا هر یك از نمایندگان از وزیر در باره یكی از وظایف آنان سوال كنند، رییس جمهور یا وزیر موظف است در مجلس شورای اسلامی حاضر و به سوال جواب دهد و این جواب نباید در مورد رییس جمهور بیش از یك ماه و در مورد وزیر بیش از ده روز به تاخیر افتد ،مگر با عذر موجه به تشخیص مجلس شورای اسلامی.

با بررسی های این اصول می توان دریافت كه جایگاه مجلس شورای اسلامی همانطوریكه امام خمینی(ره) فرمودند در راس امور است و نمایندگان مردم در برنامه ریزی و سیاست گذاری های كلان جامعه از قدرت و توانایی های لازم برخوردار هستند.

كار نماینده مجلس رفع مشكلات شخصی یكایك موكلان نیست زیرا این كار عملی نبوده و چنانچه هرفردی چنین ادعایی كند، سخنی در چارچوب قانون مطرح نكرده است .

چنین شخصی نه تنها به اصول اخلاقی و شرعی پایبند نیست ، بلكه از وظایف و اختیارات و صلاحیت نمایندگان مجلس نیز بی اطلاع است.

سرمایه گذاری، ایجاد كارخانجات تولیدی، تعویض ونصب مدیران دستگاههای دولتی، ایجاد اشتغال، رفع معضل بیكاری، ارائه خدمات از قبیل آب ، جاده ، برق، گاز، تلفن و غیره از وظایف قوه مجریه و نماینده عالی دولت در شهرستان یا استان است.
نماینده مجلس در مقام وكیل مردم موظف به نظارت براجرای این امور در منطقه و كشور است و حق دخالت در اجرا را ندارد.

نماینده مجلس باید بی عدالتی های احتمالی را در سطح منطقه پیگیری و از حق و حقوق مردم در حوزه انتخابیه خود با هدف اجرای هر چه بیشتر عدالت دفاع كرده و با تلاش و كوشش مضاعف از بی عدالتی و حق كشی نسبت به حقوق حقه مردم جلوگیری كند.

معرفی شاخص ها، توانمندی ها، ظرفیت موجود از نظر كمی و كیفی به مسئولان عالی كشوری و استانی، توسط نماینده می تواند یكی از مصداق های نظارت بر اجرای قانون باشد.

نباید از نظر دور داشت كه متاسفانه پیگیری امور قوه مجریه توسط برخی نمایندگان مجلس یك رویه و عرف شده و نماینده ای را موفق می دانند كه بتواند با سركشی مستمر و دیدارهای مختلف با آحاد مردم و نگارش مكاتبات و گرفتن وقت ملاقات با مسئولین به مشكلات یكایك موكلینش رسیدگی كند.

اما به واقع این عمل جزء دو وظایف اصلی نمایندگان نیست اما از طرفی دیگر مسئولین و مدیران منطقه ای با هدف رفع مشكلات وكسب امتیازات قانونی می توانند با مهیا كردن شرایط، بستری را فراهم كنند تا ظرفیت قانونی نماینده مجلس در حوزه قانونگذاری و نظارت برای تامین خواسته های بر حق و قانونی خود اقدام و مصادیق بی عدالتی احتمالی را برای اجرای هرچه بهتر عدالت و قانون با نماینده در میان بگذارند.

در این بین و در گیرودار اینکه یکی به خاطر برنده شدن کاندیدای مورد علاقه اش حاضر است دست به هر کار بزند، دروغ بگوید وعده خلاف دهد رسانه ها نقش اساسی در تنویر افکار عمومی دارند.

نشریات، خبرگزاری ها و صدا و سیما باید با تولید آثاری در تبیین وظایف مجلس و نمایندگان ملت، آگاهی بخش لازم را در این حوزه داشته تا در کنار مشارکت حداکثری در انتخابات، مردم انتخابی اصلح و با آگاهی کامل داشته باشند و کاندیداهای محترم با عدم بیان شعارهای تبلغیاتی خارج از حوزه نمایندگی ضمن احترام به شعور ملت فضای انتخابات را به سمت انتخابات سالم پیش برند.


انتخابات مسابقه‌ برای خدمت است

$
0
0

انتخابات مسابقه‌ برای خدمت است
 

رئیس ستاد انتخابات مازندران انتخابات را وسیله‌ای برای خدمت دانست و گفت: انتخابات محل کسب قدرت نیست.
به گزارش روابط عمومي استانداري، هادی ابراهیمی، معاون سياسي امنيتي استاندار ‌اظهار داشت: مردم سالاری اسلامی در کشور، ثمره پیروزی انقلاب اسلامی است که انتخابات یکی از نشانه‌های اصلی آن است.
وی انتخابات را مظهر حضور مردم و اقتدار ملی دانست و اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی رکن مهم نظام اسلامی است و باید پایگاه مستحکم اسلام و انقلاب اسلامی باشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران و رئیس ستاد انتخابات استان مازندران دفاع قاطع و آشکار نامزدهای انتخابات از انقلاب و نظام اسلامی و راه روشن و ماندگار امام عظیم‌‌الشان و مقام معظم رهبری را ضروری دانست.
وی صورت و باطن انتخابات در غرب را حاکمیت سرمایه عنوان کرد و بیان داشت: ‌مردم ایران همواره در دنیا رکورددار حضور در پای صندوق‌های رای هستند و کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در حوزه مردم‌سالاری دینی نشات گرفته از مکتب حیات بخش اسلام است.
ابراهیمی انتخابات را حق و وظیفه مردم دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی به معنای حقیقی، نظامی مردم سالار و متکی به مردم است در حالی که دموکراسی در غرب، صرفا یک شعار تبلیغاتی است و مردم‌سالاری اسلامی در مقابل نظام لیبرال دموکراسی است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران خط انحرافی دشمنان در نهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی را تحریم انتخابات خواند و یادآور شد: محافل سیاست‌گذاری و طراحان راهبردی آمریکا و اسرائیل و برخی عناصر داخلی آنان از هم‌اکنون، زمزمه تحریم انتخابات را در پیش روی خود قرار داده‌اند تا با این هجمه رسانه‌ای سنگین، کاهش سطح کارآمدی ملی را در عرصه انتخابات دنبال کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم رعایت اخلاق در تبلیغات انتخابات تاکید کرد و گفت: فضای انتخابات نباید فضای دشمنی و اختلاف باشد چرا که تخریب یک نامزد نه تنها کاری غلط و خلاف منطق است بلکه اقدامی خلاف شرع هم است.
ابراهیمی دوران انتخابات را دوران شور و هیجان دانست و اضافه کرد: نامزدها و طرفداران آنها باید از خود ظرفیت و دانایی بروز دهند چراکه وحدت ملی و رفق و مدارا، تضمین‌کننده امنیت کشور و خنثی‌کننده توطئه دشمن است.
وی با ضروری دانستن احساس تکلیف از سوی مردم و هم از طرف نامزدها، یادآور شد: حفظ سلامت فضای انتخابات، پرهیز از هرگونه تخریب کردن و اهانت نکردن باید در دستور کار همگان باشد چرا که تخریب، فضای انتخابات را خراب می‌کند.
ابراهیمی تبلیغات رنگین و متنوع از سوی برخی از نامزدها و ریخت و پاش‌های بی‌ضابطه را کاری نادرست خواند و اذعان داشت: وظیفه نماینده این نیست که وعده‌های عمرانی و پروژه‌ها را در منطقه انتخابیه خود به مردم دهد بلکه این کارها وظیفه دولت است در حالی که وظیفه نماینده تدوین قانون مورد نیاز کشور است.
وی با اشاره به مهیا شدن همه شرایط در استان برای برگزاری یک انتخابات سالم و قانونمند، خاطرنشان کرد: قانون و منویات مقام معظم رهبری، فصل‌الخطاب مجریان انتخابات است.
ابراهیمی گفت: حد و مرز فعالیت‌های دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات، قانون است و همه باید الزام‌های قانونی را بپذیرند و از آن تبعیت کنند.
وی با اشاره به ماجرای فتنه سال 88 هدف اصلی آن را ضربه‌زدن به پشتوانه مردمی انقلاب اسلامی دانست و متذکر شد: زیر سوال بردن انتخابات، بزرگ‌ترین جرمی بود که انجام شد چرا که برخی از افراد مصالح حزبی، جناحی و شخصی را بر منافع ملی ترجیح دادند.
ابراهیمی انتخابات مجلس را مسابقه برای خدمت‌رسانی دانست و گفت: افرادی و یا جریان‌هایی که برای کسب قدرت تلاش می‌کنند در بین مردم جایگاهی ندارند.

تأیید صلاحیت 86 نامزد انتخاباتی در مازندران

$
0
0

رئیس ستاد انتخابات مازندران از تأیید صلاحیت ۸۶ نفر از نامزدهای انتخاباتی در ۹ حوزه انتخابیه شهرهای مازندران خبر داد.


هادی ابراهیمی لحظاتی قبل در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: از روز نخست نام‌نویسی ۱۴۶ داوطلب انتخاباتی برای شرکت در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام‌نویسی کرده بودند.

وی با اعلام انصراف ۱۴ نفر از نامزدهای انتخاباتی در مازندران تصریح کرد:‌ ۷۰ درصد نامزدهای انتخاباتی در استان تأیید و احراز صلاحیت شدند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با اعلام اینکه لیست نهایی نامزدهای انتخاباتی در مازندران به فرمانداران ابلاغ شده، تصریح کرد: از فردا این لیست آگهی رسمی به فرمانداران می‌شود.

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان از زحمات شبانه‌روزی دفاتر هیئت نظارت بر انتخابات قدردانی کرد و افزود:‌ شورای نگهبان تضمین‌کننده حقانیت نظام اسلامی است.

رئیس ستاد انتخابات مازندران با تأکید براینکه اگر شورای نگهبان نبود نظام جمهوری اسلامی ایران زیر سؤال می‌رفت، تصریح کرد: شورای نگهبان نهاد ارزشمند برای افزایش اعتماد عمومی است.

وی با تأکید براینکه فعالیت شورای نگهبان باعث می‌شود که از مدار دین و اسلام خارج نشویم به اهمیت این شورا در برگزاری انتخابات اشاره کرد.

به گزارش فارس مازندران ۹ حوزه انتخابیه دارد که با رأی واجدان شرایط ۱۲ نماینده مجلس به پارلمان راه می‌یابند.

هواپیما پیش از پریدن زمین‌گیر شد + تصاویر

$
0
0
صبح امروز، پرواز شماره ۴۰۸ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر در فرودگاه بوشهر، دچار حادثه شد که خوشبختانه کسی دچار آسیب جسمانی نشد.
 
به گزارش «تابناک»، در این حادثه، هواپیمای ایرباس A۳۰۰ شرکت هواپیمایی ایران ایر که قرار بود، ساعت 8:40 دقیقه صبح، از بوشهر به سمت تهران حرکت کند، در هنگام برخاستن از زمین، بناگاه ترمز کرد و از حرکت بازایستاد. این در حالی بود که موتورهای هواپیما با بیشترین قدرت ممکن در حال کار بودند و شتاب هواپیما به اندازه‌ای رسیده بود که بر اثر این ترمز شدید، اغلب لاستیک‌های هواپیما ترکید.

یکی از مسافران این پرواز در این باره به خبرنگار «تابناک» می‌گوید: هواپیما مسیر بسیاری از باند پرواز را پشت سر گذاشته بود و سرعت خیلی زیادی داشت؛ بنابراین، هنگامی که خلبان ترمز کرد، اغلب لاستیک‌های هواپیما ترکید و دقایقی پس از آن بود که خلبان اعلام کرد به دلیل از کار افتادن سیستم ناوبری هواپیما، مجبور به متوقف کردن آن شده است.

وی افزود: هواپیما با همین وضعیت به محل پیاده کردن مسافران برگشت و مسافران به سالن فرودگاه منتقل شدند، در حالی که بیشتر آنان ترسیده و از وضع پیش آمده ناراضی بودند.

شنیده‌های خبرنگار ما حاکی است، تجهیزات لازم برای بازسازی هواپیما در محل وجود ندارد و قرار است، به زودی تعدادی لاستیک و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای این هواپیما، از تهران به منطقه فرستاده شود.

این گزارش حاکی است، پس از بازگشت مسافران به سالن و پس از اطمینان از لغو پرواز، برخی بلیت‌‌هایشان را پس داده‌اند و برخی نیز در محوطه فرودگاه حضور دارند تا با پرواز بعدی رهسپار تهران شوند.

این در حالی است که شایعاتی از حضور یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ برای انتقال مسافران این هواپیمای سانحه دیده و همچنین مسافران پرواز بعد از ظهر این شرکت، از بوشهر به تهران به گوش می‌رسد که بنا بر گفته مسئولان محلی، قرار است این پرواز رأس ساعت ۵ بعد از ظهر به سمت تهران انجام شود.

البته از حق نباید گذشت که شاید برای نخستین بار، مسئولان پس از گذشت مدتی، از مسافران خوش‌شانس پرواز ۴۰۸ خواستند به منازل خود برگردند تا لازم نباشد بیشتر از این اسیر بی‌مسئولیتی عده‌ای شوند!






تلفن 90 را چه كسي قطع كرد؟

$
0
0
حسين جلالي صبح امروز در گفتگو با گل صرفا به توضيحي يك جمله‌اي در اين باره بسنده كرد و گفت: «نه من فهميدم تلفن چطور قطع شد، نه عادل!» البته مجري 90 بعد از قطع تلفن تقريبا هر آنچه كه قرار بود از زبان جلالي بشنويم را به طور تلويحي بيان كرد اما اين مكالمه نيمه‌كاره به عنوان يكي از اتفاقات  غيرمنتظره در تاريخ برنامه 90 ثبت شد

بهمنی:سکه ارزان می شود

$
0
0

مهر نوشت:

رئیس کل بانک مرکزی از تحویل به موقع سکه های پیش فروش شده بانک مرکزی خبرداد و گفت: بانک مرکزی ذخایر کافی برای ضرب سکه دارد.

محمود بهمنی در پاسخ به این سئوال که توقف فروش سکه با زمان تحویل ۴ و ۶ ماهه باعث ایجاد شائبه عدم تحویل به موقع سکه توسط بانک مرکزی به مشتریان شده است، گفت: بانک مرکزی سکه های پیش فروش کرده خود را در موعد مقرر به مشتریان تحویل خواهد داد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ذخایر طلای بانک مرکزی عنوان کرد: هیچیک از شایعاتی که در مورد عدم تحویل سکه‌های پیش فروش شده با مدت زمان ۴ و ۶ ماهه مطرح می شود، صحت ندارد.

وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی به میزان کافی سکه ضرب کرده است و می تواند سکه های پیش فروش شده را به مشتریان ارائه کند، افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید سکه با زمان تحویل ۴ و ۶ ماهه به حداکثر رسیده است.

به گفته بهمنی، دغدغه بانک مرکزی تحویل به موقع سکه های پیش فروش شده در موعد مقرر است، بنابراین این امر به معنای این نیست که بانک مرکزی ذخایر کافی برای ضرب سکه ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه های بانک مرکزی برای کنترل قیمت سکه ها در بازار افزود: با ورود سکه های پیش فروش بانک مرکزی به بازار در موعد مقرر، قیمت سکه ها در بازار کاهش می یابد.

از ابتدای هفته جاری پیش فروش سکه با زمان تحویل ۶ ماهه نیز مانند پیش فروش سکه با زمان تحویل ۴ ماهه هم متوقف شده است. در هفته جاری سکه با زمان تحویل ۸ ماهه با نرخ ۵۹۸ هزار تومان پیش فروش می‌شود.

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی از پیش فروش ۸ هزار قطعه سکه خبرداده و گفته است: یکی از دغدغه‌های بانک مرکزی این است که افرادی که یکی دو ماه قبل سکه از بانک مرکزی به صورت پیش فروش خریداری کرده‌اند چگونه سودشان را تامین کنیم، بنابراین بانک مرکزی در این زمینه تصمیم گیری خواهد کرد.

عباس کمره ای مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی با اعلام اینکه قیمت‌های فعلی سکه در بازار مورد تأیید بانک مرکزی نیست، نرخ سکه در بازار را فعلا حبابی دانسته است.


 

برگزاری انتخابات رایانه‌ای در 15شهرستان

$
0
0

وزیر کشور در اعلام آمار نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات مجلس نهم گفت: بالغ بر 3هزار و 400 نفر توسط شورای نگهبان تایید شدند.

به گزارش  مهر مصطفی محمد نجار پیش از ظهر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران در محل ستاد مبارزه با مواد مخدر، آمار تایید صلاحیت های نهایی نامزدهای نهمین دوره انتخابات مجلس را اعلام کرد و گفت: از 5 هزار و 405 نفر اولیه که در هیئت های اجرایی صلاحیتشان مورد بررسی قرار گرفت 243 نفر از هیئت های اجرایی انصراف دادند و 3 هزار و 703 نفر تایید صلاحیت شدند. همچنین صلاحیت 898 نفر احراز نشد و 563 نفر نیز عدم احراز صلاحیت شدند.

وزیر کشور افزود: از 5 هزار و 164 نفری که صلاحیتشان توسط شورای نگهبان بررسی شد 470 نفر انصراف دادند و بالغ بر 3 هزار و 400 نفر تایید شدند. شورای نگهبان این 3 هزار و 400 نفر را به موقع برای حضور در رقابت های انتخاباتی مجلس نهم به وزارت کشور معرفی کرد.

وی با بیان اینکه نزدیک 12 نفر برای تصاحب هر کرسی مجلس نهم با هم رقابت می کنند، گفت: مجموعا 97 نفر درخواست تغییر حوزه انتخابیه  خود را به شورای نگهبان داده بودند که با 73 نفر آنها موافقت شد.

نجار با بیان اینکه امروز نتایج نهایی تایید صلاحیت ها به فرمانداری ها ارسال می شود، در یادآوری زمان آغاز و پایان تبلیغات انتخابات مجلس نهم گفت: تبلیغات از ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 4 اسفند شروع و به مدت 7 روز ادامه می یابد یعنی ساعت 8 صبح پنجشنبه 11 اسفند ماه پایان تبلیغات است.

وزیر کشور با اعلام اینکه انتخابات مجلس نهم در هزار حوزه اصلی و فرعی برگزار می شود، گفت: 207 حوزه اصلی در انتخابات مجلس نهم داریم و تا سقف 10 درصد حوزه ها انتخابات رایانه ای برگزار می شد.

وی از حوزه های تهران، یزد، کرمان، چهارمحال و بختیاری، گیلان، سمنان، همدان، گلستان، خراسان شمالی ، آذربایجان شرفی، مرکزی ، فارس، اصفهان  و زنجان به عنوان حوزه هایی نام برد که انتخابات به صورت رایانه ای در آنها برگزار می شود و گفت 1395 شعبه در سراسر کشور شاهد برگزاری انتخابات رایانه ای خواهند بود.

نجار با اعلام اینکه 48 میلیون و 288 هزار و 799 نفر حائز شرکت در انتخابات مجلس نهم هستند گفت: در انتخابات مجلس نهم 47 هزار و 665 شعبه اخذ رای در سراسر کشور داریم.


 

دريافت نظرات و شكايتهاي مردمي از طريق سيستم پيام كوتاه

$
0
0

هيات مركزي بازرسي انتخابات كشور طي دستور العملي از روساي هيات هاي بازرسي انتخابات استانهاي سراسر كشور خواست از طريق سيستم پيام كوتاه نظرات و شكايتهاي مردمي را جهت كنترل جريان انتخابات و تسريع در رسيدگي دريافت نمايند.

هيات مركزي بازرسي انتخابات كشور طي دستور العملي ابلاغ كرد؛

دريافت نظرات و شكايتهاي مردمي از طريق سيستم پيام كوتاه

هيات مركزي بازرسي انتخابات كشور طي دستور العملي از روساي هيات هاي بازرسي انتخابات استانهاي سراسر كشور خواست از طريق سيستم پيام كوتاه نظرات و شكايتهاي مردمي را جهت كنترل جريان انتخابات و تسريع در رسيدگي دريافت نمايند.

به گزارش پايگاه اطلاع وزارت كشور؛ متن كامل دستور العمل شماره چهارده رئيس هيات مركزي بازرسي انتخابات كشور بدين شرح است:

روساي محترم هيات هاي بازرسي انتخابات استانهاي سراسر كشور

سلام عليكم

با عنايت به لزوم رسيدگي و توجه به نظارت و شكايت هاي واصله از سوي مردم هميشه در صحنه، هيات مركزي بازرسي انتخابات آمادگي دارد از طريق سيستم پيام كوتاه به شماره 20008385 نظرات و شكايتهاي مردمي را جهت كنترل جريان انتخابات و تسريع در رسيدگي دريافت نمايند. لذا شايسته است ترتيبي اتخاذ نمائيد تا موضوع مورد اشاره به نحو مقتضي از طريق رسانه ها و جرايد محلي منعكس گردد.


دشمن در صدد تحریم انتخابات در ایران است

$
0
0

مشاور فرهنگی فرماندهی سپاه


مشاور فرهنگی فرماندهی سپاه با اشاره به اینکه تحریم اقتصادی استکبار جهانی مقدمه تحریم انتخابات در ایران است گفت: دشمن در صدد تحریم انتخابات در ایران است

به گزارش خبرنگار بی بی ان از بابل،صفار هرندی  شامگاه  دیشب در نشست انتخاب اصلح در حوزه انتخابات در دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: امروزه مهم ترین دغدغه کشور موضوع انتخابات است  و مسئله ای که قبل از انتخابات قابل بررسی است فتنه سال 88 وآمیخته شدن حوزه های مختلف با یکدیگر که بدترین آن منزوج شدن حوزه نیروهای داخلی با خارجی وآلوده شدن جریانات بیرون نظام با جریان داخل نظام است.

وی افزود: دشمن به نتایج این آشوب و بلوا در کشور دل بسته بود اما حماسه نهم دی ،خط پایانی بر همه دل مشغولی های دشمنان داخلی و خارجی بوده است.

هرندی اذعان داشت: بعد از نا امیدی دشمن از حماسه نهم دی ونا کامی در راهپیمایی 22 بهمن ،تحریم اولین گزینه ای بود که عنصر دموکراتیک غرب برای ایجاد آشوب وبرانگیختن بخشی از جامعه علیه بخش دیگر به کار برد این در حالی است که دشمن معتقد است در ارتباط با ایران تحریم چندان تاثیر گذار نیست.

وی بیان داشت: براندازی نظام ایران از اهداف مهم دشمنان است  و این دشمنان قسم خورده برای رسیدن به اهداف شوم  درصدد  هستند وجود محبوبیت بین مردم و حکومت را کاهش دهند و برای کاهش این محبوبیت از هیچ اقدامی دریغ نمی کنند.

هرندی اظهارداشت:دشمن سعی دارد با تحت فشار قراردادن حکومت ،احساس ناتوانی حکومت را به مردم القا کرده تا آثار سوء آن در زندگی مردم نمایان شده و فاصله بین مردم و حکومت ایجاد شود.

مشاور فرهنگی فرماندهی سپاه تصریح کرد:دشمن ادعا می کند که این تحریم ها برای مجازات حامیان ایران است ولی در حقیقت مجازات مردم را مد نظرقرار داده  وتنها دلیل تحریم کشور به خاطر علاقمندی مردم نسبت به حاکمان نظام و انقلاب است.

هرندی تصریح کرد: دشمن در صدد است میزان مشارکت مردم در انتخابات تا حداقل ممکن تزلزل یابد لذا در این راستا درصدد تحریم انتخابات به دنبال تحریم اقتصادی است.

وی بیان داشت:آنچه امروزه در محفل های ضد انقلابی مطرح است  سعی درمشارکت کمتر از 30 درصدی مردم در انتخابات است تا زمینه برای نکوهش دولت فراهم شده واوضاع را به نفع خود رقم بزنند وهم اینکه دشمن برای اقدامات نظامی بین المللی علیه ایران توجیه بهتری داشته باشد چراکه سرکوب حکومتی که نماینده اقلیت است بهتر از حکومتی که نماینده اکثریت است انجام می شود.

هرندی افزود: مردم با این آگاهی  که انتخابات ملاک سنجش دشمنان است مهم ترین راهکار را در مقابله با دشمن به کار بردند که همان حضور با شکوه در راهپیمایی 22 بهمن که یکی از پر حجم ترین وبا شکوه ترین راهپیمایی دوران انقلاب و مقدمه حضور در انتخابات است انجام دادند  تا پاسخی محکم به کسانی باشد که مشتاق جدایی مردم از حکومت هستند.

این مسئول اذعان داشت: دشمن با ایجاد مشکلات اقتصادی از جمله آشوب ونابسامانی در بازار سکه وارز سعی داشت سبب ایجاد ریزش ها در ایام  الله دهه فجرسال جاری وفاصله بین مردم و حکومت شده تا حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن  کاهش یابد ولی حضور مردم نتایج محاسبات دشمن را معکوس کرد.

 

مشاور فرهنگی فرماندهی سپاه بیان داشت:جنگ ودعوای اصلی بین ایران و غرب بر سر حوزه های نفوذی است علی رغم اینکه گفته می شود موضوع هسته ای سبب این دعوا شده است.

هرندی افزود: امروز مردم ما شاهد هستند که ژئوپولیتیک جهان دچار تغییر شده و به فرموده مقام رهبری جهان در پیچ تاریخی قرارگرفته است.

وی اظهارداشت: با تحولاتی که در منطقه ایجاد شده مردم می دانند که تنها با پناه بردن به مقام رهبری و حکومت می توانند در امان بمانند چراکه سرنوشت مردم عراق وافغانستان به همگان ثابت کرد پناه بردن به دشمن چه عواقبی در پی خواهد داشت.

صفار هرندی اذعان داشت: همه نظریه پردازان موافق و مخالف به حضور بیش از 96درصدی مردم در انتخابات اشاره دارند که نشان از ناکام ماندن دشمن در این خصوص است.

 

 

 

شورای نگهبان با هیچ کس شوخی ندارد

$
0
0
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت که در جریان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، صلاحیت 35 نماینده مجلس هشتم تایید نشد.
 به گزارش فارس، سید صولت مرتضوی رئیس ستاد انتخابات کشور که در حاشیه همایش بازرسان انتخابات حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت: در جریان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ‌صلاحیت 35 نماینده مجلس هشتم تایید نشد.
 
وی همچنین با اشاره به تایید صلاحیت بیش از 70 درصد داوطلبان ثبت‌نامی برای انتخابات مجلس نهم گفت که از میان 290 نماینده مجلس هشتم، صلاحیت 35 نماینده تایید نشد.
رئیس‌ستاد انتخابات کشور افزود: نتیجه قطعی بررسی صلاحیت داوطلبان فردا چهارشنبه به آنان اعلام و تبلیغات رسمی نامزدها نیز از چهارم اسفندماه آغاز و تا ساعت 8 صبح پنچشنبه 11 اسفند ادامه خواهد داشت.

نجات 400 نفر از محاصره شدگان برف در مازندران

$
0
0

بیش از 400 نفر از محاصره شدگان برف در جاده های مازندران نجات یافتند.

سرپرست جمعیت هلال احمر استان مازندران ، با اشاره به اینکه این افراد ، سرنشینان 270 خودرو گرفتار در برف بودند افزود : این افراد ، با تلاش 55 امدادگر در جاده های سوادکوه ، کیاسر و چمستان نجات یافتند. ولی پور توزیع 250 تخته پتو ، 300 بسته مواد غذایی و250 قوطی انواع کنسرو را از جمله اقدامات امدادگران جمعیت هلال احمر مازندران در بین نجات یافتگان اعلام کرد.

جوان 22 ساله بابلی به کام مرگ کشاند

$
0
0

سرعت غیر مجازراننده نیسان
جوان 22 ساله بابلی به کام مرگ کشاند

به گزارش خبرنگار بی بی ان از بابل ، امروزبه دلیل سرعت زیاد راننده خودرو نیسان در جاده بابل قائمشهر روبروی ترمینال مسافربری بابل وبرخورد خودرو با تیربرق متاسفانه خودرو نیسان واژگون و دو نفر از سرنشینان خودرو کشته و زخمی شدند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی بابل به خبرنگار بی بی ان گفت: در پی تماس شهروندان بابلی با سامانه 125 مینی بر واژگون شدن خودرو نیسان درجاده بابل- قائمشهرماموران آتش نشانی بلافاصله به محل حادثه اعزام و نسبت به ایمن سازی محل حادثه اقدام کردند.

حسین خانپورافزود: متاسفانه در این حادثه دلخراش راننده خودرو نیسان از ناحیه گردن و کتف به شدت زخمی و دیگر سرنشین خودرو نیسان که جوانی 22 ساله بوده در حین انتقال به بیمارستان در گذشت.

وی علت این حادثه را بر اساس نظر کارشناسان سرعت غیر مجاز خودرو نیسان عنوان کرد.

دریاچه مازندران ، حال خوشي ندارد

$
0
0

بزرگ‌ترين درياچه جهان اين روزها حال خوشي ندارد. اگر چه كشورمان در خصوص استحصال نفت از اين دريا تاكنون اقدامي انجام نداده است اما ديگر كشورهاي حاشيه خزر تاكنون مقادير زيادي از نفت اين درياچه را استخراج كرده‌اند و آلودگي‌هايي زيادي را در اين درياچه باعث شده‌اند.

 در آخرين مورد نيز استحصال نادرست نفت در جمهوري آذربايجان باعث شد تا علاوه بر معضلات زيست‌محيطي كه در اين درياچه وجود دارد آلودگي نفتي نيز به فهرست آلودگي‌هاي اين درياچه اضافه و بدين‌ترتيب جدول آلودگي‌هاي موجود در اين درياچه تكميل شود. تعدد منابع آلاينده در اطراف خزر و گستردگي سواحل آن باعث شده تا از سال‌هاي گذشته ورود فاضلاب‌هاي شهري و خانگي به اين درياچه و سرازير شدن تركيبات مختلف ناشي از كودهاي شيميايي و سموم كشاورزي باعث كاهش تعداد آبزيان و در معرض خطر انقراض قرار گرفتن آنها شده است. ورود 110 كيلومتر لكه نفتي نيز به اين درياچه و سرازير شدن آن به سمت سواحل شمالي كشورمان مي‌تواند مشكلات جبران ناپذيري براي محيط‌زيست و زندگي گونه‌هاي مختلف جانوري بزرگ‌ترين درياچه جهان به‌وجود بياورد. اين در حالي است كه سالانه ۱۵ هزار تن نفت فقط از حوضچه‌هاي نفتي جمهوري آذربايجان وارد اين درياچه مي‌شود.

عبدالرضا کرباسي، معاون محيط‌زيست دريايي سازمان حفاظت محيط‌ زيست با اشاره به اين مشكل مي‌گويد: «از زماني که ايران و روسيه درياي خزر را در اختيار داشته‌اند به صورت عقلاني از منابع زنده و غير زنده اين دريا بهره‌برداري مي‌شد و مشكلات چنداني وجود نداشت اما از زماني که 3 کشور ديگر به آن پيوسته‌اند بهره‌کشي از طبيعت آغاز شد و اين اقدامات به محيط‌زيست دريايي آسيب مي‌زند.»

اگر چه كرباسي تاكيد مي‌كند كه اين لكه‌هاي نفتي در لايه‌هاي زيرين آب در جريان است و از روي آب ديده نمي‌شود، اما در عين حال خاطرنشان مي‌كند كه: «براي 3 استان حاشيه درياي خزر (گيلان، مازندران و گلستان) بخشنامه‌اي داده‌ شده تا اين موضوع را بررسي کنند و به صورت ماهانه به سازمان حفاظت محيط‌زيست گزارش دهند.» کرباسي اظهار اميدواري مي‌كند كه با راه‌اندازي مرکز پايش و سنجش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي که به تازگي به راه افتاده است، تا سال آينده در هر يک از استان‌هاي حاشيه درياي خزر يک مرکز پايش و سنجش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي راه‌اندازي شود.

وظایف نمایندگان مجلس

$
0
0

تحليل ماهيت و اهميت نظارت شوراي اسلامي، به جايگاه مجلس در ميان قواي حكومتي و قانون اساسي مرتبط است و از سوي ديگر، مشروعيت اعمال دولت و نهادهاي دولتي، به ميزان پاسخگويي آن ها به مجلس شوراي اسلامي بستگي دارد.

نظام هاي حكومتي به طور كلاسيك به سه مدل حكومت هاي رياستي، حكومت هاي پارلماني و حكومت هاي نيمه رياستي يا نيمه پارلماني دسته بندي مي شوند. در هر يك از مدل ها و الگوهاي مذكور تلاش شده تا از اصل نظارت و توازن قوا به نحو متناسبي پيروي شود تا يكي از قوا تبديل به قوه قاهره و مطلقه نشود. ملاك دسته بندي الگوهاي حكومتي فوق، چگونگي روابط و تعامل قوه مقننه با قوه مجريه است. به عبارت بهتر، هر اندازه كه يك نظام سياسي به اقتدار و مشروعيت پارلمان و قوه مقننه، اهميت بيشتري داده و ميزان پاسخگويي و نظارت دولت توسط پارلمان و مجلس افزون تر باشد، نوع حكومت به شكل پارلماني آن نزديك تر است و هر چه ميزان نظارت پارلمان كم تر باشد، مدل حكومت به حكومت رياستي نزديك تر است. بنابراين مهم ترين شاخصه در تعيين مدل حكومت ها، ميزان مسئوليت سياسي دولت نسبت به قوه مقننه و پارلمان است. از اين حيث، نوع نظام حكومتي در جمهوري اسلامي ايران، الگويي تلفیقی است، ولي در مجموع به نظر مي رسد كه نظام حكومتي ايران به الگوي پارلماني، شباهت بيشتري دارد و وجوه تشابه آن با مدل هاي رياستي و نيمه رياستي كم تر است، هر چند شباهت هايي به آن مدل ها نيز دارد، مانند انتخاب مستقيم مقام رياست جمهوري از سوي مردم، اختيارت رئيس جمهور در عزل و نصب وزرا و تك ركني بودن قوه مجريه.

2- اصول حاكم بر صلاحيت هاي نظارتي مجلس شوراي اسلامي

با توجه به مقدمات و مطالب بند پيشين، پيش از اشاره به انواع مختلف نظارت هاي مجلس، يادآوري برخي از اصول و ملاحظاتي كه در زمان استفاده از هر گونه ساز و كار نظارتي مجلس بايد مورد توجه قرار گيرد، ضروري است.

1-2. اصل حاكميت قانون و اصول قانون اساسي

مجلس شوراي اسلامي به عنوان يكي از اركان حكومت در قانون اساسي، خود مشمول اصل حاكميت قانون است و لازمه اصل حاكميت قانون، محدوديت هر يك از قوا در چارچوب هاي تعريف شده قانون اساسي و اصول مسلم حقوق عمومي است و اينكه هر يك از قوا به نوعي تحت نظارت متقابل قوا و ساير نهادهاي حكومت قرار دارد.

2- 2. اصل تفكيك و استقلال قوا

قانون اساسي در اصل 57، قواي سه گانه را مستقل از يكديگر دانسته و براي هر يك از آن ها محدوده تخصصي و صلاحيتي معيني را پيش بيني كرده است. اين امر، موجب عدم ورود هر يك از قوا به حيطه و قلمرو قوه ديگر مي شود.

3- 2. اصل تفكيك مفهوم نظارت از مفهوم دخالت

نظارت به مفهوم كنترل و اخذ پاسخ درباره خروج يا سوء استفاده از اختيارات و صلاحيت هايي است كه در قانون اساسي يا از طريق قانون گذاري، تعريف و تبيين شده است، در حالي كه دخالت به معناي جايگزيني تصميم نهاد يا مقام كنترل كننده به جاي تصميم نهاد يا مقام تصميم گيرنده و صلاحيت دارد است. آنچه مطابق قانون اساسي پذيرفته شده، نظارت و كنترل به منظور جلوگيري از خروج از صلاحيت ها و اجراي صحيح قوانين است و نه دخالت در انجام وظايف و صلاحيت هايي كه در حوزه تخصصي نهاد يا قوه ديگر قرار دارد.

4- 2. اصل تفسير مضيق يا محدود از اصول قانون اساسي

از آثار مهم اصل عدم صلاحيت در قلمرو حقوق عمومي، اصل تفسير يا برداشت مضيق يا محدود از اصول قانون اساسي است. در صورت وجود ابهام و اجمال در قانون اساسي، هر گونه برداشتي از اصول آن كه به توسعه اختيارات و صلاحيت هاي يك قوه در مقابل قوه ديگر بيانجامد و موجب بر هم خوردن روابط متقابل و تاثير متقابل قوا بر يكديگر شود، مورد پذيرش نخواهد بود. به ويژه آنكه مقام واضع قانون بايد بي طرفانه و با پرهيز از هر گونه جانبداري به تدوين قانون اهتمام ورزد و در مقام وضع قانون، به تعادل و توازن قوا بيانديشد و از توسعه يك جانبه صلاحيت هاي خود، امتناع كند.

5- 2. اصل مكمل بودن ساز و كارهاي نظارتي و پاسخ گويي

مطابق اين اصل در كنار رعايت اصل تناسب مسئوليت ها با اختيارات، استفاده از ساز و كارهاي پاسخگويي به وسيله يك قوه در مقابل قوه ديگر بايد در چارچوب اصل هماهنگي و همكاري قوا صورت گيرد. به عبارت ديگر، توسعه ساز و كارهاي نظارتي مجلس در وضعيتي كه قوه قضائيه نيز در حال توسعه ابزار نظارتي خود به عنوان مثال از طريق اصلاح قوانين ديوان عدالت اداري و سازمان بازرسي كل كشور است، قوه مجريه را در حالتي انفعالي و مستأصل قرار خواهد داد كه نتيجه اي جز ناكارآمدي آن نخواهد داشت. به سخن ديگر، چنانچه ساز و كار نظارتي قوي و موثري از سوي قوه اي مورد استفاده قرار گرفته و در عين حال اثربخش باشد، قواي ديگر نيز بايد با آگاهي از چنين وضعيتي، به تمهيد ساز و كارهاي نظارتي و پاسخگويي متناسب بپردازند.

 

 

6- 2. اصل عدم تفويض اختيارات و صلاحيت هاي نظارتي

از اصول ديگر حقوق عمومي، اصل اعطاي اختيارات و صلاحيت ها به جهت اعتبار شخصي و فردي مقامات و مسئولان است، لذا تفويض و انتقال مجدد آن ها به مقامات یا اشخاص ديگر غير قابل توجيه است.

3- انواع نظارت

در نظام هاي پارلماني، قوه مقننه، با استفاده از شيوه هاي نظارتي خاص، اعمال اختيارات قوه مجريه را چارچوب بندي كرده و با اين تمهيد، تا حدودي زمينه تامين و تضمين حقوق و آزادي هاي شهروندان و ممانعت از تجاوز قوه مجريه به آن ها را فراهم مي كند.

1- 3. نظارت تاسيسي

قوه مجريه جمهوري اسلامي ايران، كه مطابق اصل 57 قانون اساسي تحت نظارت مقام رهبري قرار دارد، چنان كه گفتيم، نوعاً نمونه اي از نظام نيمه رياستي (يا نيمه پارلماني) محسوب مي شود، بدين معني كه رئيس جمهور منتخب مردم است (كه اين از ويژگي هاي نظام رياستي است)، اما دولت با پيشنهاد رئيس جمهور و راي اعتماد مجلس رسميت مي يابد (كه اين از ويژگي هاي نظام پارلماني است). با تغييرات قانون اساسي در بازنگري سال 1368، اكنون تشكيل دولت و تغييرات آن با اشتراك مساعي رئيس جمهور (تعيين و معرفي وزرا) و مجلس (رأي اعتماد به كابينه) صورت مي گيرد.

1- 1- 3. نظارت بر تشكيل دولت

در خصوص نظارت بر تاسيس يا تشكيل دولت كه از آن با عنوان «نظارت تاسيسي» ياد مي شود، مي توان تسليم برنامه دولت به مجلس، راي اعتماد به وزرا و راي اعتماد به كابينه را مورد اشاره قرار داد.

 تسليم برنامه دولت به مجلس

شكي نيست كه در يك نظام دمكراتيك، برنامه سياسي دولت بايد به اطلاع مجلس برسد، زيرا اعضاي پارلمان به نمايندگي ملت از اين حق برخوردارند كه امكان برآورد خواسته هاي موكلشان را از طريق برنامه هاي دولت دنبال كنند. به همين جهت در آيين نامه داخلي مجلس، تسليم برنامه دولت توسط رئيس جمهور به هنگام معرفي وزيران قيد شده است. گرچه برنامه دولت، ملاكي براي تاييد يا رد وزراي پيشنهادي رئيس جمهور تلقي مي شود، ولي اعلام برنامه دولت به طور مستقل، جنبه اطلاعي داشته و مجلس دخالتي در تصويب آن ندارد.

 

راي اعتماد به هر يك از وزرا

براساس اصل 133 قانون اساسي، «وزرا توسط رئيس جمهور تعيين و براي گرفتن راي اعتماد به مجلس معرفي مي شوند ...». در اعطاي راي اعتماد به وزرا، معمولاً شرايطي همچون برخورداري از صلاحيت هاي اخلاقي و تجربي و همچنين بهره مندي از دانش و تخصص علمي و فني، مورد توجه نمايندگان قرار مي گيرد. رئيس جمهور پس از معرفي وزرا به دفاع از ايرادات طرح شده احتمالي پرداخته و سپس، مجلس با اكثريت مطلق آراي نمايندگان حاضر، در خصوص هر يك از وزرا به طور جداگانه، راي گيري مي كند.

 راي اعتماد به هيئت وزرا و كابينه

هماهنگي و سازگاري ميان كل دستگاه هاي اجرايي از ضروريات اعمال موفق برنامه هاي دولت است، بنابراين وزرا علاوه بر ايفاي وظايف و تكاليف فردي، داراي مسئوليت جمعي نيز هستند و لذا براي دستيابي به هماهنگي و اجماع نظر لازم براي ايفاي اين مسئوليت، بايد از مجلس راي اعتماد بگيرند. اعطاي راي اعتماد به وزرا با در نظر گرفتن قابليت هاي فردي (براي تصدي مقام وزارت) و قابليت هاي جمعي (براي عضويت در هيئت وزيران) صورت مي گيرد.

2- 1- 3. نظارت بر تغييرات و اختلافات دولت

پس از كسب راي اعتماد و تشكيل دولت، «وزرا تا زماني كه عزل نشده اند يا بر اثر استيضاح يا درخواست راي اعتماد، مجلس به آن ها راي عدم اعتماد نداده است در سمت خود باقي مي مانند ...» و حتي با تغيير مجلس، گرفتن راي اعتماد جديد براي وزرا لازم نيست». با اين حال ممكن است بر اثر دگرگوني هايي در كار دولت، تقاضاي راي اعتماد براي كابينه ضرورت يابد. اين دگرگوني ها عبارتند از:

 تغيير وزرا

براساس اصل 136 قانون اساسي، در صورت استعفاي وزرا يا عزل آن ها توسط رئيس جمهور، وي «بايد براي وزير يا وزيران جديد از مجلس راي اعتماد بگيرد و در صورتي كه پس از ابراز اعتماد مجلس به دولت، نيمي از هيئت وزيران تغيير كند بايد مجدداً از مجلس شوراي اسلامي براي هيئت وزيران تقاضاي راي اعتماد كند».

مسائل مهم و مورد اختلاف

مستنبط از ماده (191) آيين نامه داخلي مجلس، رئيس جمهور در دوران تصدي نيز در مورد مسائل مهم و مورد اختلاف مي تواند از مجلس براي هيئت وزيران تقاضاي راي اعتماد كند. «تشخيص مسائل مهم و مورد اختلاف ... كه دولت مي تواند در زمينه آن ها از مجلس راي اعتماد بگيرد، با هيئت وزيران است».

2- 3. نظارت اطلاعي

مجلس به دليل برخورداري از پشتوانه آراي ملت، نهادي مهم براي كسب اطلاعات مردمي و استفاده از آن ها در جهت نظارت بر ساير قوا محسوب مي شود. اين اطلاعات به طور مستقم يا غير مستقيم، از طريق شكايات واصله به كميسيون اصل 90 قانون اساسي، ابتكار هر يك از نمايندگان براساس ارتباطات مردمي يا ابتكار مجلس در انجام تحقيق و تفحص، در اختيار مجلس قرار مي گيرد. از سويي، حضور نمايندگان ناظر در برخي از مجامع دولتي نيز مي تواند از ابزارهاي مناسب كسب اطلاع محسوب شود.

1- 2- 3. اطلاعات مردمي (شكايات مردم از طرز كار قواي سه گانه)

علي رغم اينكه دادخواهي ماهيتي قضايي دارد و دادگاه ها مرجع صالح رسيدگي به آن هستند، براي مجلس نيز چنين كاركردي، البته با ماهيتي غير قضائي، پيش بيني شده است. اصل 90 قانون اساسي مقرر داشته است كه: «هر كس شكايتي از طرز كار مجلس يا قوه مجريه يا قوه قضائيه داشته باشد مي تواند شكايت خود را كتباً به مجلس شوراي اسلامي عرضه كند. مجلس موظف است به اين شكايات رسيدگي كند و پاسخ كافي بدهد و در مواردي كه شكايت به قوه مجريه يا قوه قضائيه مربوط است، رسيدگي و پاسخ كافي از آن ها بخواهد و در مدت متناسب نتيجه را اعلام كند و در موردي كه مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند».

براي رسيدگي يه شكايات مطروحه براساس اصل مذكور، در آيين نامه داخلي مجلس، كميسيوني با عنوان «كميسيون اصل نود قانون اساسي» تاسيس شده است.

براساس ماده (1) قانون نحوه اجراي اصل 90 قانون اساسي مصوب 25/8/1365، كميسيون اصل نود مركب از دو واحد است:

الف) واحد رسيدگي به شكايات كه اعضاي آن كلاً از نمايندگان خواهند بود.

ب) واحد دفتر كه اعضاي آن از طرف هيئت رئيسه معين مي شوند.

ماده واحد قانون اجازه مكاتبه و تحقيق مستقيم كميسيون اصل 90 با دستگاه ها جهت رسيدگي به شكايات مردم (مصوب 1/11/1359) و تبصره الحاقي آن (مصوب 2/10/1364) و همچنين قانون نحوه اجراي اصل 90 قانون اساسي (مصوب 25/8/1365) مقرراتي را در خصوص كيفيت اجراي اصل مزبور بيان داشته اند:

شكايت

شكايت به عنوان حقي كه از دو منظر فردي و اجتماعي قابل طرح است، ابزار اجراي وظيفه همگاني امر به معروف و نهي از منكر تلقي مي شود.

رسيدگي و تحقيق

كميسيون اصل نود مي تواند جهت كسب اطلاع از مقامات عالي و روساي كليه دستگاه هاي اجرايي، دعوت يا با آن ها مكاتبه كند. در صورت تخلف و ثبوت جرم به خاطر عدم پاسخگويي، متخلف به مجازات حبس از سه ماه تا يك سال و انفصال از خدمات دولتي از شش ماه تا يك سال محكوم خواهد شد.

چنانچه شكايتي نياز به تحقيق و بررسي داشته باشد، كميسيون مي تواند جهت انجام بازرسي، بازرس يا بازرساني را از ميان نمايندگان مجلس به انتخاب هيئت رئيسه كميسيون اعزام كند.

كميسيون صرفاً به شكاياتي كه از روش و طرز كار مجلس يا قواي مجريه و قضائيه باشد، رسيدگي مي كند.

 تصميمات كميسيون

مطابق قانون اساسي، مجلس پس از رسيدگي به شكايات واصله، بايد پاسخ مناسب را به شاكي ارائه كند. مجلس موظف به رسيدگي است و نتيجه اين رسيدگي، صرفاً تشخيص موضوع (اعلام وقوع تخلف يا عدم تخلف) است. اين تشخيص مي تواند مبنايي براي صدور حكم تلقي شود.

به علاوه، مجلس موظف است مواردي را كه مربوط به عموم باشد، به اطلاع عامه برساند. اين مهم، در ماد (8) قانون نحوه اجراي اصل نود قانون اساسي مورد تاكيد قرار گرفته است.

2- 2- 3. ابتكار نمايندگان در كسب اطلاع

حق تذكر و سوال از ابزارهاي كسب اطلاع ابتكار نمايندگان محسوب مي شوند.

تذكر

گرچه تذكر به طور مستقيم، منجر به كسب اطلاع نمي شود، اما در صورت پاسخگويي مقام يا سازمان مورد تذكر، نماينده تذكر دهنده، اطلاعاتي به دست مي آورد كه ممكن است در جهت اعمال نظارت هاي دقيق تر، مثمر ثمر باشند. اين حق در ماده (192) آيين نامه داخلي مجلس تصريح شده است.

 سوال

طرح سوال ابزاري موثر در جهت تعامل ميان قواي مقننه و مجرب است. نكته مهم در مورد سوال اين است كه اغلب، ارائه پاسخ هاي مبهم، ناقص و ناكافي در قبال سوالات مطروحه، مي تواند زمينه ساز استيضاح وزرا يا رئيس جمهور باشد.

سوال از وزير

براساس قسمتي از اصل 88 قانون اساسي: «در هر مورد كه هر يك از نمايندگان از وزير مسئول، درباره يكي از وظايف (آنان) سوال كنند  وزير موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال جواب دهد و اين جواب نبايد بيش از ده روز به تاخير افتد مگر، با عذر موجه به تشخيص مجلس شوراي اسلامي».

سوال از رئيس جمهور

اصل 88 قانون اساسي مقرر مي دارد: «در هر مورد كه حداقل يك چهارم كل نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از رئيس جمهور درباره يكي از وظايف سوال كنند، رئيس جمهور موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال جواب دهد و اين جواب نبايد بيش از يك ماه به تاخير افتد مگر با عذر موجه به تشخيص مجلس شوراي اسلامي».

 

3- 2- 3. ابتكار مجلس در كسب اطلاع (تحقيق و تفحص)

تحقيق و تفحص از حقوق و امتيازات ويژه مجلس به شمار مي رود و نمايندگي در اين خصوص از حق مستقلي برخوردار نيستند. اين نكته به كرات مورد تاكيد شوراي نگهبان نيز قرار گرفته است. براساس اصل 76 قانون اساسي: «مجلس شوراي اسلامي حق تحقيق و تفحص در تمام امور كشور را دارد».

مواد (198) الي (200) آيين نامه داخلي مجلس، كيفيت اعمال تحقيق و تفحص را تشريح كرده است. بر اين اساس، «در اجراي اصل 76 قانون اساسي، به استثناي دستگاه هايي كه زير نظر مستقيم مقام رهبري هستند و مجلس خبرگان رهبري و شوراي نگهبان، هر گاه نماينده اي تحقيق و تفحص در هر يك از امور كشور را لازم بداند درخواست خود را كتباً از طريق هيئت رئيسه مجلس به كميسيوني كه امر مذكور در تخصص آن است، تقديم مي كند و كميسيون، اطلاعاتي را كه در آن زمينه دارد در اختيار وي قرار مي دهد. در صورتي كه نماينده مزبور، اطلاعات موجود در كميسيون را كافي تشخيص ندهد، كميسيون از نماينده مزبور دعوت به عمل مي آورد و دلايل ضرورت تحقيق و تفحص در زمينه مورد نظر را استماع مي كند و پس از بررسي، نظر خود را مبني بر تصويب يا رد درخواست نماينده به مجلس گزارش مي دهد». در صورت تصويب طرح تحقيق و تفحص، «كميسيون، ضمن دعوت از نماينده درخواست كننده تفحص، تحقيق لازم را به عمل آورده و نتيجه آن را كه طي گزارشي در جلسه مشترك هيئت تحقيق و تفحص و كميسيون به تصويب مي رسد، به مجلس تقديم مي كند».

4- 2- 3. ابتكار كميسيون هاي تخصصي و نمايندگان ناظر در كسب اطلاع

كميسيون هاي تخصصي و نمايندگان ناظر در هيئت ها، مجامع و شوراها از ابزارهاي نظارتي مهم مجلس شوراي اسلامي محسوب مي شوند. از جمله وظايف كميسيون هاي تخصصي مجلس «كسب اطلاع از كم و كيف اداره امور كشور، دريافت و بررسي گزارش هاي عملكردي و نظارتي از دستگاه هاي مختلف ذي ربط است».

از طرفي، مجلس در برخي از نهادها و شوراهاي كشور، نماينده ناظر دارد. حضور نماينده ناظر در يك نهاد يا شورا، علي الاصول بايد به تهيه گزارشي منظم منتهي شود، همان گونه كه در برخي موارد در آيين نامه داخلي مجلس به اين وظيفه تصريح شده است. نتيجه حاصل از اين مجموعه گزارش ها، در نهايت در خدمت اعمال نظارت هاي محوري مجلس در قالب نظارت هاي سياسي و تقنيني قرار مي گيرد.

براساس بند «12» ماده «23» آيين نامه داخلي مجلس، نمايندگان ناظر بايد گزارش هاي خود را به هيئت رئيسه مجلس تسليم كند. بديهي است حضور اين نمايندگان در شوراها و مجامع دولتي، مي تواند منجر به كسب اطلاعات مفيد و موثري از وضعيت و عملكرد دستگاه هاي اجرايي شود.

3- 3. نظارت بر موارد خاص و مهم

علي رغم پذيرفته شدن اصل تفكيك قوا به عنوان يكي از اصول مسلم حقوق عمومي، هنوز هم برخي از اعمال دولت به دليل حساسيت و اهميت موضوع و به جهت رعايت مصالح جامعه، تحت نظارت شديد پارلمان قرار مي گيرند، بر اين اساس، اعمال مزبور صرفاً با كسب اجازه قبلي و تصويب مجلس قابل اجرا هستند. از اين نظارت كه طي مواد (202) الي (212) مبحث سوم فصل دوم (نظارت) آيين نامه داخلي مجلس، تحت عنوان «نحوه بررسي موارد خاص و مهم» به طور كامل تشريح شده، با عنوان «نظارت در موارد خاص و مهم» ياد مي شود. در ادامه، با استناد به مواد مذكور در آيين نامه داخلي مجلس، اهم مصاديق اين نظارت مورد اشاره قرار مي گيرد.

1- 3- 3. نظارت بر معاهدات و قراردادهاي بين المللي

براساس اصل 77 قانون اساسي: «عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت نامه هاي بين المللي بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد».

علاوه بر اصل 77 قانون اساسي كه به طور مطلق همه عناوين مربوط به توافق هاي بين المللي را منوط به تصويب مجلس دانسته است، اصل 125 نيز با صراحت بيش تري مقرر مي دارد: «امضاي عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، موافقت نامه ها و قراردادهاي دولت ايران با ساير دولت ها و همچنين امضاي پيمان هاي مربوط به اتحاديه هاي بين المللي پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي با رئيس جمهور يا نماينده قانوني او است». البته شوراي نگهبان در نظريات تفسيري خويش برخي از انواع قراردادها را از نظارت مجلس معاف دانسته است.

در مواد (202) الي (206) آيين نامه داخلي مجلس، مقررات خاصي براي تصويب معاهدات و قراردادهاي بين المللي پيش بيني شده كه مي توان اهم موضوعات آن را در عناوين ذيل خلاصه كرد:

- تقديم لايحه

- تشخيص اهميت معاهدات و قراردادها

- رسديگي و تصويب معاهدات و قرادادهاي عادي

- رسيدگي و تصويب معاهدات و قراردادهاي مهم

2- 3- 3. نظارت بر تغيير خطوط مرزي

موضوع حفظ تماميت ارضي همواره مورد توجه ملت ها بوده است. به همين دليل قانون اساسي ايران نيز استقلال همه جانبه كشور را در رديف اهداف متعالي جمهوري اسلامي ايران برشمرده و در اصول متعدد، آن را مورد توجه قرار داده است.

در برخي مواقع، وقوع حوادث طبيعي يا دلايل سياسي يا نظامي، منجر به بروز مشكلاتي ميان دو كشور همسايه مي شود كه حل و فصل آن، جز از طريق اصلاح و تغيير جزئي مرزها ممكن نيست. در اين حالت قانون اساسي ايران با احتياط و حساسيت بسيار، چنين تصريح كرده است: «هر گونه تغيير در خطوط مرزي ممنوع است مگر اصلاحات جزئي با رعايت مصالح كشور به شرط اينكه يك طرفه نباشد و به استقلال و تماميت ارضي كشور لطمه نزند و به تصويب چهار پنجم نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برسد». چهار پنجم آراي نمايندگان بالاترين نصابي است كه قانون اساسي براي تصميم گيري نمايندگان مقرر كرده است.

مطابق ماده (209) آيين نامه داخلي مجلس، رسيدگي به لوايح موضوع اصلاح جزئي در خطوط مرزي همانند ساير عهدنامه هاي بين المللي مهم، دو شوري است.

3- 3- 3. نظارت بر برقراري حالت فوق العاده و اعمال محدوديت هاي ضروري

اعمال قدرت دولت اگر توام با تامين و تضمين آزادي افراد ملت باشد، موجبات ثبات و پايداري كشور و امنيت خاطر شهروندان، فراهم مي شود. اعمال بلامنازع قدرت، بدون وجود آزادي، موجب استبداد و تامين همه جانبه آزادي بدون اعمال حكومت، سبب بروز هرج و مرج خواهد بود. اصل 9 قانون اساسي در بيان تفكيك ناپذيري استقلال و آزادي، مقرر مي دارد: «هيچ فرد يا گروه يا مقامي حق ندارد به نام استفاده از آزادي به استقلال ... ايران كم ترين خدشه اي وارد كند و هيچ مقامي حق ندارد به نام حفظ استقلال و تماميت ارضي كشور آزادي هاي مشروع را هر چند با وضع قوانين و مقررات سلب كند».

علي رغم توضيحات فوق، موضوع اعمال محدوديت هاي ضروري از طريق برقراري حكومت نظامي يا واگذاري اختيارات فوق العاده به رئيس كشور، معمولاً در قوانين اساسي كشورها پيش بيني شده است. از آنجا كه حكومت نظامي همواره يادآور اعمال محدوديت هاي تضييع كننده حقوق و آزادي هاي آحاد ملت بوده، لذا قانون اساسي ايران برقراري حكومت نظامي را محدود ساخته و مقرر مي دارد: «در حالت جنگ و شرايط اضطراري نظير آن دولت حق دارد با تصويب مجلس شوراي اسلامي موقتاً محدوديت هاي ضروري را برقرار كند، ولي مدت آن به هر حال نمي تواند بيش از سي روز باشد و در صورتي كه ضرورت همچنان باقي باشد، دولت موظف است مجدداً از مجلس كسب مجوز كند».

مطابق ماده (210) آيين نامه داخلي مجلس، «چنانچه دولت بدون كسب مجوز مبادرت به اعمال محدوديت كند، رئيس مجلس موظف است تقديم لايحه محدوديت را از رئيس جمهور مطالبه كند. در اين خصوص، حق سوال يا استيضاح رئيس جمهور و وزيران براي نمايندگان محفوظ خواهد بود».

4- 3- 3. نظارت بر صلح دعاوي مالي دولت يا ارجاع آن ها به داوري

قراردادهاي مالي دولت با طرف داخلي و خارجي، براساس قواعد و مقررات معاملات دولتي منعقد مي شود. در صورت بروز اختلاف در همه قراردادهاي مالي دولت، قانون اساسي دامنه نظارت را افزايش داده است. اصل 139 قانون اساسي به اين مسئله پرداخته است. بر همين اساس:

- در مورد دعاوي داخلي، پس از تصويب هيئت وزيران نسبت به صلح دعوا يا ارجاع آن به داوري، كافي است صرفاً موضوع به اطلاع مجلس برسد.

- در مورد دعاوي مهم داخلي، تصويب مجلس پس از تصويب هيئت وزيران، ضروري است.

- در مورد دعاوي مالي دولت با طرف خارجي، هر گونه صلح يا ارجاع به داوري بايد پس از تصويب هيئت وزيران بدون استثنا به تصويب مجلس برسد.

5- 3- 3. نظارت بر برخي ديگر از اعمال دولتي

مطابق ماده (212) آيين نامه داخلي مجلس، اقدامات دولت در موارد ذيل نيز بايد به تصويب برسد:

- گرفتن يا دادن وام يا كمك هاي بلاعوض داخلي و خارجي

- استخدام كارشناسان خارجي در موارد ضروري

- فروش بناها و اموال دولتي و نفايس ملي

دولت موظف است متن تفصيلي تمام مواد مذكور را همراه با لايحه قانوني تقديم مجلس كند تا به صورت يك شوري مورد رسيدگي قرار گيرد.

4- 3. نظارت مالي

تامين مخارج و هزينه هاي عمومي، از طريق بهره برداري از ثروت هاي عمومي يا توزيع عادلانه آن بين مردم امكان پذير است. تنظيم و تطبيق درآمدهاي عمومي با هزينه هاي عمومي، «بودجه عمومي» ناميده مي شود. بودجه عمومي سندي است كه در آن، هزينه ها و درآمدهاي عمومي مشخص و طبقه بندي شده است. ابتكار عمل تامين درآمدها و صرف هزينه ها با دولت است و اين مهم، يكي از جلوه هاي اعمال حاكميت محسوب مي شود. علي رغم اذعان بر اينكه به نظر برخي از حقوق دانان، مجلس در مرحله تدوين بودجه نيز نظارت دارد، لكن در اين قسمت، مستند به آيين نامه داخلي مجلس، صرفاً به توضيح نظارت مجلس بر اجراي بودجه بسنده مي شود.

 تصويب بودجه

تهيه بودجه، حق و تكليف قوه مجريه به شمار مي رود. مجلس نيز جز تعيين بودجه خود، هيچ نقشي در تهيه بودجه كشور بر عهده ندارد، بلكه صرفاً، با در نظر گرفتن مصالح اجتماعي و منافع عمومي، بدون بر هم زدن موجوديت بودجه نسبت به جرح تعديل آن اقدام مي كند.

رسيدگي به «لايحه بودجه ساليانه كل كشور يك شوري است و ترتيب رسيدگي آن به شرح ذيل است:

- نمايندگان مجلس از زمان تقديم لايحه بودجه و پيوست ها توسط دولت و توزيع آن تا مدت ده روز مي توانند پيشنهادات خود را به كميسيون هاي تخصصي مجلس تقديم كنند.

- كميسيون هاي تخصصي موظفند حداكثر تا ده روز پس از پايان مهلت اخذ پيشنهادات نمايندگان، گزارش خود را به كميسيون اصلي تقديم كنند.

- كميسيون اصلي موظف است حداكثر ظرف مدت پانزده روز ضمن رسيدگي به گزارش كميسيون هاي تخصصي، گزارش نهايي خود را تنظيم و به مجلس شوراي اسلامي تقديم كند.

- در جلسه علني پس از رسيدگي به كليات بودجه و تصويب آن، به پيشنهادات مربوط به درآمدها و ساير منابع تامين اعتبار بودجه عمومي دولت رسيدگي و سقف آن به تصويب خواهد رسيد و پس از آن، پيشنهادات مربوط به تبصره ها و رديف ها رسيدگي مي شود».

«هنگام طرح لايحه بودجه در مجلس، جلسات بايد بلاانقطاع در كليه ايام هفته غير از جمعه و تعطيلات رسمي، حداقل روزي چهار ساعت منعقد گردد و تا موقعي كه شور و مذاكره پايان نيافته و راي مجلس اخذ نشده است از دستور خارج نمي شود و هيچ لايحه يا طرح ديگري نمي تواند مطرح باشد مگر لايحه يك يا چند دوزادهم بودجه در صورت ضرورت».

نظارت بر اجراي بودجه از طريق ديوان محاسبات كشور

نظارت بر اجراي بودجه، از تكاليف بنيادين قوه مقننه است. مطابق قانون اساسي، نظارت بر اجراي بودجه بر عهده ديوان محاسبات كشور قرار گرفته است.

طبق اصل 54 قانون اساسي: «ديوان محاسبات كشور مستقيماً زير نظر مجلس شوراي اسلامي مي باشد. سازمان و اداره امور آن در تهران و ماركز استان ها به موجب قانون تعيين خواهد شد». مقر اين سازمان كه داراي استقلال مالي و اداري است، در تهران است و در مراكز استان ها نيز داراي تشكيلات استاني مي باشد. رئيس ديوان محاسبات به پيشنهاد كميسيون ديوان محاسبات و بودجه مجلس و تصويب نمايندگان انتخاب مي شود.

براساس اصل 55 قانون اساسي، ديوان محاسبات وظيفه رسيدگي يا حسابرسي به كليه حساب هاي وزارت خانه، موسسات، شركت هاي دولتي و ساير دستگاه هاي استفاده كننده از بودجه كل كشور را برعهده دارد. اين نهاد، پس از جمع آوري حساب ها و اسناد و مدارك مربوطه، مكلف است كه گزارش تفريغ بودجه هر سال را به انضمام نظرات خود به مجلس تقديم كند. در راستاي نظارت بر كيفيت و چگونگي مصرف بودجه كل كشور، كليه مقامات و مسئولان قواي سه گانه و سازمان ها موظف به ارائه اطلاعات لازم و پاسخ گويي به اين نهاد هستند.

ديوان، پس از وصول گزارش كامل دولت درباره بودجه كل كشور در سال قبل، حساب ها و اسناد و مدارك را با صورت حساب عملكرد ساليانه تطبيق داده و سپس گزارش تفريغ بوجه را همراه با تجزيه و تحليل هاي لازم به مجلس تقديم مي دارد تا پس از بررسي براي اطلاع عموم از طريق روزنامه رسمي منتشر شود.

5- 3. نظارت سياسي

مسئوليت سياسي اعضاي قوه مجريه در برابر پارلمان برخلاف مسئوليت كيفري يا مدني، فاقد ماهيت قضايي است. مسئوليت سياسي در پي عدم تفاهم ميان دو قوه مقننه و مجريه حاصل مي شود. امروزه مسئوليت سياسي قوه مجريه در مقابل پارلمان در اكثر كشورهاي داراي نظام پارلماني رايج است.

1- 5- 3. قلمرو مسئوليت سياسي

محدوده مسئوليت سياسي هم از منظر مقامات تحت الشمول اين مسئوليت و هم از حيث موضوعاتي كه مي توانند زمينه ساز اين مسئوليت باشند، قابل بررسي است.

قلمرو مسئوليت نسبت به مقامات

مسئوليت سياسي رئيس جمهور در مقابل پارلمان، در صورتي كه منتخب پارلمان باشد، قابل توجيه است، اما چنانچه رئيس جمهور به طور مستقيم از جانب مردم انتخاب شود (همانند نظام رياستي) مسئوليت وي در برابر پارلمان چندان قابل توجيه به نظر نمي رسد. در عمل، در اغلب كشورها رئيس جمهور صرفاً به خاطر خيانت به كشور از لحاظ سياسي مسئول شناخته مي شود. در مقابل اين عدم مسئوليت، بار مسئوليت سياسي بر دوش نخست وزير است.

زماني يك وزير واجد مسئوليت فردي است كه در حيطه اختيارات وزارتي خود و در اجراي سياستي خاص و مشخص قادر به تامين نظر قوه مقننه نبوده باشد. همچنين در صورتي كه وزير از اجراي سياست هاي كلي دولت (كه مصوب پارلمان است) منحرف شود، احتمال استيضاح وي از طرف نمايندگان مجلس وجود دارد.

عدم رضايت پارلمان از برنامه سياسي دولت و اعضاي آن مي شود و سبب مسئوليت جمعي هيئت دولت مي شود.

قلمرو مسئوليت نسبت به موضوعات

موضوعاتي كه منجر به اين مسئوليت مي شوند، محدود است، زيرا در صورت بي حد و حصر بودن قلمرو موضوعي چنين نظارتي، چه بسا اعضاي قوه مجريه در اعمال اختياراتشان با اختلاف و مشكلاتي مواجه شوند. قلمرو مسئوليت جمعي دولت، محدود است به «سياست هاي كلي دولت» كه مصوب پارلمان مي باشد. اما قلمرو مسئوليت فريد وزرا، نه تنها موضوع سياست هاي كلي، بلكه اعمال فردي وزير در امور وزارتي را نيز شامل مي شود.

2- 5- 3. قانون اساسي و مسئوليت سياسي وزرا و رئيس جمهور

مطابق اصل 137 قانون اساسي، «هر يك از وزيران مسئول وظايف خاص خويش در برابر رئيس جمهور و مجلس است و در اموري كه به تصويب وزيران مي رسد مسئول اعمال ديگري نيز هست». درباره قسمت اخير اصل مذكور، شايان ذكر است كه «مسئوليت جمعي» وزرا به نحوي است كه حتي اگر وزيري در يك تصميم گيري جمعي راي منفي (يا ممتنع) داده باشد، باز مسئوليت وي به قوت خود باقي و مسئوليت سياسي متوجه وزير مورد نظر خواهد بود.

از طرفي، پس از بازنگري قانون اساسي در سال 1368 مسئوليت رئيس جمهور در مقابل مجلس از جهت قابل طرح است:

- رئيس جمهور به دليل عهده دار بودن رياست هيئت وزيران مسئول اقدامات جمعي وزرا در مقابل مجلس است.

- رئيس جمهور، نه تنها به عنوان رئيس دولت، بلكه در قبال تمام وظايف و اختياراتي كه قانون به او محول كرده، در برابر پارلمان مسئول است.

3- 5- 3. تضمين هاي مسئوليت سياسي

قانون گذار اساسي با درك اهميت مسئوليت سياسي، امكان استيضاح و عزل مقامات اجرايي مشمول اين مسئوليت را فراهم كرده تا بدين نحو پاسخ گويي مقامات مربوطه را تضمين كند.

 استيضاح وزيران

مطابق قانون اساسي «نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مي توانند در مواردي كه لازم مي دانند هيئت وزيران يا هر يك از وزرا را استيضاح كنند. استيضاح وقتي قابل طرح در مجلس است كه با امضاي حداقل ده نفر از نمايندگان به مجلس تقديم شود».

همچنين براساس ماده (228) آيين نامه داخلي مجلس «موضوع استيضاح بايد صريحاً و با ذكر مورد يا موارد معين شود».

«هيئت وزيران يا وزير مورد استيضاح بايد ظرف مدت ده روز پس از طرح آن در مجلس حاضر شود و به آن پاسخ گويد و از مجلس راي اعتماد بخواهد».

«در صورت عدم حضور هيئت وزيران يا وزير براي پاسخ، نمايندگان مزبور درباره استيضاح خود توضيحات لازم را مي دهند». آيين نامه داخلي مجلس در مواد (219) تا (227) ضوابطي را براي بررسي استيضاح بيان كرده است.

اگر وزرا پس از طرح استيضاح، طي مهلت مقرر در مجلس حضور يافتند، مي توانند ضمن پاسخ، از مجلس تقاضاي راي اعتماد كنند. اصل 135 قانون اساسي مقرر مي دارد: «وزرا تا زماني كه ... بر اثر استيضاح يا در خواست راي اعتماد، مجلس به آن ها راي عدم اعتماد نداده است در سمت خود باقي مي مانند». بنابراين «عدم اعتماد» است كه بايد به راي گذاشته شود و تنها در صورت حصول اكثريت آرا مبني بر عدم اعتماد، وزير قابل عزل خواهد بود.

در صورتي كه وزير يا وزيران، علي رغم الزام به حضور، در مهلت مقرر در مجلس حضور نيابند، اصل 89 قانون اساسي مقرر مي دارد «در صورت عدم حضور هيئت وزيران يا وزير براي پاسخ ... در صورتي كه مجلس مقتضي بداند اعلام راي عدم اعتماد خواهد كرد».

 استيضاح رئيس جمهور

مطابق اصل 89 قانون اساسي «در صورتي كه حداقل يك سوم از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رئيس جمهور را در مقام اجراي وظايف قوه مجريه و اداره امور اجرايي كشور مورد استيضاح قرار دهند، رئيس جمهور بايد ظرف مدت يك ماه پس از طرح آن در مجلس حاضر شود». در زمان استيضاح رئيس جمهور، دو حالت قابل تصور است:

- اگر استيضاح رئيس جمهور مربوط به تصميم گيري جمعي وزرا باشد، موضوع با استيضاح دولت ارتباط مي يابد و در صورت راي عدم اعتماد، اين دولت رئيس جمهور است كه سقوط مي كند، نه شخص رئيس جمهور.

- اگر استيضاح رئيس جمهور مربوط به ايرادي در خصوص رياست هيئت وزيران باشد، اين استيضاح فقط متوجه مقام رياست دولت خواهد بود، نه دولت. در اين حالت، استيضاح رئيس جمهور، جنبه شخصي دارد.

«رئيس جمهور بايد در ظرف مدت يك ماه پس از طرح استيضاح در مجلس حاضر شود و در خصوص مسائل مطرح شده توضيحات كافي بدهد».

پس از حضور رئيس جمهور و طرح نظرات نمايندگان موافق و مخالف و پاسخ رئيس جمهور، راي گيري صورت گرفته و در صورتي كه «اكثريت دو سوم كل نمايندگان به عدم كفايت رئيس جمهور راي دادند مراتب جهت اجراي بند (د) اصل 110 قانون اساسي به اطلاع مقام رهبري مي رسد».

در خصوص راي عدم كفايت سياسي رئيس جمهور، توجه به نكات ذيل ضروري است:

اولاً مجلس، با بررسي هاي خود فقط به تشخيص موضوع «عدم كفايت» نائل مي شود و پس از آن با تشخيص مصالح توسط رهبر، حكم عزل رئيس جمهور توسط وي صادر مي شود.

ثانياً عزل رئيس جمهور و عزل دولت، تاثيري بر يكديگر ندارند. در اصل 89 قانون اساسي عزل اين دو مستقل از يكديگر بيان شده است. بدين ترتيب كه:

- در صورت عزل و سقوط دولت، رئيس جمهور بايد مجدداً وزيران را جهت كسب راي اعتماد به مجلس معرفي كند.

- در صورت عزل رئيس جمهور و «در مدتي كه اختيارات و مسئوليت هاي رئيس جمهور بر عهده معاون اول يا فرد ديگري است وزرا را نمي توان استيضاح كرد يا به آنان راي اعتماد داد».

اين ساز و كار سبب مي شود حتي در صورت تغيير و تحولات ضروري دولت، خللي در انجام امور زمامداري پيش نيايد. آئین نامه داخلی مجلس در مواد 228 تا 232 ضوابطی را برای بررسی استیضاح رئیس جمهور بیان کرد.

2- 3. وظايف  و اختيارات مجلس شوراي اسلامي

الف) قانون گذاري

قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تصويب قوانين عادي را در صلاحيت مجلس شوراي اسلامي قرار داده است، قوانيني را كه مجلس در اين راستا به تصويب مي رساند مي توان به چهار دسته تقسيم كرد:

● قوانين معمولي: شامل طرح ها و لوايحي پيشنهادي دولت كه به تصويب مي رسد.

● قوانين خاص و سازمان دهنده: در مواردي، قانون اساسي اهدافي را پيش بيني كرده است كه نيل به آن اهداف، مستلزم تصويب قوانين سازمان دهنده خاصي است: مانند شوراها، امنيت و مصونيت افراد، آزادي مطبوعات، تامين اجتماعي و ... .

● قوانين تفويضي: اصل بر اين است كه صلاحيت مجلس شوراي اسلامي در قانون گذاري غيرقابل تفويض است اما در موارد خاص قانون اساسي اجازه تفويض قانون گذاري براي مجلس به رسميت شناخته شده است. اين قوانين شامل دو دسته از قوانين است: اول قوانين آزمايشي كه براي مدت محدودي اعتبار دارند و توسط كميسيون هاي داخلي مجلس تصويب مي شوند و بايد به تاييد شوراي نگهبان برسند؛

دوم، اساسنامه سازمان هاي دولتي كه تدوين و تصويب آن بر عهده دولت نهاده مي شود و براي تطبيق با قوانين اساسي و شرع به شوراي نگهبان و براي تطبيق با قوانين عادي براي رئيس مجلس شوراي اسلامي فرستاده مي شوند.

● قوانين تفسيري: شرح و تفسير قوانين عادي در صلاحيت مجلس شوراي اسلامي است. از آنجا كه تفسير قانون نيز مصوبه مجلس است، بايد دقيقاً توسط قضات و مجريان مورد استناد و اجرا قرار گيرد.

- در خصوص مصونيت پارلماني، صرفاً جلوه «سلب مسئوليت براي اظهاراتي كه در راستاي ايفاي سمت نمايندگي، صورت مي گيرد»، مورد پذيرش قرار گرفته است. بنابراين در صورت ارتكاب جرم توسط يك نماينده، استناد وي به مصونيت پارلماني (مشخصاً جلوه «تعرض ناپذيري»)، مسموع نيست.

 

 

مصونيت نمايندگان

ماده 75- بر طبق اصل هشتاد و ششم (86) قانون اساسي نمايندگان مجلس در مقام ايفاي وظايف نمايندگي در اظهار نظر خود كاملاً آزادند و نمي توان آن ها را به سبب نظراتي كه در مجلس اظهار كرده اند يا آرائي كه در مقام ايفاي وظايف خود داده اند تعقيب يا توقيف كرد و يا از حقوق اجتماعي محروم نمود.

تبصره- وظايف نمايندگي شامل بحث هاي داخل دستور، بحث هاي جلسات كميسيون ها، اظهار نظراتي كه براي اعمال اعمال اصل هشتاد و چهارم (84) قانون اساسي انجام مي شود و ساير موارد نظارتي و قانوني است.

 

آخرین وضعیت دکترعلی کریمی فیروزجایی

$
0
0

اختصاصی BBN
هم‌زمان با آغاز بررسی صلاحیت‌ کاندیداهای انتخابات مجلس نهم در هیات‌های اجرایی، اخبار منتشر شده حکایت از ردصلاحیت تعدادی از

نمایندگان فعلی مجلس و اصولگرایان منتقد دولت دارد.

ردصلاحیت منتقدان احمدی‌نژاد باعث شده که رسانه‌های اصول‌گرا به انتقاد از روند بررسی صلاحیت‌ها پرداخته و آن‌ها را "غیرقانونی"

بخوانند.

منابع خبری می گویند تاکنون بیش از سی نماینده فعلی و برخی نمایندگان ادوار مجلس، در زمره ردصلاحیت‌شدگان هستند.

بسیاری از نمایندگان ردصلاحیت شده، از افرادی هستند که نامه سئوال از احمدی‌نژاد را امضا کرده بودند؛ در این آمار نام دکتر کریمی نماینده

مردم شریف شهرستان بابل هم دیده می شود سوال اینجاست که امضایی از ایشان در پای سئوال از احمدی نژاد نبود ! .
 

سخنان به گوش رسیده ، برخی از نمایندگان ردصلاحیت شده نیز پیش از این پرونده‌های قضایی داشته‌اند.

http://upload.iranvij.ir/images_bahman/44795951536645161346.gif


در حال حاضر وضعیت چندین نماینده استان مازندران روشن شد . و آنها فعالیت خود را اغاز کردن.
شنیده ها حاکی از آن دارد ، دکتر علی کریمی با همان لباس آهنی خود ، تا گرفتن تایید صلاححیت مبارزه خواهد کرد .
 در گوشه ، گوشه بابل ، خبر های از اینکه سرنوشت 4 سال پیش مهندس نریمان ، با دکتر کریمی هم شکل شود و دکتر با اسب سفیدی که تایید

صلاحیت در دست دارد وارد حوضه انتخاباتی شود وجود دارد .
 

وزیر کشور دولت دهم همچنین با مقایسه آمار تعداد ردصلاحیت‌شدگان با انتخابات مجلس هشتم، گفته: "در دوره قبلی صلاحیت 40 درصد

داوطلبان رد شد اما در این دوره این میزان به 17 درصد كاهش یافت. 85 نفر تا امروز انصراف دادند اما از مجموع كل ثبت نام شدگان نهایی

غیر از افراد منصرف، 17 درصد رد صلاحیت شدند".

 اعتراض اصولگرایان

ردصلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس نهم از سوی هیات‌های اجرایی ـ– که اعضای آن از طرف فرمانداری‌ها تعیین می‌شوند ـ– با واکنش

گسترده اصول‌گرایان مواجه شده است.

سایت خبرآن‌لاین، نزدیک به علی لاریجانی، در یادداشتی با اشاره به قانون انتخابات، نوشت: "رد صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای

اسلامی باید مستند به قانون و براساس مدارک و اسناد معتبر باشد".

دامنه گسترده ردصلاحیت نمایندگان مجلس هشتم، باعث آن شده است که هیات ویژه‌ای از طرف هیات رییسه مجلس برای بررسی وضعیت

ردصلاحیت‌ها تعیین شود.


چین با پول نفت ایران چه می کند ؟

$
0
0


تحریم ایران فرصت مناسبی برای چین مهیا کرده است، فرصتی که ممکن است به ضرر ایران و به نفع چین تمام می شود .در شرایط تحریم اتکا به کشورهای دیگر همچون سمی کشنده است .و هر چند که در ظاهر و کوتاه مدت هم چون مرهمی عمل می کند ولی هر نوع مرهمی خوب نیست.راستی چین با پول نفت ایران چه می کند ؟
کد خبر: ۲۲۸۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۷
تحریم ایران فرصت مناسبی برای چین مهیا کرده است، فرصتی که ممکن است به ضرر ایران و به نفع چین تمام می شود و این، ضرورت وابستگی به از بین بردن تحریم توسط دولت چین را به ما گوشزد می کند. به این معنا که خود باید با تحریم برخورد جدی کنیم نه این متکی به کشورهای دیگر برای رفع مشکل تحریم خود باشیم. چرا که در این صورت بر مشکلات فعلی افزوده شده و هر چند که در ظاهر و کوتاه مدت هم چون مرهمی عمل می کند ولی هر نوع مرهمی خوب نیست. گاهی مواد مخدر را به جای مرهم اشتباه گرفته و نتیجه آن می شود که دشمنان می خواهند.

به گزارش « تابناک » به نقل از دیلی تلگراف، دولت چین به جای پرداخت پول نفت به ایران، معامله تهاتری را برگزیده است، به این معنا که پولی که دولت چین باید برای خرید نفت به ایران پرداخت کند در بانک های خود ذخیره کرده و با این پول کالاها و مواد مورد نیاز ایران را خریداری کرده و به ایران ارسال می کند.

هر چند که این روزنامه انگلیسی این روش را، راه مناسبی برای دور زدن تحریم علیه ایران می خواند ولی به نظر می رسد ادامه این روند، مسیر توسعه یافتگی اقتصاد ایران را مورد خدشه قرار داده و به نفع توسعه یافته تر شدن چین ختم بشود. و این همان چیزی است که تحریم به دنبال آن بود، عقب انداختن اقتصاد ایران در حوزه دانش و تکنولوژی و به تبع آن تولید بومی.

نیروی انسانی، سرمایه، اطلاعات و تکنولوژی چهار سنگ بنا و ابزار اصلی توسعه محسوب می گردد. در این میان انسان از جایگاهی ویژه ای برخوردار است. انسان محور توسعه، هدف توسعه و ابزار اصلی توسعه می باشد.

انسان بدون سرمایه می تواند مطرح باشد. اما سرمایه بدون تعلق به انسان با عدم وجود سرمایه یکی است. اطللاعات ذاتا ماهیتی وابسته به انسان دارد و در نسبت با او تعریف می شود. تکنولوژی چیزی جز حاصل فرآورش اطلاعات و سرمایه توسط استعداد و تلاش انسان نیست.

اگر با این مقدمه کوتاه به روش معامله جدید نگاه کنیم، متوجه می شویم آنچه در داخل به اسم تولید داخلی به فروش می رسد، حاصل سرمایه، اطلاعات، تکنولوژی و نیروی انسانی چینی بوده و نقش ایران تنها خام فروشی بوده است. مسلم است که این روند بر توسعه یافتگی چین افزوده و اقتصاد ایران را روز به روز وابسته تر و ضربه پذیر تر از تحریم می کند.

به نظر می رسد بهتر است ایران به جای اتخاذ این روند در مسیر بهتری سرمایه گذاری کند. پول ها را صرف ارتقاء و رونق اقتصاد های کشور دیگر نکند و با تبدیل سرمایه انسانی به سرمایه اجتماعی از طریق گسترس مراکز تحقیق و توسعه، به انتقال با شعور تکنولوژی و گسترش شرکت های کوچک مقیاس ( 200 نفری)، مانند تایوان و چین، کمک کند.

 

مشاركت حداكثري مردم درانتخابات

$
0
0

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهربابل ،درجلسه كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهربابل برلزوم اطلاع رساني گسترده جهت شركت حداكثري مردم بابل در انتخابات مجلس شوراي اسلامي تاكيد شد.مهندس اميراوليايي رييس كميسيون اجتماعي و فرهنگي شوراي اسلامي شهربابل دراين جلسه  ايجاد شور و نشاط جهت حضور گسترده مردم در انتخابات را يك وظيفه ملي دانست و گفت: همه بايد براي حضور حداكثري مردم در پاي صندوق راي انتخابات مجلس نهم  تلاش كنيم تا همچون 22 بهمن ،شاهد خلق حماسه بزرگ ديگري در12 اسفند باشيم .

وي از اختصاص 50 نقطه شهربابل جهت تبليغات رايگان براي تمامي كانديداها و گروه ها خبرداد و گفت: شوراي اسلامي شهر،شهرداري ،سازمان هاي وابسته با چاپ اطلاعيه،نصب بنر و پارچه و تبليغات در مطبوعات و...مردم را به حضوري پرشوردرانتخابات دعوت مي نمايد .

وي از سازمان حمل و نقل درون شهري بابل نيز خواستند تا در اتوبوس ها و تاكسي با نصب پوستر،شورو نشاط انتخاباتي را فراهم آورند .

اوليايي تاكيدكرد هيچ كس در شهرداري و سازمان هاي وابسته حق استفاده از امكانات  بيت المال را براي تبليغات نامزدخاصي را ندارد .

تحلیل رسانه جنبش سبز در مورد حضور مردم در انتخابات

$
0
0

"بیژن حکمت" کارشناس شبکه "رسا" وابسته به جنبش سبز در برنامه "نقد ونظر سیاسی" به بررسی انتخابات اسفند ماه مجلس پرداخت و پیش بینی نمود مشارکت مردم بسیار اندک خواهد بود.
وی گفت: «عدم شرکت مردم در انتخابات می تواند پاسخ بسیار آشکاری برای حاکمیت باشد از این جهت که حاکمیت فکر نکند می تواند هر انتصاباتی را به اسم انتخابات برگزار کند(!) و طوری جلوه بدهد که واقعا انتخاباتی صورت گرفته است. نظر سنجی از متن جامعه هم می تواند این فاصله و شکاف بین حاکمیت و مردم را نشان بدهد که چقدر عمیق تر شده است(!).»
او در ادامه افزود: «مسئله مهم دیگری که برای اولین بار در ایران صورت رخ داده است و به صورت مشترک بین منتقدین و مخالفین یک امرمشابه صورت گرفته است، تحریم انتخابات و عدم شرکت در انتخابات است و باید فراتر از این رفت تا به یک انتخابات عادلانه برسیم.»
کارشناس برنامه در خاتمه پیش بینی نمود: «به نظر من شرکت گسترده مردم به خصوص در شهرهای بزرگ رخ نمی دهد و تنور انتخابات هم گرم نخواهد شد و اصولا دغدغه حاکمیت هم این نیست که این انتخابات گرم نگه داشته شود زیرا مردم آگاه هستند و شرکت نخواهند کرد و باید از طریق رسانه های سبز بیشتر از این آگاه شوند که این انتخابات نمی تواند مشکلات اساسی مملکت را درست کند.»
گفتنی است اصلاح طلبان ثابت کرده اند فقط زمانی ساختار نظام را قبول دارند که خود بر مسند قدرت نشسته باشند. در غیر اینصورت موج انتقادات و سیاهنمایی را علیه رقیب ایجاد می کنند.
این طیف فراموش کرده اند که انتخاب آقای خاتمی در 2 خرداد که از طریق همین سازوکار انتخاباتی صورت گرفت، را حماسه دوم خرداد نامیدند!!!
نکته دیگر اینکه، از نظر این طیف مردم فقط کسانی هستند که اصلاح طلبان را بدون هیچ حرفی بپذیرند، در غیر این صورت اقتدارگرا، ساندیس خور، طرفداران دولت و ... نامیده می شوند.


 

مشکلات عدیده اسرائیل برای حمله به ایران از نگاه سی ان ان*فیلم

$
0
0
با توجه به عمیق بودن تاسیسات هسته ای زیر زمینی ایران در نزدیکی قم، اسرائیل با کار دشواری مواجه است.»

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، شبکه سی ان ان، روز سه شنبه 21 فوریه (2 اسفند) با اشاره به ادعاهایی مبنی بر احتمال حمله اسرائیل به ایران گفت: «مشاور عالی رتبه باراک اوباما به اسرائیل رفته است که به اسرائیل بگوید به ایران حمله نکند. این در حالی است که ژنرال دمپسی(رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا) با غیر عاقلانه خواندن حمله اسرائیل به ایران، اعلام کرد که حمله به برنامه هسته ای ایران تنها آن را کُند خواهد کرد و موجب خواهد شد فقط دو سال ساخت سلاح هسته ای توسط ایران به تعویق بیافتد.»
این شبکه ادامه داد: «با توجه به عمیق بودن تاسیسات هسته ای زیر زمینی ایران در نزدیکی قم، اسرائیل با کار دشواری مواجه است. اسرائیل نیازمند است چند روز با نیروی هوایی خود، این تاسیسات را بمباران کند تا بتواند آن را تخریب کند و تازه قبل از آن باید از پوشش ضد هوایی های ایران بگذرد. همچنین جنگنده های اسرائیلی با مشکل سوخت مواجه هستند و به همین خاطر باید از هواپیماهای بزرگ استفاده کند که سرعت عملیات آنها کم است. به هر حال یک مقام اسرائیلی هم خاطر نشان کرده است که اسرائیل با مشکل مواجه است. همچنین مسیر هواپیماهای اسرائیل از طریق دریای سرخ بسیار طولانی است. دیگر مسیر ممکن برای هواپیماهای اسرائیل، آسمان اردن وعربستان است.»
ادوارد والکر، کارشناس سی ان ان در این مورد گفت: «اگر اسرائیل بخواهد حمله کند، می کند تا برنامه بمب هسته ای ایران را به تعویق بیاندازد ولی اکنون صبر کرده و منتظر است.»
سی ان ان در پایان گفت: «آمریکا همچنان تاکید دارد که تحریم ها تاثیر گذار بوده اند ولی اسرائیل به آن باور ندارد.»

اسامی 3299 نامزد انتخابات مجلس در سراسر کشور

$
0
0

 

 

اسامی 3299 نامزد انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر منتشر شد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، اسامی 3299 نامزد انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی از میان 3444 داوطلب سراسر کشور به شرح زیر است:

 
1 علی اصغر آبسالان

2 منصور آبیار

3 قدسیه آب شناس

4 علی آجودان زاده

5 غلامعلی آجورلو

6 غلامرضا آجورلو

7 میثم آذرسا

8 محمد آذربایجانی

9 اسداله آذری راد

10 حسین آذین

11 کورش آذرگشاسبی

12 هدی آراسته

13 سید علی اکبر آرامون

14 جواد آرین منش

15 منصور آرامی

16 رضا آریان پور

17 سمیه آرام

18 احمد آریائی نژاد

19 احمدعلی آزارش

20 محسن آزادبخت

21 ابراهیم آزادبخت

22 مجتبی آزادی اردکانی

23 علی محمد آزادی

24 سیاوش آزادی

25 محمد آشوری تازیانی

26 عزیز آشینه گر

27 رضا آشتیانی عراقی

28 محمد حسن آصفری

29 مصلحت آفتابی خطبه سرا

30 مرتضی آقاطهرانی

31 محمدرضا آقایی

32 سیف اله آقاجانی

33 ابوالقاسم آقائی جشفقانی

34 خلیل آقایی

35 معصومه آقامحمدی

36 مرتضی آقاعلی خانی

37 معصومه آقاپور علی شاهی

38 ابراهیم آقا محمدی

39 عبدالحمید آقا رحیمی شهر بابکی

40 علی اکبر آقائی مغانجوقی

41 مهدی آقائی

42 حبیب آقاجری

43 احمد آقامحمدی

44 محمد آقاجری

45 سعید آقاسی

46 سید ابراهیم آقازاده

47 سیدعلی آقازاده دافساری

48 علیرضا آقاگل زاده

49 ابوالفضل آقادادی

50 مهدی آگاه

51 محمد آگنه

52 علی آل کاظمی

53 فاطمه آلیا

54 سید محمد ادیب آل علی

55 عبدالغفار آل حبیب

56 اصغر آهنی ها

57 غلامحسن آهوئی

58 اشرف آهنگر سله نبی

59 مصطفی آهنگری

60 حسین آهنین جگر

61 امیر عباس آیت اللهی

62 مریم ابریشم کار

63 سید محمد جواد ابطحی

64 محمد حسین ابراهیمی خوراسگانی

65 زهرا اباصلتی

66 حسین ابراهیمی

67 مرتضی ابراهیمی راد

68 سید محمود ابطحی

69 رحمت ابراهیمی

70 محمد ابراهیمی

71 مهراب ابراهیمی

72 اسماعیل ابراهیمی

73 محسن ابراهیمی

74 سیدمحمد حسن ابوترابی فرد

75 یزدانقلی ابراهیمی

76 محمد ابوذری

77 محمود ابراهیمی کهنه قوچان

78 ابوالفضل ابوترابی

79 غلامرضا ابن سعیدی

80 سیداحمد ابراهیم خانی

81 سیدمحمود ابوالمعالی

82 مهناز ابراهیم زاده اصلی

83 مصطفی ابدالی حسنوند

84 علیرضا ابصری حقیقی

85 امراله ابراهیمی ورزنه

86 محمد رضا ابوئی مهریزی

87 مجید ابراهیمی سیریزی

88 علیرضا ابراهیمی گروی

89 حسن ابراهیمی یزدی

90 سیدابوالفضل ابوالفضلی

91 احمد اتابکی مهر

92 حسین اجرائی

93 محسن اجلی

94 علی محمد احمدی

95 اسماعیل احمدی

96 صادق احتشامی

97 سعید احسانی

98 وحید احمدی

99 سیدخلیل احمدی

100 وحید احمدی

101 سیدرضا احمدزاده

102 حسینعلی احمدی

103 موسی احمدزاده

104 یوسف احمدآبادی

105 اکبر احمری

106 هوشنگ احمدی سر صحرا

107 موسی احمدی

108 محمدروف احرابی

109 وحید احدنژاد

110 اسکندر احمد پور

111 عباس احمدی

112 مهدی احمدی اوندی

113 پروین احمدی نژاد

114 محمد احمدوند

115 عبدالحمید احمدپورخرمی

116 عبد الصمد احمد وند

117 نبی اله احمدی

118 فیروز احمدی

119 علی احمدی

120 صاحب احسن

121 طاهره احمدی

122 هادی احمدی

123 نورالدین احمدی

124 علی احمدپور مبارکه

125 علی احدی وند یاریجان سفلی

126 علی احمدیان

127 ملک مسعود احمدی

128 مهدی احمدلو

129 علی احمدزاده

130 مهرداد احمدی

131 عباس احمدی قزوینی

132 نصراله احمدی کلهرودی

133 قاسم احمدی لاشکی

134 سید محمد علی احمدی

135 محسن احمدی

136 سید علی احمدی

137 حسین احمدی

138 ادریس احمدی

139 سید محمد حسین احمدی

140 علی احمدی

141 آزاده احمدوند

142 شهباز احمدی

143 محمد علی احمدی

144 علیرضا احسانی نیا

145 سیدمحمدمهدی احمدی

146 عباس احمدی

147 قاسم احمدی آذر

148 جمیله احمدیان

149 شادمان احمدی نژاد رزدار

150 محمدرضا احمدی

151 محرمعلی احمدی خوشبو

152 علی احمدلو

153 عثمان احمدی

154 رضا احسن

155 طاهره احمدی

156 سید محمد رضا احمدی

157 سعید احمدی کیا

158 مهدی اخوان زنجانی

159 فرخ اختر یار آذر

160 حسن اختری

161 اسفندیار اختیاری کسنویه یزد

162 نادر اختگان

163 حسن اخگری

164 نیره اخوان بیطرف

165 مصطفی اختر شناس

166 فرشید اختری

167 زهرا اخوان نسب

168 آمنه اختردانش

169 ناصر اختیاری فریمانی

170 عباسعلی اختری

171 امیر مجتبی ادیب بهروز

172 سید علی ادیانی

173 ابراهیم ادیبی

174 سید علی ادیانی راد

175 صالح ادیبی

176 سید یار علی ادیانی

177 بهمن ادیب زاده

178 محسن ارکیا

179 ایوب ارغوانی

180 محمد اردهه

181 علیرضا ارجمند

182 حمید ارجمندفر

183 مریم اردبیلی

184 کاظم ارشادی مقدم

185 علی اردشیر لاریجانی

186 سعید اروندی

187 محمدسعید اربابی

188 شهرام ازادی

189 فاطمه اسکندری

190 رشید اسماعیل مراللو

191 هرمز اسدی کوه باد

192 مهدی اسدی ملردی

193 محمد اسدی رکابدارکلائی

194 علی اسدی

195 کریم اسلامدوست کاربند

196 حسین اسماعیلی

197 مرتضی اسماعیلیان

198 محمدرضا اسماعیلی هاشم آبادی

199 علی اسمعیلی حسین اباد

200 علیرضا اسماعیلی

201 فیصل اسبحی

202 نرگس اسکندری

203 محمد حسین استکی

204 غلامرضا اسمعیلی چمن آبادی

205 علیرضا اسماعیلی مازگر

206 علی اسماعیل پور

207 فرزاد اسماعیلی

208 غلامرضا اسمعیلی

209 غلامرضا اسدالهی

210 علیرضا اسلامی

211 سارکیس اسرائیلی استپانیان

212 شریف اسدی آلیکوهی

213 عبداله استواری

214 بهبود استواری

215 محمد اسماعیلی

216 محمد کاظم اسدیان کوهستانی

217 داریوش اسمعیلی

218 اسحق اسمعیلی

219 عبدالطیف اسمعیلی

220 حسن اسفندیار

221 سبزه گل اسدی بلداجی

222 شجاع اسرارپوش پیرسرائی

223 علی اسماعیلی

224 معصومه اسمعیلی

225 حمیدرضا اسدی

226 محمد علی اسفنانی

227 فاطمه استقامت

228 غفار اسماعیلی

229 غلامرضا اسلامی پناه

230 تقی اسدی

231 مرتضی استکی

232 محمدحسین استاداقا

233 مهدی اسماعیل پور

234 غلامرضا اسکندری

235 یونس اسدی

236 عزیز اسکندری

237 محمد اسماعیل نیاء

238 ولی اسماعیلی

239 علی اسفندانی

240 باباخان اسکندری

241 عباداله اسماعیلی

242 احمد اسدی

243 مصطفی اسدی

244 احمد اسکندری

245 مهین اسمعیل زائی

246 محمد اسماعیلی زاده

247 حمید اسکندری

248 اسماعیل اسلامی مرزنکلاته

249 ناصر اشرافی

250 عزت اله اشتری لرکی

251 مجید اصلاحی فتیده

252 نعمت اله اصلانی

253 محمدصادق اصغری کله سر

254 عباس اصلاحی

255 فریدون اصغری

256 قدرت اصغریان

257 حسن اصغری

258 سعید اصغری علائی

259 ضیاداله اعزازی ملکی

260 حسین اعرافی

261 علی اعمی ازغدی

262 سید نصرت اله اعتماد شیخ الاسلامی

263 وحید رضا اعتمادی مهرنجانی

264 محمد ابراهیم اعیانی

265 علی اصغر اعوانی

266 هادی اعلمی فریمان

267 سید علی افتخاری

268 مرتضی افسری

269 لاله افتخاری

270 صدیقه افروز

271 سید حامد افتخار زاده

272 غلام حسین افسری

273 احمد افرازه

274 مهدی افشاری

275 مرتضی افتخاری

276 امیرعطاالله افخمی

277 حسین افتخاری

278 سمیه افراسیابی خرامه

279 مصطفی افضلی فرد

280 سید علی اصغر افجه

281 محمدمهدی افشاری

282 شهروز افخمی

283 حسن افشار

284 علی افشاری

285 یداله افتخاری

286 حسن افراسیابی کشکولی

287 محمدصادق افتتاحی

288 سعید افراشته

289 نظر افضلی

290 سیده نرجس افتخاری

291 خدا کرم افکار

292 سید مصیب افتخاری

293 ابراهیم افرازه

294 اکبر افشاری

295 علیرضا اقتصاد

296 میررضا اقائی

297 زیبا اقبالی فینی

298 بهروز اکبری

299 سید محمد مهدی اکبری جدول قدم

300 رضا اکبرزاده

301 علی اکبری پور یسار

302 مصطفی اکبریان

303 زهرا اکبرپور

304 عزیز اکبریان

305 عبداله اکبرآبادی

306 محممد اکبری شمسی خان

307 نصرت الله اکوانیان

308 حسن اکبری

309 موسی اکبری مهنی

310 فلامرز اکبری بیلوئی

311 سیدحسین اکرامی

312 عبداله اکبریان

313 مصیب اکرمی شهرسبی

314 مصطفی اکبری قمصری

315 محسن اکبری

316 محرم اکبرزاده

317 مسعود اکبری جور

318 علی اکبری

319 علیرضا اکبری

320 عزت اله اکبری تالار پشتی

321 حسین اکبری مقدم

322 محمد اللهمرادی

323 سکینه الماسی

324 منصور الهی

325 حمیدرضا اله یاری

326 قلی اله قلی زاده

327 رحیم الهایی سحر

328 علی الهی

329 مختار الهامی اصل

330 علی اله دادیان

331 امین الله وردی پور

332 زهره الهیان

333 علی نقی امیری

334 قاسم امیر مجاهدی

335 نادر امیدی تکمه داش

336 علی امامی راد

337 جعفر امیری

338 عیسی امیدفر

339 غلامرضا امینی

340 کیوان امید فر

341 اکرم امیری

342 محسن امیدی

343 جهانبخش امینی

344 اسدالله امانی سقزچی

345 ناصر امیری زگلوجه

346 احمد امینی

347 علی اصغر امینی

348 اصغر امینی فرد

349 سید ناصر امامی میبدی

350 حسین امیری

351 نوشین امام وردی زاده

352 حمید رضا امینی

353 خداکرم امیرتیموری

354 رحیم امیری

355 عباسعلی امینیان

356 رسول امیر فتاحی ور نوسفادرانی

357 یعقوب امیردلیربناب

358 احمد امیر آبادی فراهانی

359 سید محسن امیر کلالی

360 حسین امیری خامکانی

361 حسن املائی خوزانی

362 اکبر امینی مهر

363 زینب مینا امیری مقدم

364 حمیدرضا امینی بفروئی

365 عیسی امامی

366 سیدرضا امیدخدا

367 سید حمزه امینی

368 حمید امیر حسینی

369 علی امری

370 یحیی امینی

371 آزاد امیدوار

372 عبداله امیری دوگاهه

373 الهام امین زاده

374 محمد رضا امیری کهنوج

375 ربابه انصاری طرقی

376 مصطفی انصاری

377 محمدسعید انصاری

378 مریم انوشیروانی

379 امیر هوشنگ انصاری

380 رقیه انصاری جعفری

381 مجید انصاری

382 داود انصاری شیخ محله

383 لورنس انویه تکیه

384 علیرضا انصاری چهارسوقی

385 ابراهیم انصاریان

386 منصور اورکی

387 محمدرضا اوجی

388 غلام حسن اورکی

389 فرهاد اورک

390 محمدرضا ایزدی

391 هدایت اله ایمانی

392 رحمت ایمانی

393 تاشجان ایرانی

394 ایوب ایوبی

395 علی ایرانپور

396 حالت قلی ایزدی

397 حجت ایراندوست شیرین سو

398 نرگس ایزدی

399 سعید ایزدی

400 مهدی ایمانی حسنلوئی

401 سیدنورالدین ایزدی

402 محمدعلی ایزدی

403 غلامرضا ایمانی

404 محمد قلی حاجی ایری

405 محمد رضا ایمانی

406 عادل ایمانی پرشکوه

407 عبدالجلال ایری

408 روح الله ایمانی یامچی

409 اکبر باقری

410 غلام محمد بامری

411 غلامرضا باغبانی

412 قاسمعلی بازآی

413 مجید با شعور سردرودیان

414 عبدالمهدی بابایی

415 مصطفی باغبانیان

416 درویشعلی بابائی بارکلائی

417 محمد باقری

418 محمدرضا باقرزاده اول

419 یداله باذلی

420 مریم باقری

421 ملیحه باقری

422 فرهاد باقری

423 اسداله بادامچیان

424 مهدی باسمچی

425 زهرا باقری

426 غضفر باقدم

427 محمد باتوانی

428 فتح اله باقری

429 عبدالله بازیار

430 میثم باقری حاجی آبادی

431 رستم بابامیر ساطحی

432 غفار باقرزاده

433 عباس باقری

434 روح الله بابائی صالح

435 ولی محمد بامری

436 علی باروتی ها

437 ابراهیم بازیان

438 امید رضا بارانی لنبانی

439 عزیزالله بابلی بهمئی

440 عبدالمحمد بابااحمدی میلانی

441 گل آفرین باقری

442 مجید بابایی

443 سید رضا باب الحوائجی

444 عنایت اله بابائی

445 محمد باغبان گل آبادی

446 یعقوب باقروند

447 زهرا بابری

448 موسی باقری

449 غلامحسین بابادی جلوگیری

450 مهرداد بائوج لاهوتی

451 عباس باقرپور نصرآباد

452 ابوالقاسم باغبان نژاد

453 اسمعیل بابائی

454 غلام محمد باغدار

455 هادی باقری

456 حمید باقری

457 محمدناصر بابائی

458 رضا بازرگان

459 مجید باقریان

460 داد رحمن بامری

461 علیرضا بااطلاع

462 حسن بامری

463 عبدالعظیم بازگیر

464 محمد مهدی باباپور گل افشانی

465 محمدرضا باهنر

466 یوناتن بت کلیا

467 عباس بحیرائی

468 امیرحسین بحری نجفی

469 لیلا بختیاری

470 علی مردان بخشی پور

471 محمدحسین بختیاری

472 علی بختیار

473 حمید بختیار

474 حسین بختیاری دربالا

475 احمد بخشایش اردستانی

476 زهرا بختیاری

477 علی بدیهی

478 علی بدیع زاده

479 ایوب بدراق نژاد

480 عبد الحسین بذری

481 مهرداد بذرپاش

482 علی بروغنی

483 مسعود برزگر جلالی

484 صادق برزگر بدر

485 محمد برزگر

486 عبدالصمد بردی پور

487 عبدالحسین برقی

488 علی برق پیما

489 شهروز برزگر کلشانی

490 محمدعلی براری دهکی

491 سعید برشان

492 نریمان برازی جمور

493 فرزاد برزگرجلیلی مقام

494 محمد مهدی برومندی

495 عبدالرضا براتی

496 حبیب برومند داش قاپو

497 سیده راحله برزگر

498 حسین برادران شرکا,

499 رضا برنگی

500 علاءالدین بروجردی

501 مریم برتنی

502 محمد مهدی برادران خلخالی

503 سعید برموده

504 محمدعلی برادران

505 یوسف برزگری

506 طاهره براز

507 سید علی محمد بزرگواری

508 محمد بزرگمهر

509 عبد الرحیم بزاز

510 فاطمه بسحاق

511 علی اکبر بسطامی

512 فرهاد بشارتی

513 محمد بشیر گنبدی

514 فرهاد بشیری

515 غلامحسن بشارتی

516 سید حسن بصری

517 عباس بقائی

518 حسین بکیان دو گاهه

519 روبرت بگلریان

520 ازیر بلوچ

521 احمد بلوکیان

522 کرامت بلاغی

523 محمود بلوچی

524 علی بنایی

525 علی بنی عگبه

526 مجید بنائی خلیل آباد

527 فرانکلین بنیامین فقی بیگلو

528 سید موسی بنی فاطمی خراسانی

529 محمود رضا بنی یعقوبی

530 پری ناز بنیسی

531 سید هاشم بنی هاشمی چهارم

532 ابوالفضل بورقانی فراهانی

533 احمد بوستانی

534 ابراهیم بوداغی

535 مرتضی علی بهمنی

536 محمد رضا بهروز

537 محمد بهرامی

538 خدابخش بهرامی

539 علیرضا بهشتی مقدم

540 علیرضا بهشتی روی

541 رامین به بم زاده

542 مهناز بهمنی

543 محمد بهرامی سیف آباد

544 خلیل بهرامی قصرچمی

545 فرهمند بهشتی پور

546 محمدباقر بهرامی

547 قاسم بهرامی زاده نظر آبادی

548 پرویز بهمئی

549 محمد بهمنی

550 سعید بهشتی

551 نسرین بهاروند

552 داود بهرامی

553 بهزاد بهرامی نسب

554 حسن بهرام نیا

555 خلیل بهروزی فر

556 رضا بهمنش

557 صفر علی بهادری

558 مینو بهرامپور

559 شمس اله بهمئی

560 بی بی زهرا بهشتی

561 لادن بهتوئی

562 ایوب بهمئی نژاد

563 بهجت اله بهرام نژاد

564 حسین بهمن آبادی

565 اعظم بهرامی همدانی

566 هاشم بهرامی نیا

567 جمشید بهلولی

568 روح اله بیگی ئیلانلو

569 حمداله بیگدلی فر

570 مریم بیاتی

571 علی بیک خراسانی نیا

572 حسن بیات

573 سید محمد بیاتیان

574 علی بیرانوند

575 احمد بیدی

576 رضا بیژنی

577 عبدالله بیاتی اشکفتکی

578 بهرام بیرانوند

579 سید طه بیات

580 احمد بیگدلی

581 احمد بیگدلی

582 مهدی بیکی

583 محمود بیات

584 رضا بیادی

585 ورهرام بیرامی

586 محمد علی بیک

587 ولی الله بیاتی

588 نقی بیکی

589 مهدی بیاتی

590 کوروش پاک بین

591 ایوب پاپری مقدم فرد

592 عباس پاپی زاده پالنگان

593 عبدالسلام پاکزاد

594 سیروس پاک فطرت

595 حسین پارسی

596 حمید پاکراه

597 سیدمهدی پارچینی پارچین

598 کامران پاک منش

599 پرستو پارسانیا

600 رسول پروین

601 پرویز پرتوی فر

602 حسین پرنون

603 غلامرضا پرچمی پور

604 محمدجواد پرهیزکار کراده

605 افشین پروین پور

606 سمیه پرورش

607 اله کرم پرنیان

608 شاهپور پرنیا

609 مسعود پزشکیان

610 نصراله پژمان فر

611 محمد باقر پشمی

612 حمیدرضا پشنگ

613 رجب پناهی

614 علی پناهی قشقای

615 حبیب پناهی زاده

616 حسین پناهی

617 حمید رضا پور رضا

618 عبداله پور آقائی

619 مجید پورحمیدی

620 علی پورآهنگر ثانی

621 اسفندیار پورقدیمی

622 میر طاهر پور پرتوی آلانق

623 غلامحسین پولادی

624 پیمان پور علی شارمی

625 علی پولادی وندا معروف به فولادی

626 محمدعلی پورمختار

627 سید محمد پورفاطمی

628 عباسعلی پوربافرانی

629 سید فرج پور فرجی

630 محمدرضا پورابراهیمی داورانی

631 عزیز اله پورکاظم زیاری زاده

632 سید علی پویان

633 عبداله پور مظاهری

634 سید علی پورهاشمی

635 شاپور پولادی

636 حمید پورباقر طرقبه

637 ابراهیم پورحسینی

638 علی پورجان اباد

639 سیدگل‌آقا پورعباس کیائی

640 رسول پورزمان

641 حسن پویا

642 علیرضا پورسلمانی

643 محمدسعید پوررضا

644 محمد مهدی پورغلامعلی

645 محمدرضا پهلوان نژاد

646 عباسعلی پیروی فاروجی

647 علی اشرف پیری

648 احمد پیروز مند

649 احمد پیرزاده

650 علی پیله چیان

651 حسین پیراسته

652 صباح پیری

653 کمال الدین پیرموذن

654 جواد پیرانی رازلیقی

655 مسعود پیرمرادیان

656 محمد حسن پیرزاده

657 محمد رضا پیشوائی

658 حسن تامینی لیچایی

659 سید محمود تاج زاده قهی

660 غلامرضا تاج گردون

661 احمدرضا تابع بردبار

662 محمد رضا تابش

663 محمدابراهیم تاجیک

664 مرجان تاج بخش تکمه داش

665 علی تاجدینی

666 زهرا تاجیک خاوه

667 محمد علی تابعی

668 مومن تاجمیری

669 پیمان تبلیغی

670 کاظم تبرائی

671 فرهاد تجری

672 فاطمه تجربه کار عربانی

673 افسر تدین خواه

674 محمدرضا ترکمن چه

675 شهاب ترابیان

676 خدیجه ترکمنی

677 مهدی ترکمنی

678 قدرت اله ترابی نژاد

679 اکبر ترکی

680 محمود ترکمانی

681 عبدالرضا ترابی

682 محمد مهدی تسخیری

683 اکبر تسبیحی

684 مرتضی تفریشی

685 تقی تقویان

686 علی تقی زاده

687 خدیجه تقی پور

688 احمد تقوی کارترپ

689 محمد تقدیری

690 محمد احسان تقی زاده

691 داود تقاضائی اول

692 جمشید تقی زاده

693 محمدرضا تقوی فرد

694 محمد حامد تقوی

695 علیرضا تکلو

696 محمود تک فلاح

697 مجید تلخابی

698 عبدالله تمیمی

699 محمد رضا تمیمی

700 سلیمان تنومند

701 حسن توکلی طرقی

702 نبی الله توکلی دانش

703 عنایت الله تورنگ

704 امیر توکلی رودی

705 نیما توکلی

706 رضا توکلی

707 احمد توکلی

708 علی توسلی

709 فرهاد توماج

710 داود توحیدی

711 محمد ناصر توسلی زاده

712 لقمان توکلی

713 سید محسن تولیت زواره

714 نصراله توزنده جانی

715 علی توحیدی

716 محمدتقی توکلی

717 افسانه توپچی

718 علی اصغر توکلی آسفیچی

719 ناهید تهرانی متین

720 حشمت الله تیرگیرمال خلیفه

721 کامیاب تیموری

722 بهرام تیموری

723 عباس تیموری

724 علیرضا ثابت مقدم

725 محمود ثابت دیزاوندی

726 محمد علی ثابت حاجیونی

727 عباس ثابتی

728 موسی الرضا ثروتی

729 نبی ثروت ثمرین

730 عباسعلی ثقفی

731 علی رضا ثمره کول

732 حمیدرضا ثمری خلج

733 مهدی جانمحمدی

734 نوروز جاویدی

735 جابر جادری

736 محمد رضا جانی

737 محمد رضا جابر انصاری

738 فاطمه جارچیان

739 عبداله جاویدپور

740 علیرضا جاوید

741 مهدی جانعلی زاده قزوینی

742 احمد جباری

743 عبدالرحمن جباری

744 غلامرضا جباری

745 شهریار جبل عاملی

746 یعقوب جدگال

747 حبیب جدیری صباغکار

748 ابوالقاسم جراره

749 جمشید جراره

750 حمیدرضا جزءمعلمی

751 شمس اله جشنی

752 رضا جعفر پور نصیر محله

753 سید مهدی جعفری

754 مرتضی جعفرخانی

755 طاهره جعفری مقدم

756 غلامحسین جعفری

757 جلیل جعفری بنه خلخال

758 مسعود جعفرپور

759 علی جعفری

760 علی اکبر جعفری

761 امیر محمد جعفری

762 مهین دخت جعفر ی نژاد

763 احمد جعفری

764 محمد جعفر زاده

765 غلامعلی جعفر زاده ایمن ابادی

766 صفیه جعفری

767 قاسم جعفری

768 محمد رضا جعفری

769 بیت اله جعفری

770 محمد جعفرزاده

771 صادق جعفرپور کلوری

772 جمشید جعفرپور

773 عزیزاله جعفری

774 علی مراد جعفری

775 علی اصغر جعفری

776 محمد جعفری فشارکی

777 علی جعفری دهکاء

778 محمد صادق جعفری

779 عیسی جعفری

780 بهروز جعفری

781 محمد جعفری

782 کمال جعفرنژاد

783 محمد جعفری

784 اتابک جعفری لور

785 محمد جواد جغتائی

786 رضا جلالی

787 علی محمد جلوه قاضیانی

788 مجید جلیل سرقلعه

789 محمدامین جلیلوند

790 کاظم جلالی

791 مححمد جلالی

792 عسکر جلالیان

793 سهیلا جلودارزاده

794 عبداله جلیلی

795 سید عباس جلادتی

796 جمیله جلوندانزاب

797 علی جلیلیان

798 رسول جلایر سرنقی

799 رسول جلیل زاده

800 حسین جلالی

801 محسن جلیلوند

802 اسماعیل جلیلی

803 رحمت اله جلالی میاندره

804 اسد اله جلیل سرقلعه

805 محمد جمشیدی اردشیری

806 محمود جمشیدوند

807 اصغر جمالی فرد

808 قادر جمالی

809 سعید جمشیدی

810 عبد الکریم جمیری

811 روح اله جمالوندی

812 علی جمال محمدی

813 عبدالعزیز جمشیدزهی

814 سعید جنامی

815 محمد رضا جواهری

816 هادی جودوی

817 عبدالکریم جوادی

818 احمد جوانشیراستیار

819 کاوه جوادی مجلج

820 احمد جولائی

821 علی جویا

822 سید جواد جوادی مقدم

823 عبدالرضا جودکی

824 مجید جوادی چهارراه

825 سید مهدی جولائی

826 علی جودی فر

827 شبیب جویجری

828 بتول جوانشیر

829 فرهاد جوانمردی

830 محمد صالح جوکار

831 رسول جوانعلی آذر

832 اکبر جوهری

833 حسین جوانمرد مرنی

834 قربانعلی جهاندیده دهنه سری

835 علی نقی جهانی

836 عبداله جهانشاهی نوکنده

837 آیت اله جهانی

838 جواد جهانگیرزاده

839 داود جهانبخش

840 دلشاد جهانبخشی پلکی

841 حسن جهانشاهی

842 احسان جهاندیده ثابت

843 روح الله جهانگیری

844 سید احمد جهانتاب

845 جعفر جهانگیری

846 علی چراغیان

847 اشرف چگنی

848 علی چگینی

849 محمد امین چلداوی

850 صدراله چمن

851 عبدالله چمن گلی

852 هاجر چنارانی

853 حسین چنارانی

854 داود چوگانیان

855 علیرضا چوپانی

856 علی نعمت چهاردولی

857 ذبیح الله چهارراهی

858 روح اله چهل مردیان

859 مرتضی چیت سازیان

860 رضا حاجی پور

861 قاسم حاجی محمدی تقرتپه

862 مجید رضا حاجی وثوق

863 حسینعلی حاجی دلیگانی

864 نادر حافظی

865 محمود حاجیان نصرآبادی

866 شکراله حاجیوند

867 محمد جواد حامد محجوب

868 محمد حسین حاجتی

869 رسول حامدیان اصفهانی

870 سیدحمیدرضا حاجی سیدجوادی

871 سید یوسف حاجی اصغری

872 نبی ا... حاج طالبی

873 محمد کاظم حاجی سلطانی

874 مظاهر حامی کارگر

875 علیرضا حاجیان نژاد

876 نوروز حاجی بابایی

877 سید محمد رضا حاجی اصغری

878 عباس حاجی نصیری

879 عبداله حاتمیان

880 بهلول حبیبی اصل

881 حبیب الله حبیبی

882 فرهاد حبیبی

883 علی اصغر حبیبی

884 حجت حبیب پور زاده

885 حبیب اله حبیبی

886 مسلم حبیبی

887 محمد نبی حبیبی

888 انور حبیب زاده بوکانی

889 میثم حجتی پور

890 سید محمود رضا حجتی

891 حسن حجار کارگر

892 جمشید حجتی نیا

893 ناصر حجازی فر

894 سید محمد کاظم حجازی

895 سید حسین حدائقی

896 غلامعلی حدادعادل

897 روح الله حدادی

898 علی حزباوی

899 محمد حسن نژاد

900 رضا حسنی صفت

901 روح اله حسینیان

902 سید عدالت الدین حسینی

903 سید قاسم حسینی

904 سید مرتضی حسینی

905 فتح اله حسنوند

906 سیده فاطمه حسینی شریف

907 مهدی حسنی

908 عبدالنبی حسین پور

909 نیلوفر حسینی ترکانی

910 سیدعمادالدین حسینی

911 سید علی حسن پور

912 فیروز حسن زاده ورگهان

913 سید عماد حسینی

914 منوچهر حسنی گرپی

915 احمد حسینی

916 سید جواد حسینی طباطبایی

917 مجید حسینی

918 سید حسین حسینی

919 عبدالصاحب حسنی نژاد

920 سیدعلی حسینی

921 سید علی حسینی رکن آبادی

922 حسین حسینی

923 نوراله حسن زاده

924 منصور حسن پور

925 محمد حسنی

926 علیرضا حسنی

927 سالار حسن زاده

928 سید علیرضا حسینی کهدوئی

929 حسین حسن نژادمغنی

930 سید مصطفی حسینی

931 سید صادق حسینی

932 فتح اله حسینی

933 سیدتقی حسینی

934 علی حسینخانی

935 خدابنده حسین بر

936 کمال حسنی

937 محمد حسین حسین زاده بحرینی

938 سید عیسی حسینی آهنگری

939 علی اکبر حسن ن‍ژاد

940 علی حسینی

941 حسن حسنی فر

942 عباس حسن نژاد سلامی

943 سیدطه حسن نژاد

944 سید حمزه علی حسینی شهپری

945 مهدی حسینیان سراجه لو

946 عبدالکریم حسین زاده

947 ابوالفضل حسن بیکی

948 سید هادی حسینی

949 محمد حسن حسن زاده سبلوئی

950 حسین حسنی

951 سیدباقر حسینی

952 سید محمد حسینی صفا

953 سید نجیب حسینی

954 سیدنصراله حسینی

955 قنبر حسنی نژاد

956 سید بهلول حسینی

957 غلامحسین حسین پور توانا

958 سیده عصمت حسینی

959 حسن حسین زاده

960 مختار حسینی اصل

961 محرم حسینی

962 سید یعقوب حسینی

963 محمد جواد حسین زاده

964 لقمان حسنی

965 سید ابراهیم حسینی

966 عربعلی حسن زاده قشلاق

967 موید حسینی صدر

968 سید محمود حسینی دولت آبادی

969 نصراله حسن زاده کریم آباد

970 حسین حسن زاده

971 جواد حسن زاده

972 حسن حسین زادگان

973 کیوان حسن پور لسکوکلایه

974 سید مسعود حسینی

975 محمد حسین زاده

976 سیدجلال حسینی

977 علی النقی حسینی جدی

978 سید قدرت اله حسینی بحرینی

979 محمدرضا حسین نژاد دوین

980 شهباز حسن پور بیگلری

981 مجتبی حشمتی

982 سیمین حق نظری

983 کاوه حقوقی

984 حسین حق وردی

985 حبیب حقیاری

986 علی حق بیگی

987 محمدحسین حق پرست اردکانی

988 علی حقیقت شناس کماچالی

989 خلیل حق شناس

990 رضا حق جو

991 منصور حقیقت پور

992 غلامحسین حقایق

993 عبدالله حقی

994 علیرضا حق پیما

995 نعمت اله حکیم

996 عطاء اله حکیمی

997 مجیدرضا حلالی

998 موسی حلاجی

999 کریم حمیدی

1000 داریوش حمیدی راد

1001 حسن حمیدزاده

1002 محمد صادق حمیدی

1003 سید مهدی حمیم اسکوئی

1004 غلامحسن حمزوی

1005 مصطفی حمیدی

1006 رحمان حمدی دورباش

1007 صدیقه حنانی

1008 مرتضی حنیفه زاده

1009 مهران حنیفی

1010 حیدر حیدریان

1011 مهدی حیدری

1012 احمد حیدری

1013 عبدالحسین حیدری تفرشی کهکی

1014 صادق حیدری آذر

1015 علیرضا حیدری

1016 سید محسن حیدری قلعه نی

1017 حسین حیدری

1018 محمدعلی حیدری شلمانی

1019 لیلی حیدری چقاکبودی

1020 داود حیدری

1021 غلامعباس حیدری باغبادرانی

1022 محمد علی حیدری

1023 علی حسین حیدری برجله

1024 ولی اله حیدری

1025 حسن حیاتی پور

1026 سید سعید حیدری طیب

1027 نورالله حیدری دستنائی

1028 علی حیدری

1029 احمد حیدری

1030 فخرالدین حیدری

1031 محسن حیدری طسوجی

1032 فرامرز حیدرپور

1033 فاطمه حیدری نفت چالی

1034 کبری حیدری دستجردی

1035 بهروز حیدری زاده

1036 عوض حیدرپور شهرضایی

1037 محمد حیدری

1038 محمد جواد حیدری موسی

1039 حسن حیدری پور

1040 داود حیدری پبدنی

1041 نقی حیدردوست

1042 علی حیدری

1043 داود حیدری

1044 سید علاالدین خادم

1045 قاسم خانی

1046 حسین خانی مینق

1047 محمد رضا خانمحمدی خرمی

1048 مهدی خاتمی

1049 نصراله خادم

1050 کارن خانلری

1051 مهدی خانعلی

1052 نیلوفر خانی اوشانی

1053 سید علی محمد خادمی

1054 علینقی خانی پورراد

1055 بهزاد خارستانی

1056 حسین خاوندی

1057 عباس خاک آجی بورایه

1058 ایاز خادمی

1059 محمد خالدی سردشتی

1060 علی اصغر خانی

1061 سید هادی خالقی میران

1062 بشیر خالقی

1063 حسین خان احمدی

1064 محمد رضا خالقی

1065 علیرضا خادم الحسینی

1066 عنایت خانعلی پور

1067 اسماعیل خارستانی

1068 سید محمد خانه زئی

1069 براتعلی خاکپور

1070 علیرضا خادمی اردکانی

1071 غلامرضا خانکشی پور

1072 محمد خبازشیرازی

1073 محمد رضا خباز

1074 امیر خجسته

1075 محمد رضا خجسته حسین آباد

1076 عبد الحمید خدری

1077 علی اصغر خدارحمی

1078 حجت اله خدائی سوری

1079 عدنان خدامرادی

1080 عباداله خداکریم اردکانی

1081 مسعود خدابنده

1082 اسداله خدیوی

1083 یعسوب خدادادی

1084 مجید خدائی

1085 حوریه خدائی

1086 مالک خدادادی ارپناه

1087 محسن خدادادی

1088 عباس خدابخشی

1089 منصور خدایاری

1090 محمد خدابخشی

1091 ابوالفضل خراسانی

1092 غلامحسین خرم شاهگل

1093 ابراهیم خردمند

1094 رضا خراسانی

1095 ناصر خزانی خواجه

1096 حسن خزائی

1097 مرتضی خزائی

1098 الله ویردی خسروی کورعباسلو

1099 قدرت اله خسروشاهی

1100 حسن خسروی

1101 بهروز خسروی آدینه وند

1102 مرادعلی خسروی

1103 حسن خسته بند

1104 مهران خسروی

1105 علیرضا خسروی

1106 ابوالقاسم خسروی سهل آبادی

1107 حمید رضا خصوصی ثانی

1108 محمد خضری

1109 محبوبه خضرائی تارعطار

1110 داود خضرائی وژده صادقی

1111 رسول خضری

1112 علی خطیبی شریفیه

1113 زهرا خطیبی راد

1114 مهرداد خلج

1115 سید محمدرضا خلخالی

1116 جمشید خلقی

1117 دولت خلیل وند

1118 ذبیح اله خلوصی راد

1119 عطااله خلیلی

1120 نایب علی خلیلی

1121 کرم خلیلی

1122 بلال خلیلی

1123 مجتبی خلیلی

1124 محمد خلیفه

1125 محمدجمال خلیلیان اشکذری

1126 اسماعیل خلیلی

1127 احمد خمجانی فراهانی

1128 هاشم خنفری پور جعفری

1129 سعید خنجری دهنوی

1130 قهرمان خوش روی

1131 علی اکبر خورشیدی

1132 علیرضا خوش صفت

1133 محمدحسین خوانین زاده

1134 علی خواجوی

1135 جواد خوش نگاه دوغایی

1136 محمود خورشیدی

1137 داود خونساری

1138 بهداد خوئینی

1139 محمد خوانساری رزوه

1140 محمد رضا خوشنویس

1141 محمد خورشیدی

1142 اسماعیل خیرآبادی

1143 کامل خیرخواه

1144 مجتبی خیام نکوئی

1145 مسیب خیر الهی

1146 احسان خیام باشی

1147 احد خیری

1148 غلامرضا خیرجو

1149 جعفر داوری

1150 آصف داداشی

1151 محمدعلی داوریار

1152 عباسعلی داودی بالاجاده

1153 محمد دامادی

1154 محمدجواد دادخواه

1155 مهدی دانش

1156 محمد علی دادخواه کلاته

1157 مهدی دادفر

1158 محسن داوری مقدم

1159 مجید دانا

1160 سید محمد حسین دانا

1161 علیرضا دادگری نژاد

1162 فریده دانشمند نجار

1163 مسعود داوید

1164 علی حسین داودی

1165 عبدالله داورزنی

1166 مریم داودی

1167 قاسم دانشور

1168 ناصر داودی راد

1169 فاطمه دانائی کیاسرائی

1170 علی رضا داروغه

1171 محمد صادق داودی

1172 مهران دادگر

1173 علی دانشمندی

1174 وجییه دانشور کارگران ابراهیمی

1175 صیدعیسی دارایی

1176 ورژ درماردیروسیان

1177 عاطفه درویشیان

1178 احسان دربهشتی

1179 حسن درخشان

1180 عبد الناصر درخشان

1181 حجت اله درویش پور

1182 علی دریمی

1183 سیدمحمدباقر دریاباری

1184 حجت اله دریامی

1185 سید محمد صادق دریاباری

1186 هادی درویشی

1187 حسین درگی

1188 جواد درویشوند

1189 احمد درهوشت

1190 حسین درودی

1191 بهرام دریکوندی

1192 امیر عباس دزفولیان

1193 علی دژمان

1194 محمد دستجانی فراهانی

1195 سید احمد رضا دستغیب

1196 داود دستی

1197 احمد دست مرد

1198 علی دست باز

1199 هادی دستگرد

1200 رقیه دست بری

1201 سید ابرهیم دشتی رحمت ابادی

1202 فاطمه دشتکی

1203 محمد رضا دشتی اردکانی

1204 علی اکبر دشتکی حصاری

1205 بهروز دعایی

1206 سیدکاظم دلخوش اباتری

1207 فرامرز دلدار خیر آبادی

1208 جواد دمیری

1209 سید محمدرضا دماوندی

1210 مهدی دوات گری

1211 امین دوست محمدی

1212 عبدالصمد دولاح

1213 محمدرضا دولتی

1214 محمد حسن دوگانی آغچغلو

1215 وهاب دوست خواه

1216 حسین دهقان رحیم بیکی

1217 فضل الله دهقانی

1218 الهویردی دهقانی

1219 محمود دهقانی محمودآبادی

1220 محمدعلی دهقان

1221 مجید دهقان چناری

1222 جلیل دهقان

1223 رمضان دهنوی

1224 علیرضا دهقانی

1225 مریم ده بزرگی

1226 نورخدا دهقانی

1227 امان اله دهقان فرد

1228 هاشم دهنوی

1229 روح اله دهقانی

1230 غلامرضا دهقان ناصرآبادی

1231 محمد دهقانی نقندر

1232 ابوذر دهداری

1233 احمد دهقانپور

1234 محمد دهقانی

1235 احمد دهقان

1236 سیدحسین دهدشتی

1237 احمد دهقان نیری

1238 عبدالحسین دهقان

1239 حمیدرضا دهقان

1240 نوراله دهناد

1241 حسن دهقانی تفتی

1242 علی دیرباز

1243 وجیهه دیوسالار

1244 حمید دیناروندی

1245 علی اکبر دیناروند

1246 مهدی ذاکری

1247 سیدسلمان ذاکر

1248 سیدرسول ذاکر

1249 محمود ذاکری

1250 محمد باقر ذاکری

1251 علیرضا ذاکرانی

1252 علیرضا ذاکرالحسینی خفری

1253 علی ذبیحی

1254 حسین ذکریاپوررودپشتی

1255 نسرانه ذولفقاری

1256 داود ذوالقدری

1257 سید حسین ذوالانوار

1258 مجتبی ذوالنوری

1259 سیدمصطفی ذوالقدر

1260 حسن راستا

1261 غلامعلی راستگو

1262 شاهرخ رامین

1263 مهدی راثی

1264 ید الله راحمی

1265 علی راه انجام

1266 احسن الله رادمهر

1267 الهه راستگو

1268 مریم راجی کاشانی

1269 یداله ربیعی فرادنبه

1270 احمد ربیع زاده

1271 رجب ربوی

1272 عباس رجائی

1273 عبدالکریم رجبی

1274 احمد رجبی

1275 محمد حسین رجبی

1276 محمد رجائی باغ سیائی

1277 محسن رجب زاده

1278 محمد حسین رجبیان

1279 رضا رجبی نارکی

1280 حسین رجایی ریزی

1281 فرهاد رجبی نوش آبادی

1282 محمدرضا رجبی

1283 محمد باقر رجبی منور

1284 محمدعلی رجائی نیا

1285 سید حسن رجبی

1286 مهدی رحم دل

1287 مهدیه رحمتی

1288 ابوالقاسم رحمانی

1289 حجت اله رحمانی

1290 محمد رحیمی شهواری

1291 حسن رحمانی ده نوی

1292 جلیل رحیمی جهان ابادی

1293 مجید رحمتی

1294 غلام عباس رحمانی

1295 فرهاد رحیم پور شهماروندی

1296 فریدون رحیمی

1297 عزیزاله رحمتی

1298 ناصر رحیم زاده جهان داری

1299 رضا رحمانی

1300 رجب رحمنی

1301 حسین رحیمی

1302 ابراهیم رحیم نژاد

1303 امیر رحمان طلب بخشایشی

1304 غلامرضا رحیمی

1305 غلامحسین رحمانی

1306 علی اشرف رحیمی

1307 محمود رحمتی ایلخچی

1308 سعدی رحمان زاده

1309 مرتضی رحیمی یگانه

1310 مجتبی رحمان دوست

1311 محمود رحمن شناس

1312 یوسف رحمانی

1313 مسعود رحیم پور جهانی

1314 رضا رحیمی نسب

1315 علی اکبر رحیمی

1316 علی رحم رحیم پور

1317 عبدالرضا رخشانی مقدم

1318 رسول رخ بر

1319 محمد رزم

1320 امیرمختار رزمی

1321 عباس رستمی

1322 جهانبخش رستمی

1323 خیرالله رستمی

1324 فیض الرحمن رسولی زاده

1325 رضا رسولی شربیانی

1326 عباسعلی رستمی ثانی

1327 علی اکبر رسولی فرد

1328 محمد رسولی ساعی

1329 عبدالمحمد رستاد

1330 رحیم رستم نژاد اصلی

1331 علی رستمیان

1332 عبدالرضا رستمی گیلان

1333 حمید رسایی

1334 ساسان رستگار حسن کیاده

1335 محمد رستگاری نجف آبادی

1336 عبدالرحمان رستمیان

1337 هژیر رشیدی ایل ذوله

1338 محمد حسین رشیدی احمدآبادی

1339 مصطفی رشیدی

1340 مختار رشیدی

1341 حامد رشید

1342 محمد علی رضائی

1343 محمود رضائی لری

1344 جمشید رضایی میرقائد

1345 اسداله رضائی

1346 حسنعلی رضائی

1347 رضا رضائیان

1348 امیدوار رضائی میرقائد

1349 رضا رضائی

1350 محمد ابراهیم رضائی

1351 افسانه رضازاده مهرجو

1352 حسن رضائی هرندی

1353 فرامرز رضایی

1354 محمدرضا رضایی

1355 ولی رضائی دولت آبادی

1356 غلامرضا رضائی

1357 سیدمحمدمهدی رضوی زادگان جهرمی

1358 رضا علی رضایی مالیدره

1359 محمد رضا رضایی کوچی

1360 الیاس رضائیان زاده

1361 پریسا رضائی

1362 بهمن رضائی

1363 ابراهیم رضاپور

1364 عبداله رضائی گالش پل

1365 میرسلام اله رضوان

1366 جعفر رضا شهرضا

1367 کامبیز رضایی

1368 مهدی رضا

1369 علی رضائی

1370 پیمان رضائی

1371 سید امید رضوی

1372 عباس رضازاده مقدم

1373 صدیقه رضایت

1374 احد رضایی

1375 عزت اله رضایی

1376 محسن رضائی

1377 حسین رضازاده

1378 ارسلان رضائی

1379 علی رضائی

1380 سید هاشم رضوی

1381 مصطفی رضا حسینی قطب آبادی

1382 علی رضوانی

1383 امید علی رعنائی بیله سوار

1384 مجید رفیعی

1385 محمدحسین رفیع

1386 حیدر رفعتی

1387 هادی رفیع پور

1388 سید خلیل ا... رفیعی طباطبایی

1389 مجید رفیعی میان دشتی

1390 حسن رکنی

1391 مجتبی رمضانی

1392 محمدعلی رمضانی دستک

1393 علیرضا رمضانی

1394 کبری رمضانی رباط ترکی

1395 اکبر رمضانی

1396 تورج رمضانی

1397 حسین رمضانی خردمردی

1398 مهدی رمضانی

1399 حسین رمضانی

1400 حید رعلی رمضانی

1401 خیرالله رمضانی

1402 مهدی رمضانی درویشی

1403 محمدرضا رمزگویان

1404 محمد رضا رمضانی

1405 عباس رنجبر

1406 علی رنجبریان

1407 یاسر رنجبر زواره

1408 امیر رنگین کمان

1409 معصومه رنجبر

1410 شوکت رنجبر پیرایواتلو

1411 محمد تقی رنجبرچوبه

1412 رجب رنجبر خاچک

1413 مرتضی رنجی

1414 اکبر رنجبرزاده

1415 علی برز روستا

1416 بشیر روشنی

1417 علی روح الامینی

1418 حسین روشن چراغ

1419 محمد نبی رودکی

1420 علی روح افزا

1421 محمود روزبهانی

1422 قاسم روانبخش

1423 منصور روشن ضمیر

1424 محمد روحانی مردخی

1425 ابوالقاسم روحی سرخکلایی

1426 علی روستایی گالش‌کلامی

1427 علیرضا روستا طسوجی

1428 محمد روستایی

1429 شعبان روحی

1430 محسن رهنما

1431 محمدمهدی رهبری

1432 فاطمه رهبر

1433 مهین رهگذر آبادی

1434 علیرضا ریاحی

1435 عبدالناصر ریگی

1436 سیدعلی ریاض

1437 مجتبی ریزانه

1438 ابوالحسن ریاحی

1439 حسین رئیسی

1440 مصطفی رئیس بهان

1441 اسماعیل رئیسی

1442 کریم زارع

1443 علی احمد زاهدی محبوب

1444 علی اصغر زارعی

1445 غلامعباس زارعی

1446 منصور علی زارعی کیاپی

1447 مسعود زاهدی اول

1448 احمد زارع

1449 رضا زارعی گشیری

1450 محمد رضا زارعی محمود آبادی

1451 رحیم زارع

1452 محمدرضا زارعی

1453 محمد هادی زاهدی وفا

1454 غلام رضا زارع

1455 علیرضا زاکانی

1456 علی زادسر

1457 عدنان زادهوش

1458 محمد مهدی زاهدی

1459 فرامز زارعی

1460 حسین زائری امیرانی

1461 محمود زاهدپور قره بلاغ

1462 حسین زاهدی

1463 مرتضی زارعی

1464 غلام محمد زارعی

1465 اکبر زارعی

1466 رضا زارع

1467 لیلا زاده باقری

1468 دخیل عباس زارع زاده مهریزی

1469 میرفخرالدین زاهدتقی دیزج

1470 غلامعلی زارعی

1471 جعفر زارع

1472 گلدسته زارعی

1473 حشمت اله زارعی

1474 رسول زارع

1475 سید محمد حسین زبرجد نژاد

1476 محمد صادق زرگری

1477 مختار زرگرانی

1478 معصومه زرندی

1479 ناهید زرگرانی

1480 غلامرضا زراسوند

1481 قاسم زرعی مرکید

1482 جلال زرگران

1483 حمزه زمانپور بستان آباد

1484 کورش زمانی

1485 آذر زمان پور

1486 علی زمانی

1487 سید سعید زمانیان دهکردی

1488 سیدجواد زمانی

1489 جعفر زمانی

1490 هادی زمانی

1491 محمود زمانی

1492 احمد زمانی گندمانی

1493 سیدحسین زمزم

1494 شکوفه زمانی فر

1495 حسن زمانی

1496 محمد جواد زنجانی طبسی

1497 علی زنگوئی زوزنی

1498 جواد زنگنه شهرکی

1499 مریم زند

1500 محمدجواد زنگنه اینالو

1501 بهزاد زنجانی نژاد فرد

1502 سیدحسن زندوی

1503 علیرضا زندیان

1504 بابک زندوکیلی

1505 علی زنجانی حسنلویی

1506 سیدشکراله زندوی

1507 اکبر زوار

1508 مسعود زهرابی

1509 محمد سلیم زهرابی

1510 محمد رضا زیبایی

1511 علی اکبر زینالی

1512 لاله سادات اصل

1513 حسین ساری

1514 عبدالله سامری

1515 علیرضا ساوچی

1516 سیدجاسم ساعدی

1517 محمد سالکی

1518 سیدسلمان سامانی

1519 حسین سازگار

1520 حسین علی ساسانی

1521 سید محمد سادات ابراهیمی

1522 میرزا حسین سالاروند

1523 عزیزالله سالاری

1524 محمد رسول سام خانیانی

1525 احمد سالک کاشانی

1526 امیر ساعدپناه

1527 سعدی سالاروند

1528 حبیب ساسانی

1529 هاشم سازگار

1530 محسن سام دلیری

1531 سید کریم سادات مظلوم

1532 قاسم ساعدی

1533 مریم سادات شریف

1534 خلیل اله سائلی

1535 رحیم سبحان زاده

1536 حسین سبحانی نیا

1537 عبد سبزی

1538 علیرضا سبحانی نسب

1539 احمد علی سبز علی

1540 رمضانعلی سبحانی فر

1541 احسان سبحانی شهر

1542 سید محمد جواد سبحانی

1543 سیدمحمدعلی سبحانی

1544 یدالله سپهری

1545 اصغر سپهبان قره بابا

1546 طاهر سپاهی

1547 موسی سپاهیان

1548 کاظم سپاسی آشتیانی

1549 ابوالفضل سپهرنیا

1550 وکیل سپه اجیرلو

1551 سعید سپهری سرشت

1552 علیرضا ستایش مهر

1553 ناصر ستوده قره باغ

1554 محسن ستاری

1555 محمد تقی ستایش کیا

1556 محمد حسین ستایش

1557 سید کمال سجادی

1558 علی رضا سجادی

1559 سیدحیدر سجادی

1560 احمد سجادی

1561 محمدرضا سجادیان

1562 رضا سدیدپناه

1563 علی سرافراز یزدی

1564 جلال سرمدی جهانی

1565 محمد علی سرلک

1566 پرویز سروری

1567 محمدرضا سرابی میانجی

1568 مریم سرمست

1569 هاشم سرائی

1570 علی اکبر سراج

1571 عباس سرخیلی

1572 مصطفی سرخیل

1573 علیرضا سروش

1574 ادوارد سرگیززاده

1575 حمید سعادت

1576 رضا سعید محمدی

1577 محمد سعیدی

1578 سیدحبیب اله سعیدی سوق

1579 محمد اسماعیل سعیدی

1580 محمدرضا سعیدی

1581 جواد سعدون زاده

1582 علیرضا سعیدآبادی

1583 غلام عباس سعیدی

1584 مسعود سعادت امینی

1585 رحمان سعادت

1586 شاحسین سعیدی

1587 علی سعیدی

1588 داود سعادت کیش

1589 عبدالرحیم سعیدسبحانی

1590 توران سعدی

1591 شهلا سعدونی نژاد

1592 علی سعادتی

1593 حسین سفری شرفشاده

1594 محمد سقائی

1595 محمد ناصر سقای بیریا

1596 علی رضا سلطانی

1597 کاظم سلیمی

1598 ابراهیم سلیمی

1599 محمد سلیمانی

1600 علی سلیمانی

1601 علی سلیمانی

1602 حسین سلیمانی مطلق

1603 علی سلیمیان

1604 مصطفی سلطانی لواشلویی

1605 ایرج سلیمی سبحان

1606 فرزاد سلیمانی

1607 محمد مهدی سلیمانی

1608 احمدعلی سلطانی

1609 خاطره سلیمی

1610 رضا سلم آبادی

1611 محمد سلطانمرادی

1612 موسی سلطانی

1613 محمد علی سلطانی فر

1614 سلمان سلیمان زاده

1615 پروین سلیحی

1616 مراد سلیمانی نیک

1617 امیرعباس سلطانی

1618 یعقوب سلیمانی برایجانی

1619 علیرضا سلیمی

1620 محمد سلطانی

1621 صادق سلیمی بنی

1622 مجید سلیمانی نجف آبادی

1623 نادر سلیمانی

1624 محمد رضا سلامی ریک

1625 ابراهیم سلطانی

1626 علی سلیمانی قزلجه

1627 صدراله سلیمانی

1628 عطا الله سلطانی صبور

1629 هدایت اله سلطانی نژاد

1630 سید سعید سمائی

1631 محمد سماوات

1632 سید محمد سمیعی کاشی

1633 مصطفی سمالی

1634 مهدی سنایی

1635 جلال سوداگری

1636 ناصر سودانی

1637 مهدی سوادکوهی

1638 محمد صالح سواریان

1639 جواد سوادکوهی

1640 محمرکاظم سوری

1641 مهدی سورانی

1642 رحیم سودانی

1643 کریم سواری

1644 محمد کمال سودمند

1645 هاشم سواری

1646 حمید سوری

1647 محمدعلی سوادکوهی موگوئی

1648 ناصر سواری

1649 محمد باقر سورکی

1650 عباس سهرابی

1651 محمدرضا سهرابی

1652 محمد سید حسن طهرانی

1653 حیدر سیاحی

1654 سیدمرتضی سیدصالحی

1655 امیر عباس سیاه پوش

1656 سید هاشم سیدی

1657 سید احمد سید ابوسعیدی

1658 عبدالوهاب سیلاوی

1659 محمد سیروس

1660 سیدصادق سیاهپوش

1661 سیدعلی سیدپورآذر

1662 آسیه بیگم سیدی

1663 علی سیرتی گوهری

1664 سیاوش سینائی

1665 سید جلال سید

1666 سید احیا سیدی

1667 سید عطااله سید قاسمی

1668 محمود سیف

1669 محمد جواد سیفی

1670 سید علینقی سید خاموشی

1671 حسن شاه آبادی

1672 علی شاهرخی

1673 مهدی شارق

1674 یاور شاه ولی کوه شوری

1675 مهران شاهی

1676 کریم شافعی

1677 محمد شاه بدیع زاده

1678 مرتضی شاه بیکی

1679 شهرام شاه محمدی

1680 احمد شاه حیدری پور

1681 عبدالحسین شاه حسین نجف آبادی

1682 رضا شادمان فر

1683 طاوس شایسته پور

1684 عشرت شایق

1685 احمدرضا شامبیاتی

1686 محمد شاه حسینی

1687 اباذر شاهی

1688 محمد شادفر

1689 علی اکبر شاه میری برزکی

1690 غلامرضا شاهینی

1691 نصراله شاه نوش فروشانی

1692 روزبه شاد

1693 سیدمهدی شاه گلزاری

1694 اله داد شبابی

1695 محمد شبیری

1696 طهماسب شبانی

1697 حسنعلی شبیری

1698 حسن شبانپور

1699 محمد حسین شبانی کوزه کنان

1700 یونس شجاعی برجوئی

1701 احمد شجاعی

1702 سیدرمضان شجاعی کیاسری

1703 افسانه شریفیان

1704 عین اله شریف پور

1705 احمد شریعتمدار

1706 جبار شرفی

1707 ناصر شریفی اردانی

1708 علیرضا شریفی نژاد

1709 احمد شریعتی کمال آبادی

1710 عفت شریعتی کوه بنانی

1711 مهساسادات شریفی

1712 هادی شریفی عراقی

1713 محسن شریفی

1714 شمس الله شریعت نژاد

1715 محمد شریف نیا

1716 محمدباقر شریعتی

1717 نادر شریفی حیدرآباد

1718 عباس شریبی

1719 غلامرضا شرفی

1720 غلامعلی شریف

1721 محمد صادق شریعتی

1722 سید محسن شریفی

1723 حسین شریف زادگان

1724 مصطفی شریعت

1725 ابراهیم شعرا

1726 محمد رضا شعبانی

1727 محمدعلی شعبانی حسن کیاده

1728 علی اکبر شعبانی

1729 حبیب شعبانی

1730 امین شعبانی

1731 محمد شعبانی

1732 نسرین شعبانیان

1733 مجید شفیعی مشتانی

1734 نوذر شفیعی

1735 مجتبی شفیعی کاسی احمدانی

1736 محمد شفیعی تیلکی

1737 محمد شفیعی

1738 علی اصغر شفیعی خورشیدی

1739 سید شفیع شفیعی شالکه

1740 علی شفیعی

1741 محمد شکیبافر

1742 محمود شکری

1743 جعفر شکری قره قشلاقی

1744 حسین شکیب زاده

1745 ابوالقاسم شمس آبادی

1746 محمود شمسی گوشکی

1747 پژمان شمس

1748 حسن شمس

1749 محمد علی شم آبادی

1750 منوچهر شمس سولاری

1751 خسرو شمس

1752 امیر الله شمقدری

1753 شهباز شمس الدینی

1754 عباس شمس مهربانی

1755 عبدالرضا شمس آبادی زاده

1756 فریدون شمس

1757 نعمت اله شمس قارنه

1758 غلامرضا شنبدی

1759 غلامعلی شورچه

1760 سید رضا شوندی

1761 مهدی شوشتری

1762 هادی شوشتری

1763 رضا شوریابی

1764 اعظم شوقی آق قلعه

1765 احمد شوهانی

1766 محمدکریم شهرزاد

1767 صراف شهریاری

1768 محمد جواد شهمرادزاده فهرجی

1769 منصور شهریاری

1770 حسینعلی شهریاری

1771 علی شهابی حدادان

1772 عبدالحمید شهیدی مزرعه شیخ

1773 یحیی شهپرست

1774 علیرضا شهسواری

1775 جواد شهسوار

1776 سید ولی الله شهیدی ریزی

1777 مجتبی شهبازی

1778 عزت اله شهریاری

1779 غلامعلی شهمرادی

1780 پری شهبازی پور

1781 حسین شیخی ساری

1782 یعقوب شیرزادی بناب

1783 علی شیرین زاد

1784 فیروز شیخی

1785 محسن شیرمحمدی زفره

1786 یعقوب شیویاری

1787 غلامحسین شیری

1788 محمدجواد شیری

1789 صبا شیخ الاسلامی

1790 مهدی شیر کوند

1791 محمد علی شیخی

1792 مسلم شیخ علیا لواسانی

1793 ابوالفضل شیبانی

1794 مهدی شیخ زاده مرند

1795 مهدی شیراوژن

1796 کیومرث شیخی

1797 غلامرضا شیرالی

1798 منصور شیخی

1799 احمد شیخ الاسلامی

1800 سید پژمان شیرمردی

1801 حسین شیخ الاسلام

1802 محمد شیرزاد

1803 حسین شیری

1804 کاوه شیرزادیان گیلان

1805 ویدا شیرازی

1806 عباس شیخ وانلو

1807 مسعود شیری

1808 عباس شیوعی

1809 سید محمد حسین شیخ الاسلامی

1810 عظیم شیردلی

1811 مرتضی صادقی

1812 مهدی صادقی پور مروی

1813 علی صائب نیا

1814 علی صالحی بهابادی

1815 ناصر صالحی نسب

1816 مجتبی صالحی

1817 محمد رضا صالحی

1818 هدایت اله صادقی

1819 رضا صابری

1820 عباس صالحی

1821 نظامعلی صالحی

1822 عباس صادقی کیا

1823 محمد صادقی

1824 عزت اله صادقیان

1825 منوچهر صادقی قادیکلائی

1826 ابراهیم صارمی

1827 غلامحسین صاحبی

1828 محمدعلی صاحبی خسرویه

1829 قیصر صالحی

1830 محمد رضا صابری

1831 صمد صادقی

1832 همایون صادقی

1833 غلامرضا صادقی بهابادی

1834 ضرغام صادقی

1835 داود صابری وحید

1836 رجبعلی صادقی سفیددشتی

1837 یداله صادقی قمی

1838 جعفر صالحی

1839 سیدمهدی صادق

1840 مجد الدین صادقی

1841 علی اکبر صافی اصفهانی

1842 شهریار صالحی

1843 اسماعیل صالحی

1844 جعفر صالحیان عمران

1845 محمود صابرهمیشگی

1846 محمد صانعی

1847 طاهره صاحب الزمانی

1848 جواد صبور

1849 محمدرضا صباغیان بافقی

1850 سید سعید صحافی

1851 عباس صحرانورد

1852 لیدا صحرائی

1853 غلامحسین صدیفیان

1854 محمدعلی صدیقی علاء

1855 رضا صداقت

1856 سید محمد صدوق ونینی

1857 علی اصغر صدیقی

1858 هادی صدیقی

1859 بهشته صدوقی

1860 محسن صرامی فروشانی

1861 علی مراد صفری احمدوند

1862 میکائیل صفا

1863 فرمان صفری

1864 طیبه صفایی

1865 عبدالعلی صفری

1866 سید عباس صفر پور گل اسفیدی

1867 میکائیل صفری

1868 مینا صفی خانی

1869 حسین صفری دیزجچراغی

1870 عباس صفرپور

1871 میرسعید صفوی

1872 وحید رضا صفی

1873 علی رضا صفارزاده

1874 امید صفاریان

1875 هادی صفری

1876 حسین صفر زاد

1877 محمدتقی صفری

1878 مهدی صفاریان خوزانی

1879 عباس صلاحی

1880 محمد صلاحی

1881 غلامحسین صمدی

1882 حبیب صمدزاده

1883 رحمن صمصامی نعمت آباد

1884 کاظم صمدیان

1885 محسن صنعتی

1886 حیدر صنیع زاده

1887 امیر صنعتی مهربانی

1888 احمد صیادی

1889 داود صیادی

1890 معصومه صیادیان

1891 محمدرضا صیامی اصل

1892 عسکر صیاد نعمتیان

1893 سیدعلی ضابط زاده

1894 میثم ضارب نیا

1895 محمد ضرونی

1896 علی اصغر ضیائی لائین

1897 مجید ضیائی شیشوان

1898 حبیب اله ضیابخش گنجی

1899 غلامرضا ضیائی فرد

1900 سید محسن ضیائی

1901 امیر طاهرخانی

1902 حسین طاهری

1903 حسن طاهری

1904 داود طاهری

1905 احمد طاطار

1906 علیرضا طاهری

1907 علی طاهباز

1908 علیرضا طاهری جبلی

1909 سید علی طاهری

1910 هادی طالبیان مقدم

1911 علی باقر طاهری نیا

1912 هاشم طاهری

1913 حمید طاهری

1914 اصغر طاهری اسفنجانی

1915 مهدی طالبی

1916 حمید طالع زاده شیرازی

1917 اکبر طالب پور

1918 علی طالع قمر

1919 جعفر طالبی

1920 الیاس طاهری

1921 علی طالقانی نژاد

1922 خسرو طاهری بابرصاد

1923 مهدی طالب پور

1924 محمدرضا طاهری کته سری

1925 یزدان طاهری ریزی

1926 عباس طالع زاری

1927 صفرعلی طاهری

1928 حسین طاهری

1929 علی رضا طاهر نژاد

1930 محسن طبیعی نافچی

1931 سید حمیدرضا طباطبایی نایینی

1932 منصور طبیعی

1933 سید هادی طباطبائی

1934 سید محمود طباطبائی مزرعه نو

1935 منوچهر طبقیان

1936 سید تقی طباطبایی

1937 سید محمد طباطبائی

1938 سید محمد مهدی طباطبائی

1939 زهره طبیب زاده نوری

1940 سیدحسین طباطبایی نژاد

1941 محمد طبسی زاده

1942 نقی طبرسا

1943 سید تاج الدین طباطبائی

1944 سید مصطفی طباطبائی نژاد

1945 سید عابدین طباطبائی

1946 محمد جواد طبسی

1947 حمید طرخورانی

1948 عبد الرضا طرزی

1949 مرتضی طغیانی دولت ابادی

1950 رضا طلایی نیک

1951 پرویز طلاچیان

1952 مرتضی طلائی

1953 حسین طلا

1954 علیرضا طمبورخانی

1955 ناهید طهمورثی

1956 زین العابدین طهماسبی سروستانی

1957 حسن طهماسبی زاده

1958 حسین ظاهری عبده وند

1959 علی ظاهری

1960 سید قدیر ظریفیان

1961 علیرضا ظفرپور

1962 حسین ظل انوار

1963 فریدا ظهوریان

1964 محمدرضا عامری برکی

1965 فرهاد عابدی

1966 علیرضا عابدی

1967 شیخ صحت عالی پور

1968 ناصر عاشوری قلعه رودخانی

1969 هادی عابدی

1970 کیخسرو عابدینی

1971 فرج الله عارفی

1972 محمد کریم عابدی

1973 رضا عالمی

1974 محمدرضا عادلیان

1975 حلیمه عالی

1976 اصغر عامری

1977 محمود عالیخانی

1978 حسین عابدی مدیسه

1979 اسحق عابدی خلوت

1980 محسن عابدینی پور

1981 احمد عابدینی پاریزی

1982 عین اله عابدی

1983 مسعود عامری

1984 کاظم عابد حصاری

1985 علی اصغر عابدین

1986 سیاوش عبادی

1987 محسن عباسی

1988 روح الله عباسپور

1989 علی عباسپور طهرانی فرد

1990 احد عبدالهی شتر خفتی

1991 بیژن عبدالهی

1992 حسن عباسی

1993 سهیلا عباسیان

1994 علی عباسی

1995 محمدرضا عباسی

1996 اسدا... عباسی

1997 محمد رضا عباسیان اسفرجانی

1998 مراد عبدالهی

1999 مجید عبدالحسینی زاده

2000 سید محمدرضا عبداللهی

2001 سید محمد باقر عبادی

2002 سهراب عبدالهی سهل آبادی

2003 حسن عبدالحسینی

2004 رسول عبداله نیا

2005 آزاد عبداله پور

2006 محمود عباس زاده

2007 مجید عبد الهی

2008 روح الله عبد خانی

2009 احمد عبدالله پور

2010 محمدعلی عبداله زاده

2011 محمد علی عبد الحسینی نیا

2012 محمد عبدلی

2013 علی اکبر عباسی لرکی

2014 محمد عبدالوند

2015 زهرا عبدی پیرالقر

2016 پرویز عبادی

2017 علی عبدالملکی

2018 محمود عبدی

2019 حسن عبدالحسینی

2020 محمدرضا عبودی

2021 ایرج عبدی

2022 محمدرضا عباسی آستمال

2023 علیرضا عبدالغفاری

2024 رضا عبدالهی

2025 سردار عبداللهی

2026 سلیمان عباسی

2027 محمد قسیم عثمانی

2028 محمد عچرش

2029 منصور عدالت پور

2030 سید عدنان عدنانی

2031 عباس عذیری

2032 عباسعلی عرفان منش

2033 محمد عربی

2034 ابوالقاسم عربیون

2035 مجید عراقی

2036 محمد رضا عرب زاده گورچوئی

2037 یاسر عروجی

2038 محمد رضا عربپور

2039 پیام عرب زاده

2040 حسین عرفانی

2041 مهدی عربی

2042 محمد عزت آبادی پور

2043 مراد عزیزی

2044 حمیدرضا عزیزی فارسانی

2045 قاسم عزیزی

2046 علی عزتی

2047 حمید عزیزی

2048 محبوبه عزیزی

2049 علی اصغر عزیزخانی

2050 فاطمه عزلتی مقدم لاهیجی

2051 محمدرضا عزیزی

2052 وهاب عزیزی

2053 حسین عزیزآبادی

2054 علی حیدر عزیزی فرد

2055 خداداد عزیزی

2056 عبدالرضا عزیزی

2057 علی عسکری

2058 ابراهیم عسکری

2059 منصور عسگری

2060 علیرضا عسگری طاری

2061 غفارعلی عسکری

2062 حجت اله عسگری

2063 شهاب عظیمی

2064 محمد عظیمی طرقدری

2065 روح اله عظیمی

2066 احمد عظیمی

2067 عبدالحسین عفت نژاد محبی

2068 علیرضا علی محمدی

2069 رضا علیپور لری

2070 کمال علی پور خنکداری

2071 محمد رضا علی مومنی جعفر آباد

2072 ابراهیم علیخانی

2073 مسعود علی اکبری

2074 محمدحسین علی شیری

2075 رضا علی نیا

2076 سید غلامرضا علوی مقدم

2077 اسفندیار علیزاده

2078 سید حسین علیا نسب

2079 علی علی بابائی

2080 علیرضا علیرضائی

2081 احمد علی علی ن‍ژاد

2082 رجبعلی علیزاده دوغیکلا

2083 حسین علیمردانی

2084 علی علیلو

2085 نعمت اله علی نیا مریان

2086 نصرت الله علیزاده یله قارش

2087 عمران علی محمدی

2088 محمدرضا علیزاده

2089 علیکرم علی پور

2090 کیوان علیا

2091 سید سلمان علوی

2092 شرف علی نیا

2093 سید احسن علوی

2094 ایوب علی بابائی جباری

2095 فضل اله علی نژاد

2096 قدرت اله علیخانی

2097 مسعود علیایی

2098 محمد علی پور

2099 سیداحمد علوی اصل

2100 علیقلی علی عباسی

2101 مهدی علم خواه

2102 حسین علیزاده آقابابا

2103 احمد علی زاده فلاح

2104 ادریس علائی اردلان

2105 علی اصغر علی زاده

2106 سیدآیت الله علوی

2107 محمد علی جانی شوکی

2108 محسن علیمردانی

2109 محمد علی علیمردانی

2110 سید جمال علوی سنگ چشمه

2111 عباسعلی علی زاده

2112 نظر علی علیزاده

2113 محمدرضا علیزاده ثابت

2114 باقر علیزاده

2115 رامی علاسوند مقدم

2116 جواد علی دوست

2117 سید جواد علوی سرشت

2118 نصرت اله علیزاده

2119 حسین عماری

2120 سید کرامت الله عمادی

2121 سکینه عمرانی

2122 نرگس عموقلی میر آخوری

2123 علی همت عندلیبی

2124 علی عنایت

2125 مهین عنافجه

2126 منوچهر عواطف فاضلی

2127 مهدی عیسی زاده

2128 محسن عیدی زاده

2129 محمد گل عیسی زائی

2130 علیرضا عیوضی

2131 باقر عین اله زاده

2132 مرتضی غرقی

2133 محمد غزنوی

2134 موسی غضنفرآبادی

2135 حسن غفوری فرد

2136 محمدرضا غفوری نام

2137 انسیه غفوری شعرباف

2138 امیر حسین غفاری

2139 صاحب علی غفاری

2140 علی غفوری

2141 سیدسعید غفوری سبزواری

2142 عباسعلی غلامی

2143 ابوالحسن غلامی پور

2144 نادر غلام حضرت حجت

2145 مهدی غلامی

2146 عباس غلامی

2147 مسلم غلامی

2148 عسگر غنی

2149 غلاحسین غیبیان طوسی

2150 اردشیر فائضی سرخابی

2151 علیرضا فاطمی

2152 سیروس فارسی

2153 حسین فاکرخراسانی

2154 سید حسین فاطمیه دهوئی

2155 علیرضا فاطمی

2156 بهار فارسی

2157 امیر فاضل علاف

2158 مسعود فاضل

2159 محمدرضا فتحی

2160 جعفر فتوت

2161 ارسلان فتحی پور

2162 عابد فتاحی

2163 محسن فتاحیان

2164 جواد فتحی

2165 فیض علی فتاحیان کلیشادرخی

2166 علی فتحی

2167 اباذر فتح اله زاده

2168 مجید فتح علیان

2169 حسین فتاحی

2170 علیرضا فتحی

2171 محمد فتحی

2172 عسگر فتحی اجیرلو

2173 فرشاد فخیمی حسن زاد

2174 ابوالفضل فخرالاسلام

2175 علی فخری فخرآبادی

2176 عبدالحمید فخیم جو

2177 جمیله فدوی

2178 قربانعلی فدائی

2179 نسرین فدائی وش

2180 حسین فدائی اشیانی

2181 عبدالرسول فدایی

2182 حسن فدایی

2183 مریم فدائی

2184 ابوالفضل فدائی تیرانی

2185 صمد فدایی

2186 محمد فرخنده اقبال

2187 نادر فریدونی

2188 میکائیل فرجپور کرد آسیابی

2189 احمد رضا فرزین

2190 ابراهیم فرجی طولارود

2191 عباداله فرج الهی

2192 حسن فرهمند حسن آبادی

2193 کام بخش فرحمند حبیبی

2194 احسان الله فرخی

2195 حمیدرضا فرزانه

2196 سلمان فرهمند

2197 حمید فرمانی باروق

2198 فردین فرمند

2199 سید مهدی فرشادان

2200 علینقی فرحمند بندری

2201 امیر فرخی

2202 نور محمد فردی بیرانوند

2203 جمال فرجی

2204 ابراهیم فرج پور

2205 محمود فرهمند زاده

2206 اکبر فراهانی

2207 محمود فرشیدی

2208 ابوالحسن فردوسی

2209 عین الله فرامرز

2210 قاسم فراوان

2211 ایراهیم فراهانی

2212 محمد حسین فرهنگی

2213 سید غنی فروزان

2214 علی فرضی پورصائین

2215 سعید فراهت

2216 محمد باقر فرض اله پور

2217 فریدون فرهادی

2218 محمد فردوسی پور

2219 کاظم فرهمند

2220 فرحناز فرح بخش

2221 علی فروزنده جونقانی

2222 حشمت الله فرهادی

2223 حامد فرسیابی امامه

2224 صداقت فرجی نیر

2225 مریم فرهادیان فرد

2226 محسن فروتن

2227 خلیل فروتن

2228 رسول فرخی

2229 عسکر فزونی

2230 فرج اله فصیحی رامندی

2231 محمود فضلعلی

2232 مرتضی فضلعلی

2233 رضا فعله کری

2234 صفرعلی فعله کری

2235 هادی فقیهی

2236 محمد مهدی فقیه خراسانی

2237 عباس فقیه

2238 محمود رضا فقیهی سرشکی

2239 غلامعلی فلاح

2240 حمید رضا فلاح

2241 عباس فلاح نژاد

2242 منوچهر فلاح اسبو کلائی

2243 اصغر فلاحتی مجاوری

2244 امیر فلاطون نژاد

2245 زهرا فلاح

2246 محمد تقی فلاح زنجان بر

2247 اسمعیل فلاح

2248 سارا فلاحی

2249 محمد جعفر فلسفی

2250 عباس فلاحی باباجان

2251 حشمت اله فلاحت پیشه

2252 قریان فولادی

2253 محمدرضا فولادی

2254 حمیدرضا فولادگر

2255 ایرج فولادی

2256 موسی فولادی

2257 حسن فیروزنیا

2258 حسن فیروزی مهر

2259 داود فیضی

2260 ایران دخت فیاض

2261 محمد فیروزی

2262 عبدالوحید فیاضی

2263 حسین فیاض بخش

2264 عبدالحکیم فیروزی

2265 علیرضا فیروزفر

2266 رضا فیضی

2267 زهرا قاسمی

2268 یوسف قاسمی گولک

2269 سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی

2270 رضا قاسمی

2271 سلطانعلی قادری

2272 علی اصغر قاجار

2273 علی قادری

2274 حجت اله قاجار

2275 اعظم قاسمی

2276 محمود قانع

2277 مازیار قاسمی گودرزی

2278 مهدی قاسمی

2279 عبدالحمید قائمی نژاد

2280 سید محمد باقر قاسمی اسمعل کلائی

2281 حمید قاضی زاده خلیفه محله

2282 رسول قاسم زاده

2283 مهدی قاسمی

2284 محمد علی قاسمی

2285 محمدحسن قادری

2286 عبد اله قاسمی حسین آبادی

2287 علی حسین قاسم زاده

2288 رحمت اله قاسمی

2289 احمد قادری

2290 سیداحسان قاضی زاده هاشمی

2291 عباس قائید رحمت

2292 سید اصغر قاسمی فتمه سری

2293 سعید قائدی

2294 ارسلان قادری

2295 جعفر قادری

2296 رضا قاسم زاده

2297 ولی قاسمی

2298 محمد قادری تفرشی

2299 بهرام قاسمی پاکدامن

2300 حامد قادرمزی

2301 علی اکبر قبادی حمزه خانی

2302 شریف قبادی

2303 محمد قبادی زاده

2304 غضنفر قباخلو

2305 روح الله قبادپور

2306 محمدجواد قدرتی تزنگی

2307 امیر قدرت نما شبستری

2308 سجاد قدیری

2309 راشد قدیر پور

2310 محمدحسن قدیری ابیانه

2311 علیرضا قدرتی

2312 موفق قدسی

2313 اصغر قره داغی

2314 حسین قربانی

2315 حسن قره خانی

2316 محمد جواد قره باغی

2317 مهدی قربانی ده نوی

2318 اسداله قره خانی آلوستانی

2319 محمد قربانی مقدم

2320 بابک قربانی

2321 محمدحسین قربانی

2322 علی قربانی

2323 یداله قراری

2324 نادر قربانی

2325 ابوالفضل قراخانی

2326 مرتضی قربان بیگی

2327 میرهادی قره سیدرومیانی

2328 معصومه قربانی آندره سی

2329 خسرو قربانی

2330 شهناز قربانی

2331 غلامرضا قربانی خراجی

2332 چنگیز قربان زاده ارمکی

2333 عباس قربیان

2334 رحیم قره داغی

2335 سید جواد قریشی

2336 جعفر قربان پور

2337 ابوالقاسم قزوهی

2338 اسماعیل قشقائی

2339 حسین قشلاقی رحیمی

2340 محمدعلی قضاوی خوراسگانی

2341 حسین قضاتلو

2342 ماشاالله قطب الدین

2343 مجمدحسن قطبی

2344 هادی قطبی جشوقانی

2345 مهدی قلیچ خان

2346 فاطمه قلی زاده تندر لوئی

2347 محمد مهدی قلیچ لی

2348 ساسان قلی پور

2349 سیاوش قلی زاده

2350 حسن قلاوندی

2351 سیروس آقا قلج خانی

2352 محمد قمی

2353 سید مهدی قمصری

2354 حسنعلی قنبری ممان

2355 مهناز قنبریان علویجه

2356 حمید رضا قنبری فروشانی

2357 اکرم قنبری

2358 جلیل قناعتیان جبذری

2359 فریدون قنواتی

2360 سیدغفور قنبری

2361 علیرضا قنبری

2362 داریوش قنبری

2363 هادی قوامی

2364 قرباندوردی قورلی زاده

2365 محسن قویدل کورکا

2366 جمال قوی

2367 محمدعلی قوهستانی

2368 سعید قوامی

2369 نیره قوی

2370 محسن قهار

2371 عزت قهرمانی فرد

2372 حمداله قهرمانی فرد

2373 ولی اله قهرمانی اصل

2374 حسین قیاسی نژاد

2375 فریدون قیاسوند

2376 فرشاد کاوه

2377 علی کاظمی

2378 غلامرضا کاتب

2379 فاطمه کاشانی وحید

2380 محمد رضا کاویانی

2381 ناصر کاشانی

2382 احسان کامران

2383 رحیم کاروانه

2384 حسین کاظمی دهزیری

2385 سید رفیع کاظمی مازندرانی

2386 محمد تقی کاویانی

2387 ابراهیم کارخانه

2388 علی کامران قاسمزاده اجیرلو

2389 حمیدرضا کاتوزیان

2390 محسن کازرون

2391 محمد رضا کاظمی گیساوندانی

2392 مهرداد کاشانی

2393 نادر کامکار

2394 علی کاظمی

2395 ناصر کاویانی نیا

2396 اعظم کاهه

2397 محمد کاظم کاوه پیش قدم

2398 زهرا کامرانی

2399 حسین کاملی

2400 ابوالقاسم کارگذارچناری

2401 غلامرضا کارگریان مروستی

2402 سید حمید رضا کاظمی

2403 داود کاظمی

2404 عبدالوهاب کاویان پور

2405 علی کاظمی

2406 سید حسن کابلی

2407 نوید کاوین

2408 عبدالحسین کاردان پور

2409 محمدعلی کاویانی

2410 علی کائیدی

2411 شادمهر کاظم زاده

2412 محسن کاکلی

2413 حسن کامران دستجردی

2414 علیرضا کاشفی اج بیشه

2415 علیرضا کامرانی

2416 حسین کاظمی نافچی

2417 علی کجوئی

2418 محمد رضا کدخدائی طوقچی

2419 جوانشیر کدخدا پور

2420 مهدی کریمی افلاک

2421 جواد کرباسی

2422 ولی اله کردکتولی

2423 حسین کریمی راد

2424 صادق کریمی

2425 جواد کریمی قدوسی

2426 سعید کریمی

2427 مجتبی کریمی

2428 محمد کرمی راد

2429 فضل ا... کریمی

2430 علی اکبر کریمی صالح

2431 خدابخش کرد تمندانی

2432 رضا کریمی

2433 جمال الدین کریمی

2434 رضا کرمی

2435 جواد کرمی فرد

2436 عبدالحسین کرکئی

2437 صفر کریم وند

2438 حسین کرمی

2439 حسن کریمی مریدانی

2440 حسن کریمی

2441 محمود کرمی راد

2442 ملک حسین کریمی

2443 علیمیر کرمی

2444 غلامرضا کریمی

2445 لیلا کریمیان مرقی

2446 جواد کریم زادگان

2447 مجید کریملو

2448 محمدرفیع کردسنگانی پور

2449 اشرف کرمانی

2450 زین العابدین کرمی حیدرآبادی

2451 جهان بخش کریمی موموندی

2452 امید کریمان پور

2453 سید علا’ الدین کراماتی

2454 قاسم کریم ابادی

2455 احسان کردی

2456 جواد کرمی

2457 عظیم کریمی

2458 جمیله کرمی

2459 ابراهیم کرامت فر

2460 عادل کرمی

2461 احمد کرمی

2462 محبوبه کردی

2463 غلامرضا کرمی پور

2464 رضا کریمی واقف

2465 قنبر کریم نژاد

2466 امید کریمیان

2467 قنبر کرمی

2468 ناصر کرمی جویانی

2469 سکینه کرمی

2470 حمیدرضا کربلائی

2471 مهدی کریمیان اقبال

2472 مرضیه کریمی

2473 مصطفی کریمی

2474 غلامرضا کرمی

2475 حسن کزازی

2476 سید امیر حسین کسائی

2477 محمد کسرائی فر

2478 محمدرضا کشت مندی

2479 عامر کعبی

2480 علیرضا کعبیان پور

2481 عبدالله کعبی

2482 محمد اسماعیل کفایتی

2483 علیرضا ککولی دزفولی

2484 مصطفی کلانی

2485 علی ناصر کلی وند

2486 حسین کلانتری خلیل آباد

2487 مرضیه کلاهی

2488 منصور کمری زاده

2489 غلامرضا کمالی

2490 یحیی کمالی پور

2491 سیامک کمال ابادی فراهانی

2492 نصرالله کمالیان

2493 لیلا کمانی

2494 عقیل کنعان خلفی

2495 محمدعلی کنعانی تکمه داش

2496 نصرالله کوهی باغ اناری

2497 اسمعیل کوثری

2498 محمدجواد کولیوند

2499 جبار کوچکی نژاد

2500 محسن کوهکن ریزی

2501 حسین کوهستان عین الدین

2502 مهدی کوچک زاده

2503 علیرضا کوهستان نجفی

2504 مصطفی کواکبیان

2505 اسمعیل کوثری

2506 رضا کوهستانی

2507 فاطمه کوه میشی

2508 پرویز کهندل

2509 معصومه کهنوجی

2510 عادل کیومرثی اجیرلو

2511 حجت کیامرثی پر شکفتی

2512 سید حسین کیائی

2513 محمود کیان ارا

2514 رضا کیانی رنانی

2515 مفید کیائی نژاد

2516 رضا کیائی

2517 غلامعباس کیانی

2518 محمود کیانی هرچگانی

2519 لیلا کیوانفر

2520 یوسف کیخا

2521 احمد علی کیخا

2522 مسعود گذاری

2523 جواد گرگین

2524 نوراله گرشاسبی

2525 حسین گروسی

2526 اصغر گرانمایه پور

2527 خداداد گرگیج

2528 محمدرضا گروسی

2529 احمد گرایانلو

2530 علیرضا گل محمدی نقشه

2531 علیرضا گل دامن

2532 حمید گلسرخی

2533 اعظم گلابگیریان

2534 بتول گلزاری سرخه

2535 حسن گل احمدی

2536 اصغر گل پیکری فرد

2537 ناصر گلک

2538 مهدی گل شیرازی

2539 خدیجه گمنام

2540 سمانه گنجعلیخانی

2541 هوشنگ گودرزی

2542 حسین گودرزی

2543 لیلا گودرزی

2544 هادی گودرزی

2545 حبیب اله گودرزی

2546 مجید گودرزی

2547 گودرز گودرزی

2548 علی اکبر گودرزی

2549 علی گودرزی

2550 حسن گودرزی

2551 مهرداد گودرزوند چگینی

2552 حسن گودرزی پور

2553 محمود گودرزی

2554 مرتضی گودرزی

2555 سهراب گیلانی

2556 حسن لاسجردی

2557 زهره سادات لاجوردی

2558 محمد حسین لایقی

2559 مرجان لحمی

2560 غلامرضا لشگری

2561 محمد صادق لطفی

2562 سید احمد لطفی

2563 سید مالک لطفیان

2564 سید عبدالحمید لطیفی حسینی

2565 محمدرضا لطف اله زاده عطاری

2566 عباسعلی لطفی

2567 محمدعلی لطفی

2568 لطیف لطیفی

2569 علی لطفی

2570 اکرم لطفی زاده

2571 اسکندر لطفعلی زاده

2572 غلامرضا لطیفی

2573 احمدرضا لعلی نیا

2574 علی لکزانوری

2575 شهاب لهراسبی نیچکوهی

2576 جواد لیاقت

2577 عباس مالمیر

2578 فداحسین مالکی

2579 شیلا مالکی دیزجی

2580 ابوالفضل مالی

2581 محمد مبشری

2582 محمد مبادی

2583 نادر مبرزی

2584 علی اکبر متین

2585 احمدرضا متالهی اردکانی

2586 حمید متقیان

2587 حسین متفکر

2588 ابراهیم مجیدی فرد

2589 شمسی مجدی

2590 بختیار مجاز

2591 علی مجتهدین

2592 علی مجد

2593 محمدرضا مجیدی

2594 ناصر مجلسی

2595 امیر علی مجرد ساعتلو

2596 مسعود مجیدی

2597 احمد مجدی فر

2598 عبداله مجیدی

2599 مرتضی مجیدی راد

2600 رزگار محمدی

2601 علی همت محمود نژاد

2602 منوچهر محمدی زهرائی

2603 ایوب محبی

2604 شهناز محمدی

2605 احمد محرم زاده یخفروزان

2606 محسن محمدآبادی

2607 رضا محمدی

2608 زهرا محمدی رستمکلاته

2609 عادل محمدی ملاکه

2610 بهروز محبی نجم آبادی

2611 فرشته محمدعلی

2612 اعظم محمدنیا

2613 نازنین محمدوندگلوجه

2614 علی محمد دوست

2615 انوشیروان محسنی بند پی

2616 عبدالله محمد دوست

2617 موسی محمدی

2618 علیرضا محجوب

2619 نظیف محمدی

2620 جلیل محبی

2621 یداله محمد نبی

2622 قاسمعلی محمدی

2623 حسین محمد صالحی دارانی

2624 حمیدرضا محمدلو

2625 الها م محرابی

2626 بهمن محمدیاری

2627 عبدالخالق محمدی

2628 محمد محمدلو

2629 جهانبخش محبی نیا

2630 محمد عزیز محمدی

2631 محمد محمدی

2632 محمدرضا محمودی هاشمی

2633 محمود محمدرضاپورطبری

2634 رضا محمدی

2635 داود محمدی

2636 حسین محمودی

2637 عبدالحمید محمدی

2638 علی محمدی زاده

2639 امیر محبعلی قوشچی

2640 شهلا محمودی

2641 غلامحسن محبی

2642 غلامرضا محمدی

2643 یونس محمدی

2644 محمدرضا محمدی کشکولی

2645 حسین محمد زاده

2646 محمد مهدی محبی

2647 ابراهیم محمدلو

2648 مرتضی محمودوند

2649 محمد محمدی

2650 یوسف محمودی

2651 محمود محمودپور

2652 مهدی محمدی

2653 محمدرسول محنت فر

2654 ماشااله محمدی

2655 محمد ابراهیم محبی

2656 ماندانا محمدلی

2657 بیژن محسنی کوهنجانی

2658 سید جواد محسنی ارمکی

2659 محمد محمودی میمند

2660 اسماعیل محمدی

2661 حسین محمدی

2662 فاطمه محمدی

2663 شاهین محمد صادقی

2664 محمدزمان محمدی شیرکلائی

2665 علی محمدی لک

2666 عین الله محبی

2667 روح الله محمدزاده

2668 جمشید محمدی

2669 حمید محمودزاده زرندی

2670 علی محمد جعفری بهرمان

2671 محمد رضا محمدی

2672 علیرضا محبی

2673 محمدمهدی محمدی

2674 داود محمدامینی

2675 غلام رضا محبوب

2676 قاسم محمدی

2677 شاپور محمدصادق زاده بنابی

2678 غلامرضا محمودی میمند

2679 علی محمد آبادی

2680 حسین محسنی

2681 بهمن محمدی

2682 حسنعلی محمدی زاده

2683 ستار محققی

2684 فریبا محوری نیکجه

2685 غلام محمد محمدی خرم آبادی

2686 علی محب الماس

2687 رضا محمدی راد

2688 صالح محقق حضرتی

2689 اقبال محمدیان

2690 احمدرضا محمدی فلاورجانی

2691 مرتضی محمدی راد

2692 صنوبر محمدبیگی

2693 علی اصغر محمدی

2694 داود محمدی

2695 یوسف محبی

2696 محمد محمدی

2697 مهدی محمدی زاده

2698 ناصر محمدی کمال آبادی

2699 لقمان محمودی

2700 حسن محمدپور

2701 فرزاد محمد حسینی

2702 حسین محمد علی زابلی

2703 محمد علی محسنی اژیه

2704 احمد محسنی

2705 جواد محمدصادقیان

2706 رحمن محمدی

2707 محمدرضا محسنی ثانی

2708 مسلم محمدیان

2709 جواد محمدی

2710 نادر مختاری افراکتی

2711 نقی مختاری دولت آباد

2712 جلیل مختار

2713 محمد مخدومی

2714 سید ابوالحسن مخزن موسوی

2715 زهره مختارزاده شهرکی

2716 سیروس مختار

2717 جمال مدرسی

2718 محمد علی مددی

2719 عباسعلی مدیح

2720 سیدعلی مدنی

2721 محمد رضا مدینی

2722 سیدعلی مدنی کرمانی

2723 روح اله مدامی ملومه

2724 مهران مددیان

2725 سالار مرادی

2726 شهین مردانی

2727 منصور مرادی

2728 سید مهدی مرعشی

2729 حمیدرضا مردانی

2730 سید نجم الدین مرتضوی

2731 سید محمد مرتضوی

2732 سیدعلی رضا مرندی

2733 پیام مروج

2734 سیاوش مرادی

2735 محمد رضا مرندی

2737 ناصر مرادی بیلهوئی

2738 طاهره مرادیان کرهرودی

2739 بدیع مرادی

2740 مصطفی مردی

2741 بهمن مرادنیا

2742 علی مرادی

2743 مرتضی مرادی صلوات

2744 علی محمد مرادی

2745 کرمعلی مرادی سرکار آباد

2746 ابراهیم مرادی

2747 سیامک مره صدق

2748 محمد رضا مرشدی

2749 فتح الله مردانی

2750 علی اکبر مراتی

2751 زهرا مریدی

2752 محمد ابراهیم مراد پور

2753 برزو مرادی

2754 مراد مرادی

2755 عباس مرادی

2756 سید محمد مرتضوی

2757 مهرانگیز مروتی

2758 محمدامین مرشد لو

2759 محمدحسین مروتی خمس

2760 محمد علی مسجدی مولان

2761 جواد مسعودی

2762 محمدحسین مستقیمی

2763 سعیدرضا مسیحا

2764 مهدی مسجدی

2765 احمد مستکملی

2766 مسعود مسلمی فرد خالدی

2767 مسعود مشایخی

2768 عباس مشفق

2769 ماریا مشفق

2770 غلامرضا مشایخی

2771 سعید مشائی

2772 حمیدرضا مشهدی عباسی

2773 عبداله مشهدی جعفرلو

2774 محمدرضا مصطفائی

2775 حمید مصدر

2776 سید ابوالفضل مصطفوی اصفهانی

2777 عبدالرضا مصری

2778 غلامرضا مصباحی مقدم

2779 مصطفی مصطفائی

2780 حیدر مطلبی نژاد

2781 علی مطهری

2782 محمد مطیع فر

2783 علی مطلبی ورکانی

2784 مجید مطیعیان نجار

2785 طهماسب مطهری

2786 سید مجتبی مظلومان

2787 غلامحسین مظفری

2788 حسین مظفر

2789 مهدی مظلوم

2790 احمدرضا مظفری

2791 حمید مظاهری راد

2792 عباس معصوم زاده

2793 علی معدنی

2794 مصطفی معینی آرانی

2795 محمد علی معین فر

2796 عطا, معماری

2797 بهبود معصوم زاده

2798 آسیه معراجی

2799 جعفر صادق معماری

2800 مرتضی معدنی پورکرمانشاهی

2801 لیلا معصوم زاره

2802 عبدالرضا معتضدیان

2803 محمدباقر معماریان

2804 محمود معلمی

2805 امیرعباس معصومی

2806 میثم معماری

2807 محمدحسین مغیثی

2808 سمیرا مفخمی مهرآبادی

2809 محمد مهدی مفتح

2810 هادی مقدسی

2811 اسحق مقدم

2812 محمدحسین مقیمی

2813 عباس مقتدای خوراسگانی

2814 باقر مقتدر شعار ابراهیم سرائی

2815 خیراله مقنی ازندریانی

2816 جواد مقام دوست

2817 عمران مقسومی

2818 غلامحسن مقصودی

2819 احمد علی مقیمی

2820 علی مقدس حسین زاده

2821 علی مقدم زاده

2822 فاطمه مقصودی

2823 هاجر مقدسی حاجی آباد

2824 فرحناز مکاری منشادی

2825 محسن مکارم

2826 هادی ملکی

2827 محمد ملاحسینی

2828 عبدالحسین ملکی نژاد

2829 سعید ملازهی

2830 ایرج ملکی

2831 علی ملازاده

2832 مهدی ملکی

2833 محمد حسن ملکشاهی

2834 محمدرضا ملکی کهکی

2835 یاسان ملکی

2836 محمدرضا ملاصالحی

2837 حمید ملکی

2838 محمد رضا ملکی راد

2839 علی محمد ملگان

2840 الهیار ملکشاهی

2841 محمد ملک

2842 محمود ملکونی خواه

2843 محمود ملازینل

2844 شاهرخ ملک زاده

2845 علیرضا ملکی

2846 نصرت الله ملازاده

2847 فرهاد ملک پور فرسادی

2848 بهنام ملکی

2849 یوسف ملکی

2850 محمدرضا ملکشاهی راد

2851 مصطفی ملاصالحی

2852 عادل ملائی

2853 حسن ملک محمدی

2854 ولی ملکی

2855 احمد ملکی

2856 محمدمحسن ممشلی

2857 شهریار ممی خانی

2858 علیرضا منظری توکلی

2859 فضل اله منصوری

2860 علی رضا منادی سفیدان

2861 باقر منفرد فتیده

2862 نعمت اله منوچهری

2863 مجید منصوری بیدکانی

2864 حسین منتظری

2865 محمد تقی منجذبی

2866 عباسعلی منصوری آرانی

2867 حسن منصوری

2868 سید جعفر منصوری منش

2869 داود منصوری پلاسی

2870 محمدرضا منصوری

2871 صفدر منوچهری تبار

2872 احمد منصوری

2873 مرادعلی منصوری رضی

2874 مجتبی منصوری ارمکی

2875 علی منصوری

2876 مرتضی منصور دهقان

2877 ناصر منگشتی جونی

2878 مجید منصوری

2879 محسن منافی

2880 پوران منجزی

2881 اسکندر منظوری

2882 قاسم منصوری

2883 موسی مولا پرست تازیانی

2884 محمدرضا مومن

2885 سید ابوالفضل موسوی جنگلی

2886 عابدین مو’منی

2887 سید علیرضا موسوی

2888 سید علی موسوی جم

2889 سید ناصر موسوی لارگانی

2890 امیراحمد مومنی ها

2891 سید علی موسوی

2892 سیدحسن موسوی

2893 سیدیونس موسوی سرچشمه

2894 سید جلال موسوی

2895 سید رضا موسوی

2896 علیرضا موسوی

2897 رحمخدا مولوی

2898 زهرا مومنی

2899 علی مولوی حقیقی

2900 سید مصطفی موسوی احمدابادی

2901 سید محمد صالح موسوی زرندی

2902 سید کریم موسوی

2903 سید رضا موسوی نیا

2904 سید موسی موسوی

2905 سید قاسم موسوی

2906 سیدعلی موسوی جرف

2907 مهدی موسوی نژاد

2908 میر قسمت موسوی اصل

2909 مهدی موحدی نیا

2910 خلیل موحدی محصل طوس

2911 سید علی موسوی

2912 سید عباس موسوی

2913 سید جواد موسوی

2914 صمد مومن بالله

2915 حسن موحدی مقدم

2916 سید مهدی موسوی بدربانی

2917 سیدامرالله موسوی

2918 سید فرج الله موسوی

2919 سیدکاظم موسوی

2920 سید کاظم موسوی ساداتی

2921 پژمان مولائی

2922 سیدجواد موسوی زاده

2923 سید اصغر موسویان

2924 سید شکر خدا موسوی

2925 کوروش موگوئی

2926 عبدالمجید موسوی

2927 سیدمحمدعلی موسوی

2928 میر هلال موسوی هومونلو

2929 سید احمد موسوی

2930 سید محمد صادق موسویان فر

2931 سید علی محمد موسوی مبارکه

2932 سید ناصر موسوی

2933 سید رضا موسوی روزان

2934 محمد مومنی توتکله

2935 سید محسن موسوی

2936 میرزاده موسوی شبستری

2937 سید مرتضی موسوی

2938 حمیدرضا مهدیان

2939 فائقه مهرورز یوسف

2940 حسین مهدیون

2941 قباد مهر پور

2942 محمد مهدی زاده پاریزی

2943 محسن مهدوی

2944 نعمت مهدوی راد

2945 قاسم مهری مهویزانی

2946 حسن مهدی دماوندی

2947 نسرین مهدوی

2948 پرویز مهرداد گیگلو

2949 میثم مهدوی

2950 محسن مهدوی نژاد

2951 وحدت مهدی

2952 محمد جواد مهدوی لاسیبی

2953 مهدی مهدی زاده

2954 مختار مهاجر

2955 حجت اله مهدوی

2956 محمدکریم مهری

2957 ماشاالله مهمان نواز

2958 محمد مهردوست

2959 سید یحیی میر معینی

2960 سیدحمایت میرزاده

2961 سیدعلی میرخلیلی

2962 سید عبدالحسین میرخلیلی

2963 شهلا میرگلوی بیات

2964 سید جلال میرصفی

2965 هدایت الله میرمرادزهی

2966 سید محمد میر کاظمی

2967 کیوان میرزائی فشالمی

2968 غلامعلی میگلی نژاد

2969 رضا میرزائی

2970 فاطمه سادات میر مسیب

2971 پرویز میرزایی

2972 سید محمد حسین میرمحمدی

2973 سید محمدرضا میرعلائی

2974 سید سعید میری

2975 علی میرزاکریمی

2976 سید امیر میر محمد علی

2977 محمدرضا میمنت آبادی

2978 سیدمحمد میربزرگی

2979 سید محسن میرکتولی

2980 مریم میرزائی

2981 منصور میر

2982 محمد میرزائی

2983 محمد باقر میری

2984 عیسی میرزائی

2985 خدیجه میرسالاری

2986 سیدعلی میرهادی

2987 سیدعبدالرضا میران

2988 فاطمه میرعزیزی

2989 محمدرضا میردلیر

2990 زهرا میرزائی فرگی

2991 عباس میر حسینی

2992 سید مسعود میر کاظمی

2993 مسعود میر

2994 سید محمد میر سیدی عنبران

2995 علی میرزایی

2996 سید جواد میرخان

2997 مرتضی میرزائی

2998 رضا میرزایی

2999 خدیجه میری

3000 فرهاد میرزایی راد

3001 سید رضا میرزائی

3002 محمد میرزائی

3003 عبدالرضا میناگر

3004 مهدی مینائی

3005 سید مرتضی میریان

3006 میر رحیم الله میر کاظمی

3007 علیرضا میرعرب رضی

3008 محمدرضا میرحسینی وکیلی

3009 احمد ناطق نوری

3010 محمدجلال ناطقی

3011 مهدی ناجی

3012 نبی اله نامنی

3013 محمود نانکلی

3014 مجید ناصری نژاد

3015 محمدرضا نامی

3016 الیاس نادران

3017 محمد رضا ناصری دولت آبادی

3018 بتول نامجو

3019 محمد رضا ناری ابیانه

3020 ولی الله نانواکناری

3021 روح اله ناصرزاده

3022 عبداله نامداری قره قانی

3023 ابوالفتوح ناطقی خمسه

3024 بیاض نام جو

3025 اسداله ناصری

3026 عبدالحسین ناصری

3027 مصطفی ناصری سفتجانی

3028 علیرضا ناظمی

3029 شهاب نادری

3030 مجید نادر الاصلی

3031 محمد رضا ناظر

3032 نادر نادری

3033 حمید ناصرزاده

3034 همتعلی نادری دره شوری

3035 مصطفی ناصر

3036 مظفر نامدار طالشانی

3037 اسمعیل ناصری

3038 امیر ناصری نهر

3039 علی اکبر ناصری

3040 سید محمود نبویان

3041 ابراهیم نبئی

3042 شهریار نجف پور

3043 مقداد نجف نژاد

3044 حسین نجابت

3045 حبیب اله نجفی

3046 محمدرضا نجفی

3047 منوچهر نجفی

3048 راضیه نجفی

3049 یوسف نجفی

3050 محمدحسن نجارزاده

3051 شهرام نجاتی

3052 محمد نجفی

3053 حسن نجاری

3054 رضا نجفی

3055 بلقیس نجفی تیره شبانکاره

3056 علی اصغر نجمی

3057 محسن نجف

3058 سید مهران نحوی

3059 محمد حسین نخبه الفقهایی

3060 مصطفی نخعی

3061 ایرج ندیمی

3062 ابوالفضل نریمانی قورتلار

3063 جمشید نریمانی

3064 جعفر نریمانی

3065 حکمت الله نریمانی

3066 غلامرضا نری میسائی

3067 محمد حسین نژاد حسین

3068 علیرضا نژادصاحبی

3069 رسول نژادعبدالهی

3070 محمد حسین نژاد فلاح

3071 علی نسودی ممقانی

3072 حامد نصیری

3073 محمد نصوری

3074 علی اکبر نصرالهی

3075 علی نصرتی

3076 علی نصیری

3077 ابوالفضل نصرآبادی

3078 محمد علی نصیر پور

3079 حسن نصرالله پور

3080 مهدی نصراصفهانی

3081 عباس نصیری زنگ آباد

3082 مصطفی نصیری خوزانی

3083 علی اکبر نظری

3084 محمد جواد نظری مهر

3085 طاهره نظری

3086 قاسم نظیف کار

3087 حسین نظری گوران

3088 محمد سعید نظری

3089 محمد نظامی وطن دوست

3090 اکبر نظیفی

3091 مرتضی نظری

3092 جهانگیر نظری اکبرآبادی

3093 ناصر نظری

3094 صمد نظری

3095 علی اکبر نظری

3096 سید غنی نظری خانقاه

3097 کیانوش نعمتی

3098 قربانعلی نعمت زاده قراخیلی

3099 مجید نعمتی

3100 مهدی نعمتی

3101 محمد نعیمی جوبنی

3102 محمد ابراهیم نعیمی طبیعی

3103 صفر نعیمی رز

3104 علیرضا نعمتی

3105 بهروز نعمتی

3106 محمود رضا نعمت اللهی

3107 سید حسین نقوی حسینی

3108 افسانه نقیب زاده

3109 پژمان نقریان عراق

3110 اباذر نقوی

3111 ابراهیم نکو

3112 محمد باقر نکونام

3113 حسین نگاری

3114 محمود نگهبان سلامی

3115 غلامرضا نوری

3116 نوراله نورالهی بسطام

3117 محمدرضا نوری

3118 اردشیر نوریان

3119 سید ابو الحسن نواب

3120 عباس نوروزی آبدری

3121 غلامرضا نوری قزلجه

3122 محمدقاسم نوری

3123 رحمت اله نوروزی

3124 علی نوری کشتکار

3125 حسن نوعی اقدم

3126 جلال نوری

3127 محمد نوذری فردوسیه

3128 سید راضی نوری

3129 عبدالرحیم نوربخش

3130 محمد نورمحمدی

3131 محسن نوری فر

3132 رضا علی نوروزی

3133 حسن نوروزی

3134 اصغر نومیری

3135 عبداله نوروزی شهری

3136 عباسعلی نورا

3137 بیژن نوباوه وطن

3138 مرتضی نوری

3139 جعفر علی نوروزی

3140 احمد علی نورعلیوند

3141 احمد نوروزی

3142 بهزاد نوری نیری

3143 حسین نوش آبادی

3144 حمیدرضا نورانی

3145 محمد صبور نهتانی

3146 حسین نیلی

3147 محمد رضا نیله چی

3148 خیریه نیسی

3149 لیلا نیک نهال

3150 علی نیک کار

3151 سید محمد صادق نیرومند

3152 زهرا نیک اندیش راوری

3153 افشین نیلی احمد آبادی

3154 حسین نیازآذری

3155 عبدالرحیم نیک خواه

3156 بهرام نیکو منش

3157 عباس نیک پور

3158 حمید نیلی پور

3159 ذبیح نیک فر لیالستانی

3160 مسعود نیک دستی

3161 علی نیک عهد قصیرائی

3162 محمد جواد نیک فر

3163 مجید نیکخوی

3164 حمید نیکدل

3165 احمد نیک فر

3166 عباس نیکویه

3167 رضا واعظی

3168 هلیا واحدی

3169 سید جعفر واسعی

3170 ولی الله واعظی

3171 مرتضی واحدی

3172 عبدالرحیم واعظی

3173 علی وثوقی هکانی

3174 ایرج وثوقی نیری

3175 راضیه وثوقی

3176 رضا وحدانی

3177 محمد وحدتی هلان

3178 حسن ورمزیار

3179 مراد علی ورناصری قندعلی

3180 علیرضا ورامینی

3181 مسعود ورناصری قندعلی

3182 محسن وروانی

3183 عبدالرضا وزوائی

3184 سید کاظم وزیری هامانه

3185 سید محمود وزیری

3186 جمشید وزیری

3187 اسماعیل وصالی شربیانی

3188 موسی وطن دوست

3189 هادی وطنی

3190 محمد ابرهیم وطن دوست مقدم

3191 سلیمان وظیفه

3192 علیرضا وظیفه خواه جشن آبادی

3193 سیده فاطمه وفائی

3194 احمد رضا وفائی

3195 حبیب الله وفایی

3196 علی وقف چی

3197 محمد وکیلی

3198 سید ابوالفضل وکیلی

3199 منوچهر ولی زاده

3200 احد ولی زاده

3201 محسن ولایتی

3202 اکبر ولی زاده

3203 علی اکبر ونایی

3204 حسن ونایی

3205 محمود وهابی گوکی

3206 جلال وهابی همابادی

3207 مهرداد ویسکرمی

3208 اکبر ویسی

3209 سید هادی هاشمی نیا

3210 سید عنایت اله هاشمی

3211 سید احمد هاشمی

3212 قدرت اله هادی

3213 سلیمان هاشمی

3214 سید حسین هاشمی

3215 آرمن هایرپتیان

3216 سید مسعود هاشمی

3217 داریوش هاشمی

3218 علی اکبر هاتفی

3219 سید مهدی هاشمیان

3220 علی هاشمی طاهری

3221 حسین هاشمی نسب

3222 سیده عذرا هاشمی نژاد اشرفی

3223 حسن هادی پور

3224 سیدمهدی هاشمی

3225 سید محمد صادق هاشمی

3226 شمسعلی هادی زاده معلم

3227 سید مقصود هاشمی بیان

3228 سید رضا هاشمی

3229 سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی

3230 رسول هاشم زاده دیزج

3231 سیدمحمود هاشمی نجف آباد

3232 محمد هاشمی شهرکی

3233 معصوم هاشم زاده تیمورآبادی

3234 بی بی فاطمه هاشمی نژاد اشرفی

3235 مراد هاشم زهی

3236 سیدغلامحسین هاشمی نسب

3237 سید منصور هاشمی نسب

3238 امان اله هاشمی

3239 امین هاشمیان

3240 ستار هدایتخواه

3241 ابوالفضل هداوند میرزایی

3242 جواد هروی

3243 حمید هراتی

3244 صفی اله هزاریان

3245 مهدی هژبری

3246 انسیه همتی

3247 رمضان همت اسفه

3248 رسول همتی

3249 فریدون همتی

3250 رحیم همزبان قراملکی

3251 محمد هنرمند

3252 علی هنرزاده

3253 داریوش هوشمند

3254 ابراهیم هوشمندی

3255 بیژن هوشنگی

3256 فریدون هیوه چی

3257 محمدرضا یاوری

3258 علی یاری

3259 غلامرضا یاوندعباسی

3260 عباس یاراحمدی

3261 اسماعیل یاری فر

3262 فاطمه یارمحمدی

3263 حمیدرضا یاقوتی مقدم

3264 مجتبی یازرلو

3265 سید محسن یحیوی

3266 رسول یحیی زاده ملک خیلی

3267 سیدجلال یحیی زاده فیروزآباد

3268 نعمت الله یدالهی

3269 علیرضا یداللهی

3270 محمدرضا یزدان نژادلمر

3271 اصغر یزدانی

3272 سید محمدرحیم یزدانی

3273 امیر حسن یزدان نیاز

3274 کاظم یزدانی باغملکی

3275 علی اصغر یزدان بخش

3276 عباس یزدی

3277 فرهاد یزدان پناه بها بادی

3278 احمد یزدان پور

3279 اسماعیل یزدانی پرایی

3280 عباس یزدانی

3281 علیرضا یزدانی

3282 اعظم یعقوبی

3283 غلامرضا یعقوبی

3284 حسین یغفوری

3285 عباس یگانه

3286 محمداسماعیل یگانه فرد

3287 ولی اله یمینی

3288 عبدالحمید یوسفی

3289 حیدرعلی یوسف زاده

3290 فهیمه یوسفی

3291 علیرضا یوسفی

3292 محمد یوسفی

3293 عزت الله یوسفیان ملا

3294 اسمعیل یوسفی

3295 علی یوسف پور

3296 قربان یوسفی درگاه

3297 عبید یوسفی

3298 علی اصغر یوسف نژاد

3299 منصور یوسفی جولندان

Viewing all 5371 articles
Browse latest View live